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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
17/08/2018 |
Data da última atualização: |
27/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CORRAL, A. C. T.; QUEIROZ, M. N. de; ANDRADE-PORTO, S. M. de; MOREY, G. A. M.; CHAVES, F. C. M.; FERNANDES, V. L. A.; ONO, E. A.; AFFONSO, E. G. |
Afiliação: |
Amanda Curiel Trentin Corral, Universidade Nilton Lins; Marieta Nascimento de Queiroz, Universidade Nilton Lins; Sanny Maria de Andrade-Porto, UFAM; German Augusto Murrieta Morey, UFPR; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; Valdelira Lia Araújo Fernandes, INPA; Eduardo Akifumi Ono, Universidade Nilton Lins; Elizabeth Gusmão Affonso, INPA. |
Título: |
Control of Hysterothylacium sp. (Nematoda: Anisakidae) in juvenile pirarucu (Arapaima gigas) by the oral application of essential oil of Piper aduncum. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture, n. 494, p. 37-44, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2018.04.062 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, the efficacy of the essential oil of P. aduncum in the control of the nematode Hysterothylacium sp. in pirarucu juveniles and its adverse effects on the metabolism of fish was assessed. Complementarily, the chemical composition of the essential oil was identified. |
Thesagro: |
Nematóide; Pirarucu. |
Thesaurus Nal: |
Arapaima gigas. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01103naa a2200253 a 4500 001 2094208 005 2018-11-27 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2018.04.062$2DOI 100 1 $aCORRAL, A. C. T. 245 $aControl of Hysterothylacium sp. (Nematoda$bAnisakidae) in juvenile pirarucu (Arapaima gigas) by the oral application of essential oil of Piper aduncum.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aIn this study, the efficacy of the essential oil of P. aduncum in the control of the nematode Hysterothylacium sp. in pirarucu juveniles and its adverse effects on the metabolism of fish was assessed. Complementarily, the chemical composition of the essential oil was identified. 650 $aArapaima gigas 650 $aNematóide 650 $aPirarucu 700 1 $aQUEIROZ, M. N. de 700 1 $aANDRADE-PORTO, S. M. de 700 1 $aMOREY, G. A. M. 700 1 $aCHAVES, F. C. M. 700 1 $aFERNANDES, V. L. A. 700 1 $aONO, E. A. 700 1 $aAFFONSO, E. G. 773 $tAquaculture$gn. 494, p. 37-44, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
06/01/2017 |
Data da última atualização: |
23/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RIBEIRO, H. L. C.; MELO. A. L. de; MELO, N. F. de. |
Afiliação: |
HUGO LEONARDO COELHO RIBEIRO, Universidade Estadual de Feira de Santana; ALÍCIA LIE DE MELO, UNIVASF; NATONIEL FRANKLIN DE MELO, CPATSA. |
Título: |
Incidence of five viruses in grapevines for wine cultivated in the Brazilian Semiarid region. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina, Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 26. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to examine the incidence of five viruses in grapevines for wine in the sub-medium São Francisco river valley, the main tropical wine producing region in Brazil. |
Palavras-Chave: |
Uva de vinho; Vitivinicultura. |
Thesagro: |
Doença; Uva; Vinho; Virus; Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156622/1/Natoniel.pdf
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Marc: |
LEADER 00928nam a2200241 a 4500 001 2060147 005 2017-02-23 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRIBEIRO, H. L. C. 245 $aIncidence of five viruses in grapevines for wine cultivated in the Brazilian Semiarid region.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina, Embrapa Semiárido$c2016 300 $ap. 26. 520 $aThe objective of this study was to examine the incidence of five viruses in grapevines for wine in the sub-medium São Francisco river valley, the main tropical wine producing region in Brazil. 650 $aGrapes 650 $aDoença 650 $aUva 650 $aVinho 650 $aVirus 650 $aVitis Vinifera 653 $aUva de vinho 653 $aVitivinicultura 700 1 $aMELO. A. L. de 700 1 $aMELO, N. F. de
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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