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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
23/11/2022 |
Data da última atualização: |
24/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CONCEIÇÃO, A. A.; MENDES, T. D.; MENDONCA, S.; QUIRINO, B. F.; ALMEIDA, E. G. de A.; SIQUEIRA, F. G. de. |
Afiliação: |
APARECIDO ALMEIDA CONCEIÇÃO, FEDERAL UNIVERSITY OF MATO GROSSO; THAIS DEMARCHI MENDES, CNPAE; SIMONE MENDONCA, CNPAE; BETANIA FERRAZ QUIRINO, CNPAE; EUZICLEI GONZAGA DE ALMEIDA, FEDERAL UNIVERSITY OF MATO GROSSO; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE. |
Título: |
Nutraceutical enrichment of animal feed by filamentous fungi fermentation. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Fermentation, v. 8, n. 8, 402, 2022. |
Páginas: |
17 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/ fermentation8080402 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
There is an urgent need for improvements in animal production, particularly for ruminants, such that more sustainable and efficient processes are developed for obtaining more nutritious and efficient feeds. Filamentous fungi can add value to residual plant biomass, and may also have the potential to produce metabolites and enrich plant biomasses used in animal nutrition, converting them into nutraceutical sources. Thus, in this work, filamentous fungal fermentation of ruminant feed biomasses commonly used in Brazil was performed, and the enrichment for bioactive metabolites was tested. For this, Fistulina hepatica, Ganoderma lucidum, Pleurotus pulmonarius, Panus lecomtei, and Aspergillus terreus were grown for 28 days on different substrates: starchy grains- (sorghum, oat, and corn), fibrous substrates (coast-cross, rice husk, and moringa plant) and protein-rich substrates (cottonseed cake and pigeon pea plant). Fermented substrates were evaluated for laccase activity, crude protein, -glucan, and lovastatin content. |
Palavras-Chave: |
Ascomycete; Basidiomycete; Bio-input. |
Thesaurus Nal: |
Fermentation; Ruminant nutrition; Ruminants. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148638/1/Nutraceutical-enrichment.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
21/03/2014 |
Data da última atualização: |
24/03/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
FEIJÓ, C.; ANTUNES, I. F.; BEVILAQUA, G. A. P.; EICHHOLZ, C. J.; GREHS, R. C. |
Afiliação: |
UFPEL; IRAJA FERREIRA ANTUNES, CPACT; GILBERTO ANTONIO P BEVILAQUA, CPACT; UFPEL; RAUL CELSO GREHS, CPACT. |
Título: |
O conhecimento tradicional em sementes crioulas: uma experiência vivenciada na terra indígena Guarita. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Cadernos de Agroecologia, v. 8, n. 2, nov. 2013. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumos do VIII Congresso Brasileiro de Agroecologia - Porto Alegre/RS - 25 a 28/11/2013. |
Palavras-Chave: |
Guardiões de sementes. |
Thesagro: |
Germoplasma. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/99974/1/digitalizar0014.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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