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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  22/05/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ZUCOLOTO, M.; ANTONIOLLI, L. R.; SIQUEIRA, D. L. de; CZERMAINSKI, A. B. C.
Afiliação:  Moisés Zucoloto, Professor at the Department of Agricultural and Biological Sciences, Federal University of Espírito Santo, BR 101, km 60, 29932-540, São Mateus-ES, Brazil. E-mail: moiseszucoloto@hotmail.com; LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV; Dalmo Lopes de Siqueira, Professor at the Department of Plant Science, Federal University of Viçosa (UFV), Viçosa - MG, Brazil. E-mail: siqueira@ufv.br; ANA BEATRIZ COSTA CZERMAINSKI, CNPUV.
Título:  Extended cold storage of winter pears by modified atmosphere packaging.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, v. 39, n. 1, (e-936), 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/0100-29452017936
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this work was to evaluate the effect of passive modified atmosphere packaging (MAP) on the maintenance of fruit quality during the extended storage of ‘Rocha’ and ‘Packham’s Triumph’ pears. Fruit were packed in linear low density polyethylene (100 mm), with 6% BIF 1500 additive placed into perforated plastic boxes and kept at 0 ± 1 °C and 90 ± 5% RH for up to 180 days. MAP reduced weight loss by 14.8% for ‘Rocha’ and 11.5% for ‘Packham’s’ pears after 180 days in cold storage and retained the green color of the skin, which means that the yellowing visual perception was delayed in 60 and 90 days for ‘Rocha’ and ‘Packham’s’ pears, respectively. A strong softening was observed for ‘Packham’s’ pears after being kept for 150 days at 0° C followed by 5 days at room temperature, which did not limit the storage of both pear cultivars under modified atmosphere packaging. MAP created by linear low density polyethylene (100 mm), with 6% BIF 1500 additive extended in 30 days the cold storage for ‘Rocha’ and 60 days for ‘Packham’s’ pears. Index terms: Pyrus communis L., ‘Rocha’, ‘Packham’s Triumph’, polyethylene film, water loss, acceptance. O objetivo deste trabalho foi avaliar a eficiência da atmosfera modificada na manutenção dos atributos de qualidade e na extensão do armazenamento refrigerado de peras "Rocha" e "Packham's Triumph". Os frutos foram acondicionados em filme de polietileno de baixa densidade linear (100 ?m) com aditivo BIF 1.500 6% no interior de caixas plásti... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Acceptance; Aceitabilidade; Filme de polietileno; Packham Triumph; Perda de massa; Pyrus communis L; Water loss.
Thesagro:  Rocha.
Thesaurus Nal:  Polyethylene film.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160115/1/0100-2945-rbf-39-1-e-936.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17246 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  11/01/2011
Data da última atualização:  13/07/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SALVADOR, M. C.; BOIÇA JÚNIOR, A. L.; OLIVEIRA, M. C. N. de; GRAÇA, J. P. da; SILVA, D. M da; HOFFMANN-CAMPO, C. B.
Afiliação:  MARIANA C. SALVADOR, UNESP, Jaboticabal; ARLINDO L. BOIÇA JÚNIOR, UNESP, Jaboticabal; MARIA CRISTINA NEVES DE OLIVEIRA, CNPSO; JOSÉ P. DA GRAÇA, UNESP, Jaboticabal; DÉBORA M. DA SILVA, UFPR, Curitiba; CLARA BEATRIZ HOFFMANN CAMPO, CNPSO.
Título:  Do different casein concentrations increase the adverse effect of rutin on the biology of Anticarsia gemmatalis Hübner (Lepidoptera: Noctuidae)?
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Neotropical Entomology, Jaboticabal, v. 39, n. 5, p. 774-783, Sept./Oct. 2010.
DOI:  10.1590/S1519-566X2010000500017
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The flavonoid rutin is recognized as playing an important role in the protection of plants against lepidopterans. Bioassays with this compound are generally carried out using artificial diets. Proteins of high energy value, such as casein, are important ingredients of insect artificial diets as a source of essential amino acids. However, such proteins can generally increase the allelochemical activity. Our objective was to evaluate the effects of rutin on larvae of the velvetbean caterpillar Anticarsia gemmatalis Hübner by incorporating this allelochemical into diets with different concentrations of casein. Three casein concentrations (0, 7 g, or 14 g) combined with none, 0.65%, or 1.30% of rutin were added to the rearing diet and offered to the larvae from hatching to pupation. Rutin negatively affected larval development, the amount of food consumed, and pupal weight of A. gemmatalis. These negative effects were clearly seen in insects fed on diets with 7 g of casein to which any concentration of rutin was added. The effects of rutin when added to the diets without casein were stronger than in diets containing a suitable amount of casein (14 g). The greater negative effects of rutin in diets containing suboptimal concentrations of casein indicate that casein can increase the effects of rutin only when the diets are nutritionally unsuitable for insect development.
Palavras-Chave:  Parametro biologico.
Thesagro:  Anticarsia Gemmatalis; Flavonoide; Lagarta.
Thesaurus NAL:  Application parameters; Flavonoids.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30193/1/Mariana-Neotropical-Entomology.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO31724 - 1UPCAP - PP1191711917
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