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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
12/08/2013 |
Data da última atualização: |
13/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CHOZE, R.; ALCANTARA, G. B.; ALVES FILHO, E. de G.; SILVA, L. M. A. e; FARIA, J. C.; LIÃO, L. M. |
Afiliação: |
RAFAEL CHOZE, UFG; GLAUCIA B. ALCANTARA, UFG; ELENILSON DE G. ALVES FILHO, UFG; LORENA MARA A. E SILVA, UFG; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; LUCIANO M. LIÃO, UFG. |
Título: |
Distinction between a transgenic and a conventional common bean genotype by 1H HR-MAS NMR. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 141, p. 2841-287, 2013. |
ISSN: |
0308-8146 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.05.123 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this work, it is proposed a methodology which allows to differentiate a conventional and a specific transgenic common beans, grown in greenhouse or under field conditions, based on modifications in chemical composition using 1H HR-MAS NMR. It is demonstrated that the influence of typical variables from field planting conditions had no significant influence on the ability to set apart transgenic from conventional. This methodology was corroborated by multivariate data analysis of the 1H NMR and IR spectra. This study also points out the simplicity of using the HR-MAS NMR technique for food analyses. The measurement is highly simplified because it does not require any pretreatment of the sample apart from the addition of a small amount of D2O necessary to produce homogeneous dough and a field frequency lock. Moreover, due to the high concentration of the sample, measurement time in HR-MAS NMR is very short. |
Palavras-Chave: |
HR-MAS NMR. |
Thesagro: |
Biotecnologia; Engenharia genética; Feijão; Organismo transgênico; Phaseolus vulgaris. |
Thesaurus Nal: |
Beans; Transgenic plants. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
20/06/2007 |
Data da última atualização: |
05/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
NECHET, K. DE L; HALFELD VIEIRA, B. de A. |
Afiliação: |
CPAF-RR; CPAF-RR. |
Título: |
Treinamento em certificação fitossanitária de origem para a Sigatoka negra (Mycosphaerella fijiensis Morelet). |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Boa Vista: Embrapa Roraima, 2006. |
Páginas: |
45 p. |
Série: |
(Embrapa Roraima. Documentos, 4). |
ISSN: |
0101-9805 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Distribuição da sigatoka negra. Sintomas e sinais da sigatoka negra. Diferenças de outras pragas. Ciclo de infecção, disseminação e sobrevivência. Plantas hospedeiras. Monitoramento. Levantamento. Medidas de controle. Prevenção. |
Palavras-Chave: |
Doenças; Sigotoka negra. |
Thesagro: |
Banana. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195533/1/doc042006-cfo-Katia.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157681/1/doc042006-cfo-Katia.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Roraima (CPAF-RR) |
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