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Registros recuperados : 27,477 | |
3. | | MOSCARDI, F.; AGNOL, A. D. Brazil: World Soybean Conferences in 2004. In: CHINA & INTERNATIONAL CONFERENCE & EXHIBITION ON SOYBEAN TECHNOLOGY & DEVELOPMENT COOPERATION, 2002, Beijing. Proceedings... Beijing: CISCE2002 Technical Committee, 2002. p.20. Editado por Keshun Liu, Harold Karffman, Junyi Gai, Rudi Tschang, Na Zhuo, Yanxia Yu. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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4. | | CARNEIRO, G. E. de S.; PIPOLO, A. E.; GOMIDE, F. B.; ARIAS, C. A. A.; KASTER, M.; DIAS, W. P.; SOARES, R. M.; ALMEIDA, A. M. R.; OLIVEIRA, M. F.; MOREIRA, J. U. V.; MIRANDA, L. C.; PETEK, M. R.; LIMA, D.; BROGIN, R. L.; ABDELNOOR, R. V.; MELO, C. L. P. de; TEIXEIRA, M. R. O.; MARANHO, E.; BERTAGNOLLI, P. F.; COSTAMILAN, L. M.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; FRONZA, V.; MELLO FILHO, O. L.; ZITO, R. K.; SILVA NETO, S. P.; MOREIRA, C. T.; PEREIRA, M. J. Z. BRS 361: nova cultivar de soja convencional. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 173, res. 301. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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6. | | PEREIRA, M. J. Z.; MOREIRA, J. U. V.; KLEPKER, D.; MEYER, M. C.; MONTAVÁN, R.; PIPOLO, A. E.; KASTER, M.; ARIAS, C. A. A.; CARNEIRO, G. E. S.; OLIVEIRA, M. F.; SOARES, R. M.; ALMEIDA, A. M. R.; DIAS, W. P.; ABDELNOOR, R. V.; MELO, C. L. P.; MELLO FILHO, O. L.; ZITO, R. K.; BERTAGNOLLI, P. F.; MOREIRA, C. T.; SILVA NETO, S. P.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; FRONZA, V.; BROGIN, R. L. BRS Pérola: cultivar de soja indicada para o Maranhão, Piauí e Tocantins. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 180, res. 314. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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8. | | CARDOSO JÚNIOR, L. A.; MELLO FILHO, O. L.; DUARTE, J. B.; ZITO, R. K.; VAZ BISNETA, M.; CÂMARA, A. R.; NUNES JUNIOR, J. Adaptabilidade e estabilidade produtiva de linhagens de soja na Macrorregião sojícola 3, Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 176, res. 307. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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9. | | CARDOSO JÚNIOR, L. A.; MELLO FILHO, O. L.; DUARTE, J. B.; ZITO, R. K.; VAZ BISNETA, M.; CÂMARA, A. R.; NUNES JUNIOR, J. Adaptabilidade e estabilidade produtiva de linhagens de soja na Macrorregião sojícola 3, Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2012. 4 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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10. | | WIETHÖLTER, S.; SIQUEIRA, O. J. F. de; PERUZZO, G.; BEN, J. R.; COMACHIO, M.; CERBARO, J. Adubos organo-minerais na cultura da soja - dados de 1985/86. In: SOJA: resultados de pesquisa 1985-1986. Passo Fundo: EMBRAPA-CNPT, 1986. p. 115-118. (EMBRAPA-CNPT. Documentos, 9). Trabalho apresentado na XIV Reunião de Pesquisa de Soja da Região Sul, Chapecó, 1986. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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14. | | BONATO, E. R.; BERTAGNOLLI, P. F.; RUBIN, S. de A. L.; STECKLING, C.; COSTA, J. A.; DALLA LANA, J. B. Comportamento de cultivares de soja no Rio Grande do Sul, no ano agrícola 2002/03. In: SOJA: resultados de pesquisa 2001-2002 e 2002-2003. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2003. p. 347-360. (Embrapa Trigo. Documentos, 39). Trabalho apresentado na XXXI Reunião de Pesquisa de Soja da Região Sul, Porto Alegre, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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15. | | MARANGONI, R. E.; TAVARES, C. J.; JAKELAITIS, A.; REZENDE, B. P. M.; CUNHA, P. C. R.; MELLO FILHO, O. L. Competição de cultivares de soja com plantas daninhas em Urutaí, GO. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTIFICA, ARTÍSTICA CULTURAL DO INSTITUTO FEDERAL GOIANO, 2010, Urutaí. Anais... Urutaí: IF Goiano, 2010. p. 49-53. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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18. | | SANTOS, E. L. dos; NEPOMUCENO, A. L.; PRETE, C. E. C.; NEUMAIER, N.; OLIVEIRA, M. C. N. de; FARIAS, J. R. B.; CATTELAN, A. J. Competitividade nodular de estirpes de Bradyrhizobium spp. em cultivares de soja sob diferentes disponibilidades hídricas. Global Science and Technology, Rio Verde, v. 6, n. 3, p. 116-123, dez. