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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoZUCCHI, T. D. Potencial de linhagens de Bacillus subtilis, Paenibacillus lentimorbus E Streptomyces no controle de fungos aflatoxigênicos em amendoim (Arachis hypogaea) e aspectos de biossegurança. São Paulo, 2007. 226 p. Tese (Doutorado em Biotecnologia) - Universidade de São Paulo, São Paulo. Orientador: Itamar Soares de Melo, Embrapa Meio Ambiente.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPRADO, S. de S.; ZUCCHI, T. D. Host-symbiont interactions for potentially managing heteropteran pests. Psyche, Cambridge, v. 2012, 269473, 9 p., 2012.

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3.Imagem marcado/desmarcadoZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de. Controle biológico de fungos aflatoxigênicos. In: BETTIOL, W.; MORANDI, M. A. B. (Ed.). Biocontrole de doenças de plantas: uso e perspectivas. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2009. p. 69-84

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4.Imagem marcado/desmarcadoZUCCHI, T. D.; PRADO, S. de S.; CÔNSOLI, F. L. The gastric caeca as a house for actinomycetes - do they work as an antibiotic factory for stinkbugs? In: INTERNATIONAL SYMBIOSIS SOCIETY CONGRESS, 7., Krakow, Poland, 2012. Book of Abstracts... Krakow: 2012. p. 279.

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5.Imagem marcado/desmarcadoZUCCHI, T. D.; PRADO, S. de S.; CÔNSOLI, F. L. The gastric caeca of pentatomids as a house for actinomycetes. BMC Microbiology, London, v. 12, n. 101, p. 1-7, 2012.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBERNARDO, E. R. A.; ZUCCHI, T. D.; BETTIOL, W. Biological control of Penicillium digitatum on organic orange fruits in postharvest. In: TALLER URUGAUAIO DE AGENTES MICROBIANOS DE CONTROL BIOLOGICO, 2., 2008, Colonia, Uruguai. Anales... La Estanzuela: INIA, 2008. p. 27.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. G.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de. Biological control of phytopathogenic fungi by endophytic actinomycetes isolated from maize (Zea mays l.). Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 56, n. 6, p. 948-955, 2013.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L. J.; TAKETANI, R. G.; MELO, I. S. de; GOODFELLOW, M.; ZUCCHI, T. D. Streptomyces araujoniae sp. nov.: an actinomycete isolated from a potato tubercle. Antonie van Leeuwenhoek, Delft, v. 103, n. 6, p. 1235-1244, 2013.

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9.Imagem marcado/desmarcadoZUCCHI, T. D.; MORAES, L. A. B. de; MELO, I. S. de. Streptomyces sp. ASBV-1 reduces aflatoxin accumulation by Aspergillus parasiticus in peanut grains. Journal of Applied Microbiology, v.105, p.2153-2160, 2008.

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10.Imagem marcado/desmarcadoVASCONCELLOS, R. L. F.; MENDES, R.; TAKETANI, R. G.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de. Draft genome sequence of Pseudomonas sp. strain CMAA 1215, a plant growth-promoting bacterium isolated from a Brazilian mangrove. Genome Announcements, Washington DC, v. 1, n. 6, p. e00995-13, 2013.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. E. da; MELO, I. S. de; ZUCCHI, T. D. Controle de fitopatógenos por membros da família Micromonosporaceae isolados de solos de fragmentos florestais em processo de restauração. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 13., 2013, Bonito. Faça bonito: use controle biológico: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD ROM.

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12.Imagem marcado/desmarcadoTAKETANI, R. G.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de; MENDES, R. Whole-genome shotgun sequencing of Rhodococcus erythropolis strain p27, a highly radiation-resistant actinomycete from Antarctica. Genome Announcements, Washington, DC, v. 1, n. 5, p. e00763-13, 2013.

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13.Imagem marcado/desmarcadoCANOVA, S. P.; PETTA, T.; REYES, L. F.; ZUCCHI, T. D.; MORAES, L. A. B. de; MELO, I. S. de. Characterization of lipopeptides from Paenibacillus sp. (IIRAC30) suppressing Rhizoctonia solani. World Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 26, n. 12, p. 2241-2247, 2010.

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14.Imagem marcado/desmarcadoZUCCHI, T. D.; ZUCCHI, F. D.; POLI, P.; MELO, I. S. de; ZUCCHI, T. M. A. D. A short-term test adapted to detect the genotoxic effects of environmental volatile pollutants (benzene fumes) using the filamentous fungus Aspergillus nidulans. Journal of Environmental Monitoring, Washington, DC, v. 7, n. 6, p. 598-602, 2005.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L. J.; CREVELIN, E. J.; SOUZA, W. R.; MORAES, L. A. B.; MELO, I. S. de; ZUCCHI, T. D. Streptomyces araujoniae produces a multiantibiotic complex with ionophoric properties to control Botrytis cinerea. Phytopathology, St Paul, v. 104, n. 12, p. 1298-1305, 2014.

