Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  17/01/2005
Data da última atualização:  30/05/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GUIMARAES, P. E. de O.; LOPES, M. A.
Afiliação:  PAULO EVARISTO DE O GUIMARAES, CNPMS.
Título:  Metodologia para conversão de genótipos de milho em endosperma normal para QPM.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Genética, Ribeirão Preto, v. 18. n. 3, p. 93, set. 1995.
Idioma:  Português
Notas:  Suplemento. Edição dos resumos do 41º Congresso Nacional de Genética, Caxambu, MG, 1995.
Conteúdo:  x
Thesagro:  Genótipo; Zea mays.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/73122/1/Metodologia-conversao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS17484 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  06/03/2014
Data da última atualização:  05/07/2017
Autoria:  MILIVOJEVIC, J.; RAKONJAC, V.; AKSIC, M. F.; PRISTOV, J. B.; MAKSIMOVIC, V.
Afiliação:  Jasminka Milivojevic, University of Belgrade, Faculty of Agriculture, Nemanjina; Vera Rakonjac, University of Belgrade, Faculty of Agriculture, Nemanjina; Milica Fotiri? Aksic, University of Belgrade, Faculty of Agriculture, Nemanjina; Jelena Bogdanovic Pristov, University of Belgrade, Institute for Multidisciplinary Research; Vuk Maksimovic, University of Belgrade, Institute for Multidisciplinary Research.
Título:  Classification and fingerprinting of different berries based on biochemical profiling and antioxidant capacity.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 9, p. 1285-1294, set. 2013.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Classificação e diversidade de pequenas frutas quanto ao perfil bioquímico e capacidade antioxidante.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the biochemical composition of six berry types belonging to Fragaria, Rubus, Vaccinium and Ribes genus. Fruit samples were collected in triplicate (50 fruit each) from 18 different species or cultivars of the mentioned genera, during three years (2008 to 2010). Content of individual sugars, organic acids, flavonols, and phenolic acids were determined by high performance liquid chromatography (HPLC) analysis, while total phenolics (TPC) and total antioxidant capacity (TAC), by using spectrophotometry. Principal component analysis (PCA) and hierarchical cluster analysis (CA) were performed to evaluate the differences in fruit biochemical profile. The highest contents of bioactive components were found in Ribes nigrum and in Fragaria vesca, Rubus plicatus, and Vaccinium myrtillus. PCA and CA were able to partially discriminate between berries on the basis of their biochemical composition. Individual and total sugars, myricetin, ellagic acid, TPC and TAC showed the highest impact on biochemical composition of the berry fruits. CA separated blackberry, raspberry, and blueberry as isolate groups, while classification of strawberry, black and red currant in a specific group has not occurred. There is a large variability both between and within the different types of berries. Metabolite fingerprinting of the evaluated berries showed unique biochemical profiles and specific combination of bioactive compound contents.
Palavras-Chave:  Composto bioativo; Identificação de metabólitos; Metabolite fingerprinting; Nutraceuticals; Nutracêutico; Pequena fruta; Small frutis.
Thesagro:  Método estatístico.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Functional foods; Multivariate analysis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98618/1/Classification-and-fingerprinting.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE55866 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional