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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  29/03/2011
Data da última atualização:  10/05/2018
Autoria:  LANNA FILHO, R.; ROMEIRO, R. da S.; ALVES, E.
Afiliação:  Roberto Lanna Filho, Universidade Federal de Lavras; Reginaldo da Silva Romeiro, In memoriam; Eduardo Alves, Universidade Federal de Lavras.
Título:  Bacterial spot and early blight biocontrol by epiphytic bacteria in tomato plants.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 45, n. 12, p. 1381-1387, dez. 2010
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Biocontrole da mancha?bacteriana e da pinta?preta por bactérias epifíticas em tomateiro.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate in vitro and in vivo biocontrol of Xanthomonas vesicatoria) Alternaria solani) by the epiphytic bacteria Paenibacillus macerans and Bacillus pumilus. Tomato plants were previously sprayed with epiphytic bacteria, benzalkonium chloride and PBS buffer and, after four days, they were inoculated with A. solani and X. vesicatoria. To determine the phytopathogenic bacteria population, leaflet samples were collected from each treatment every 24 hours, for seven days, and plated on semi-selective medium. The effect of epiphytic bacteria over phytopathogens was performed by the antibiosis test and antagonistic activity measured by inhibition zone diameter. The epiphytic and benzalkonium chloride drastically reduced the severity of early blight and bacterial spot in comparison to the control (PBS). In detached leaflets, the epiphytic bacteria reduced in 70% the number of phytopathogenic bacteria cells in the phylloplane. The antibiosis test showed that the epiphytic bacteria efficiently inhibit the phytopathogens growth. In all the bioassays, the epiphytic bacteria protect tomato plants against the phytopathogens.
Palavras-Chave:  Epiphytic bacteria.
Thesagro:  Alternaria Solani; Controle Biológico; Xanthomonas Vesicatoria.
Thesaurus Nal:  Bacillus pumilus; biological control; Paenibacillus macerans.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105580/1/Bacterial-spot.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE49484 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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1.Imagem marcado/desmarcadoPAIVA, F. F. de A. Processamento do pedúnculo de caju: doce de caju em calda. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2010. 23 p. (Embrapa Agroindústria Tropical. Documentos, 128).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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