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16.Imagem marcado/desmarcadoMARTINEZ, A. F. C.; MELLO, F. M. P.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de; MORAES, L. A. B. Tandem mass spectrometry methods to accelerate the identification of phytotoxic metabolites produced by Streptomyces sp. 39 PL. Natural Product Research, v. 34, n. 2, p. 210-216, 2019. Arquivo com texto completo contém a versão publicada online, sem dados de volume e paginação.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. N.; KAVAMURA, V. N.; TAKETANI, R. G.; VASCONCELLOS, R. L. F.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de. Draft genome sequence of Bacillus sp. strain CMAA 1185, a cellullolytic bacterium isolated from Stain House Lake, Antarctic Peninsula. Genome Announcements, Washington DC, v. 3, n. 3, p. e00436-15, 2015.

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18.Imagem marcado/desmarcadoCREVELIN, E. J.; CROTTI, A. E. M.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de; MORAES, L. A. B. Dereplication of Streptomyces sp. AMC 23 polyether ionophore antibiotics by accurate-mass electrospray tandem mass spectrometry. Journal of Mass Spectrometry, Chichester, v. 49, n. 11, p. 1117-1126, 2014.

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19.Imagem marcado/desmarcadoMENEZES, C. B. A.; TONIN, M. F.; CORREA, D. B. A.; PARMA, M. M.; MELO, I. S. de; ZUCCHI, T. D.; DESTEFANO, S. A. L.; FANTINATTI-GARBOGGINI, F. Chromobacterium amazonense sp. nov. isolated samples from the Rio Negro, Amazon, Brazil. Antonie van Leeuwenhoek, Gedrukt, v. 107, n. 4, p. 1057-1063, 2015.

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20.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS HOYOS, H. A.; SANTOS, S. N.; SILVA, L. J. da; SILVA, F. S. P. da; GENUÁRIO, D. B.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de. Streptomyces rhizosphaericola sp. nov., an actinobacterium isolated from the wheat rhizosphere. International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, v. 69, n. 8, p. 2431?2439, 2019.

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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  13/12/2012
Data da última atualização:  13/12/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MEDEIROS, F. H. V.; MARTINS, S. J.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de; BATISTA, L. R.; MACHADO, J. da C.
Afiliação:  FLÁVIO HENRIQUE VASCONCELOS DE MEDEIROS, UFLA; SAMUEL JULIO MARTINS, UFLA; TIAGO DOMINGUES ZUCCHI; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; LUIS ROBERTO BATISTA, UFLA; JOSÉ DA CRUZ MACHADO, UFLA.
Título:  Biological control of mycotoxin-producing molds.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 36, n. 5, p. 483-497, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Mycotoxins are produced by the secondary metabolism of many fungi and can be found in almost 25% of the world?s agricultural commodities. These compounds are toxic to humans, animals, and plants and therefore, efforts should be made to avoid mycotoxin contamination in food and feed. Besides, up to 25% of all harvested fruits and vegetables are lost due to storage molds and/ or mycotoxin contamination and many methods have been applied to mitigate these issues, but most of them rely on the use of fungicides. Although chemicals are often the first defensive line against mycotoxigenic fungi, the indiscriminate use of fungicides are awakening the public perception due to their noxious effects on the environment and human/animal health. Thus, there is an increasing public pressure for a safer and eco-friendly alternative to control these organisms. In this background, biological control using microbial antagonists such as bacteria, fungi and yeasts have been shown to be a feasible substitute to reduce the use of chemical compounds. Despite of the positive findings using the biocontrol agents only a few products have been registered and are commercially available to control mycotoxin-producing fungi. This review brings about the up-to-date biological control strategies to prevent or reduce harvested commodity damages caused by storage fungi and the contamination of food and feed by mycotoxins. Resumo: As micotoxinas são produzidas pelo metabolismo secundário de várias espécies de ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agentes de biocontrole; Biocontrol; Microbial antagonists; Microrganismos antagonistas; Perda em pós-colheita; Postharvest decay.
Thesagro:  Controle biológico; Fungo; Micotoxina; Segurança alimentar.
Thesaurus NAL:  Biological control; Food safety; Mycotoxins.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/72296/1/2012AP44.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
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CNPMA11656 - 1UPCAP - DD
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