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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20. | | BALBINOT JUNIOR, A. A.; PROCOPIO, S. O.; FRANCHINI, J. C.; DEBIASI, H.; NEUMAIER, N.; PANISON, F. Cobertura do solo e área foliar de uma cultivar de soja de hábito determinado cultivada no sistema de plantio cruzado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 94, res. 151. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 27,477 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
26/09/2022 |
Data da última atualização: |
26/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. E. A. S.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y. |
Afiliação: |
MARIA EUGENIA A. S. OLIVEIRA, UNIRIO; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA. |
Título: |
Effects of germination and debranning on amino acid profile of different rice genotypes. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2., 2022, Tecnologia e inovação em pauta: desafios na indústria de cereais e panificação. Anais... São João del-Rei: Universidade Federal de São João del-Rei, 2022. |
ISBN: |
978-65-5941-828-2 |
DOI: |
https://doi.org/10.29327/cbcp2022 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Evento virtual. |
Conteúdo: |
In this work, the impact of germination and debranning on the total (TAA) and free (FAA) amino acid in four rice cultivars were evaluated. The rice genotypes were germinated, polished and analyzed by the content of TAA and FAA. In comparison to non-germinated rice, 4 h of soaking and 24 h of germination increased the level of TAA and FAA, especially y-aminobutyric acid (GABA). Debranning decreased the content of TAA and FAA. But, even after this reduction, the polished germinated samples showed higher levels of TAA and FAA than the polished non-germinated.The significant impact on the amino acid composition was caused mainly by genotype than the process used. These results could help the food industry to produce germinated rice enriched with high amino acid levels including GABA based on the choice of rice genotype. |
Thesagro: |
Aminoácido; Arroz; Genótipo; Germinação; Oryza Sativa. |
Thesaurus NAL: |
Amino acids; Debranning; Germination; Rice. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146811/1/cbtcp-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 01889nam a2200301 a 4500 001 2146811 005 2022-10-26 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-5941-828-2 024 7 $ahttps://doi.org/10.29327/cbcp2022$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, M. E. A. S. 245 $aEffects of germination and debranning on amino acid profile of different rice genotypes.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2., 2022, Tecnologia e inovação em pauta: desafios na indústria de cereais e panificação. Anais... São João del-Rei: Universidade Federal de São João del-Rei$c2022 500 $aEvento virtual. 520 $aIn this work, the impact of germination and debranning on the total (TAA) and free (FAA) amino acid in four rice cultivars were evaluated. The rice genotypes were germinated, polished and analyzed by the content of TAA and FAA. In comparison to non-germinated rice, 4 h of soaking and 24 h of germination increased the level of TAA and FAA, especially y-aminobutyric acid (GABA). Debranning decreased the content of TAA and FAA. But, even after this reduction, the polished germinated samples showed higher levels of TAA and FAA than the polished non-germinated.The significant impact on the amino acid composition was caused mainly by genotype than the process used. These results could help the food industry to produce germinated rice enriched with high amino acid levels including GABA based on the choice of rice genotype. 650 $aAmino acids 650 $aDebranning 650 $aGermination 650 $aRice 650 $aAminoácido 650 $aArroz 650 $aGenótipo 650 $aGerminação 650 $aOryza Sativa 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aCOLOMBARI FILHO, J. M. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aTAKEITI, C. Y.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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