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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
10/11/2004 |
Data da última atualização: |
10/11/2004 |
Autoria: |
OLIVEIRA, A. C. de; FIGUEIREDO, R. W. de; MAIA, G. A.; ALVES, R. E.; FIGUEIRAS, H. A. C.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de. |
Título: |
Avaliação da qualidade do melão ´cantaloupe` minimamente processado e armazenado sob refrigeração. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 385, jul. 2004. Suplemento 1. |
Palavras-Chave: |
Açúcares redutores totais; Análise sensorial; Atividade de água; Atmosfera controlada; Produto minimamente processado; Sólidos solúveis totais; Tipo Cantaloupe. |
Thesagro: |
Acidez; Análise Microbiológica; Armazenamento; Cor; Cucumis Melo; Melão; Ph; Processamento Mínimo; Qualidade; Refrigeração; Textura; Vitamina C. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01371naa a2200409 a 4500 001 1777000 005 2004-11-10 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, A. C. de 245 $aAvaliação da qualidade do melão ´cantaloupe` minimamente processado e armazenado sob refrigeração. 260 $c2004 500 $aTrabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 385, jul. 2004. Suplemento 1. 650 $aAcidez 650 $aAnálise Microbiológica 650 $aArmazenamento 650 $aCor 650 $aCucumis Melo 650 $aMelão 650 $aPh 650 $aProcessamento Mínimo 650 $aQualidade 650 $aRefrigeração 650 $aTextura 650 $aVitamina C 653 $aAçúcares redutores totais 653 $aAnálise sensorial 653 $aAtividade de água 653 $aAtmosfera controlada 653 $aProduto minimamente processado 653 $aSólidos solúveis totais 653 $aTipo Cantaloupe 700 1 $aFIGUEIREDO, R. W. de 700 1 $aMAIA, G. A. 700 1 $aALVES, R. E. 700 1 $aFIGUEIRAS, H. A. C. 700 1 $aSOUZA FILHO, M. de S. M. de 773 $tHorticultura Brasileira, Brasília$gv. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
23/06/2023 |
Data da última atualização: |
22/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SANTOS, A. P. M. dos; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; ZANINE, A. de M.; PINHO, R. M. A.; NASCIMENTO, T. V. C. do; PERAZZO, A. F.; FERREIRA, D. de J.; MACEDO, A. J. da S.; SANTOS, F. N. de S. |
Afiliação: |
ANA PAULA MAIA DOS SANTOS, Alagoas State University - Departament of Animal Science, Santana do Ipanema, Alagoas; EDSON MAURO SANTOS, Federal University of Paraíba, Department of Animal Science, Areia, Paraíba; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Department of Animal Science, Areia, Paraíba; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ANDERSON DE MOURA ZANINE, Federal University of Maranhão, Department of Animal Science, Chapadinha, Maranhão; RICARDO MARTINS ARAÚJO PINHO, Federal Institute of Education. Science and Technology of Ceara, Crato. Ceará; THIAGO VINICIUS COSTA DO NASCIMENTO, Federal University of Sergipe, Department of Veterinary., Nossa Senhora da Glória, Sergipe; ALEXANDRE FERNANDES PERAZZO, Federal University of Piaui, Department of Planning and Agricultural Policy, Teresina, Piauí; DANIELE DE JESUS FERREIRA, Federal University of Maranhão, Department of Animal Science, Chapadinha, Maranhão; ALBERTO JEFFERSON DA SILVA MACEDO, Federal University of Viçosa, Department of Animal Science, Viçosa, Minas Gerais; FRANCISCO NAYSSON DE SOUSA SANTOS, Federal University of Maranhão, Department of Animal Science, Chapadinha. Maranhão. |
Título: |
PCR identification of lactic acid bacteria populations in corn silage inoculated with lyophilised or activated Lactobacillus buchneri. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias Uncuyo, v. 55, n. 1, p. 115-125, 2023. |
ISSN: |
1853-8665 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the effect of inoculation with lyophilised and/or activated Lactobacillus buchneri on lactic acid bacteria populations in corn silage. Experimental treatments consisted of corn silage without additives or silage with the inoculants of L. buchneri (1 x 105 cfu/g) applied according to the manufacturer’s recommendations (1 g/tonne fodder) in the forms of the lyophilised inoculant and pre-activated inoculant. Purified isolates from corn silage with and without the inoculant were identified, and 93% of the isolates corresponded to the lactic acid bacteria of the species Lactobacillus plantarum. Among the isolates, no bacteria of the species L. buchneri were detected. The application of lyophilised or activated L. buchneri improved the microbiological profile and reduced ethanol production in corn silage, even without being identified among the isolates captured 70 days after ensilage. |
Palavras-Chave: |
Bactérias láticas; Reação em cadeia da polimerase; Silagem de milho. |
Thesagro: |
Bactéria; Fermentação Lática; Inoculante; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Lactobacillus buchneri. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/260906/1/PCR-identification-of-lactic-acid-bacteria-populations-in-corn-silage-inoculated-with-lyophilised-or-activated-Lactobacillus-buchneri-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 02035naa a2200349 a 4500 001 2154580 005 2024-01-22 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1853-8665 100 1 $aSANTOS, A. P. M. dos 245 $aPCR identification of lactic acid bacteria populations in corn silage inoculated with lyophilised or activated Lactobacillus buchneri.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study aimed to evaluate the effect of inoculation with lyophilised and/or activated Lactobacillus buchneri on lactic acid bacteria populations in corn silage. Experimental treatments consisted of corn silage without additives or silage with the inoculants of L. buchneri (1 x 105 cfu/g) applied according to the manufacturer’s recommendations (1 g/tonne fodder) in the forms of the lyophilised inoculant and pre-activated inoculant. Purified isolates from corn silage with and without the inoculant were identified, and 93% of the isolates corresponded to the lactic acid bacteria of the species Lactobacillus plantarum. Among the isolates, no bacteria of the species L. buchneri were detected. The application of lyophilised or activated L. buchneri improved the microbiological profile and reduced ethanol production in corn silage, even without being identified among the isolates captured 70 days after ensilage. 650 $aLactobacillus buchneri 650 $aBactéria 650 $aFermentação Lática 650 $aInoculante 650 $aSilagem 653 $aBactérias láticas 653 $aReação em cadeia da polimerase 653 $aSilagem de milho 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. de 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aZANINE, A. de M. 700 1 $aPINHO, R. M. A. 700 1 $aNASCIMENTO, T. V. C. do 700 1 $aPERAZZO, A. F. 700 1 $aFERREIRA, D. de J. 700 1 $aMACEDO, A. J. da S. 700 1 $aSANTOS, F. N. de S. 773 $tRevista de la Facultad de Ciencias Agrarias Uncuyo$gv. 55, n. 1, p. 115-125, 2023.
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