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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
07/12/1995 |
Data da última atualização: |
02/07/2025 |
Autoria: |
SHARMA, N.; KESHRI, R. C.; SHARMA, B. D.; PADDA, G. S.; KONDAIAH, N. |
Título: |
Processing and palatability properties of goat meat tikka. |
Ano de publicação: |
1989 |
Fonte/Imprenta: |
India Journal of Animal Science, v. 59, n. 2, p. 292-296, 1989. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Recipes for goat meat tikka were developed using various combinations of extenders. Recipes containing 10% shredded potato and a combination of shredded potato with 5% each of bread crumbs and rice flour were considered superior for most of the sensory scores. The recipes containing 10% wheat flour gave cereal taste. The flour lowered the acceptability though improved the textural properties and cooking yield of tikka. Frozen storage (1 week) of raw moulded tikka had similar sensory properties as the fresh ones. The incorporation of these extenders improved the textural qualities and reduced the cost of production. |
Palavras-Chave: |
Carne caprina; Yield potential. |
Thesagro: |
Caprino; Carne; Palatabilidade. |
Thesaurus Nal: |
Cooking; Food acceptability; Food processing; Food technology; Goat meat; Goats; Palatability; Recipes; Yields. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01501naa a2200337 a 4500 001 1523109 005 2025-07-02 008 1989 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSHARMA, N. 245 $aProcessing and palatability properties of goat meat tikka.$h[electronic resource] 260 $c1989 520 $aAbstract: Recipes for goat meat tikka were developed using various combinations of extenders. Recipes containing 10% shredded potato and a combination of shredded potato with 5% each of bread crumbs and rice flour were considered superior for most of the sensory scores. The recipes containing 10% wheat flour gave cereal taste. The flour lowered the acceptability though improved the textural properties and cooking yield of tikka. Frozen storage (1 week) of raw moulded tikka had similar sensory properties as the fresh ones. The incorporation of these extenders improved the textural qualities and reduced the cost of production. 650 $aCooking 650 $aFood acceptability 650 $aFood processing 650 $aFood technology 650 $aGoat meat 650 $aGoats 650 $aPalatability 650 $aRecipes 650 $aYields 650 $aCaprino 650 $aCarne 650 $aPalatabilidade 653 $aCarne caprina 653 $aYield potential 700 1 $aKESHRI, R. C. 700 1 $aSHARMA, B. D. 700 1 $aPADDA, G. S. 700 1 $aKONDAIAH, N. 773 $tIndia Journal of Animal Science$gv. 59, n. 2, p. 292-296, 1989.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 105 | |
6. |  | CARDOSO, D. J.; ARCE, J. E.; FRANCISCON, L. Efeito da desrama em árvores de Pinus taeda e Pinus elliottii Engelm. na idade de corte raso. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE MENSURAÇÃO FLORESTAL, 2., 2014, Curitiba. Atualidades em mensuração florestal. Curitiba, 2014. p. 267-271. e-PUB. Editores: Ana Paula Dalla Corte, Carlos Roberto Sanquetta, Aurélio Lourenço Rodrigues, Sebastião do Amaral Machado, Sylvio Péllico Netto, Afonso Figueiredo Filho, Gilciano Saraiva Nogueira.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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7. |  | GOUVÊA, P. M.; DEGENHARDT, J.; FRANCISCON, L.; HANSEL, F. A. Efeito das auxinas 2,4-D, dicamba e picloram na indução de calos em embriões de Schizolobium parahybum. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2010, Salvador. Bancos de germoplasma: descobrir a riquesa, garantir o futuro. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2010. p. 342. CD-ROM. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 304). Resumo.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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8. |  | CURTI, A. R.; DEGENHARDT, J.; FRANCISCON, L.; HANSEL, F. A. Efeito de BAP e CIN na multiplicação in vitro de guanandi. CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 17.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 4., 2009, Aracaju. Ciência, inovação e sustentabilidade. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros; Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2009. Resumo.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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10. |  | CARDOSO, D. J.; PARRON, L. M.; FRANCISCON, L. Carbono de biomassa em floresta nativa e sistemas florestais como indicador de serviços ambientais. In: PARRON, L. M.; GARCIA, J. R.; OLIVEIRA, E. B. de; BROWN, G. G.; PRADO, R. B. (Ed.). Serviços ambientais em sistemas agrícolas e florestais do Bioma Mata Atlântica. Brasília, DF : Embrapa, 2015. p. 84-91. Capítulo 6.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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13. |  | OLIVEIRA, E. B. de; CARDOSO, D. J.; FRANCISCON, L. Silvicultura de precisão em unidades de manejo de plantações florestais. In: BERNARDI, A. C. de C.; NAIME, J. de M.; RESENDE, A. V. de; BASSOI, L. H.; INAMASU, R. Y. (Ed.). Agricultura de precisão: resultados de um novo olhar. Brasília, DF: Embrapa, 2014. p. 478-483. CD-ROM.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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19. |  | ZANELLA, L. B.; FRANCISCON, L.; GRUNENNVALDT, R. L.; TOMASI, J. de C.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J. Micropropagation of Pinus tecunumanii. Ciência Florestal, Santa Maria, v. 28, n. 2, p. 651-660, abr./jun. 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
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20. |  | FRANCESCHI, C. do R. B.; DUTRA, L. F.; HANSEL, F. A.; DEGENHARDT, J.; FRANCISCON, L. Luz e sacarose como condicionantes in vitro para o enraizamento ex vitro de plântulas de Eucalyptus benthamii Maiden & Cambage. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 8., 2009, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2009. 1 CD-ROM. (Embrapa Florestas. Documentos, 186). EVINCI. Resumo.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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