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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
24/11/2016 |
Data da última atualização: |
24/11/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUSA, K. C. I.; ASSIS, D. F. A. de; NASCIMENTO, L. P. P.; AGNONSOU, S.; TEODORO, P. F.; CARVALHO, J. C. B. de; GONÇALVES, F. J.; ARAÚJO, L. G. de; FILIPPI, M. C. C. de. |
Afiliação: |
KELLEN CRISTHINA INACIO SOUSA, UFG; DIOGO FERREIRA ALFAIX DE ASSIS, UFG; LUIS PAULO PEREIRA NASCIMENTO, UFG; SERGE AGNONSOU, UFG; PRISCILLA FERREIRA TEODORO, UFG; JACQUELINE CAMPOS BORBA DE CARVALHO, UFG; FÁBIO JOSÉ GONÇALVES, UFG; LEILA GARCES DE ARAUJO, UFG; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF. |
Título: |
Fungo micorrízico de orquídea na biofertilização de plantas de arroz em casa de vegetação. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 32.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 16.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 14.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 11., 2016, Goiânia. Rumo aos novos desafios: [anais]. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2016. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Fertbio 2016. |
Conteúdo: |
Objetivou-se testar o efeito de um fungo micorrízico de orquídea no crescimento de plantas de arroz. |
Palavras-Chave: |
Rhizoctonia oryzae. |
Thesagro: |
Arroz; Fungo; Orchidaceae; Orquídea; Oryza sativa. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/150569/1/CNPAF-2016-Ferbio6.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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URL |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
08/09/2022 |
Data da última atualização: |
14/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
WELKE, J. E.; NICOLLI, K. P.; HERNANDES, K. C.; BIASOTO, A. C. T.; ZINI, C. A. |
Afiliação: |
JULIANE ELISA WELKE, Instituto de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; KARINE PRIMIERI NICOLLI, Instituto de Química, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; KAROLINA CARDOSO HERNANDES, Instituto de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; CLAUDIA ALCARAZ ZINI, Instituto de Química, Universidade Federal do Rio Grande do Sul. |
Título: |
Adaptation of an olfactometric system in a GC-FID in combination with GCxGC/MS to evaluate odor-active compounds of wine. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 370, 131004, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A step-by-step approach to easily adapt and use a GC-FID as an olfactometer, as well as a detailed description of acquisition and interpretation of olfactometric data by the OSME (from the Greek word for odor, ὀσμή) method. A Merlot wine was used to exemplifly this strategy and its volatiles were characterized, rendering 43 volatiles in 1D-GC/MS and 142 in GCxGC/MS. GC-O showed the presence of 24 odor-active compounds and GCxGC/MS indicated aditional 14 odor-active compounds, which were found as coelutions. Six compounds (isoamyl acetate, ethyl octanoate, ethyl decanoate, 3-methylthio-1-propanol, carvone, benzyl alcohol and nonanoic acid) were described in 1D-GC-O analyses as having distinct odors by the same and by different assessors. This fact indicated the presence of coeluting bands, which were resolved by GCxGC/MS. The adapted GC-O in combination with the use of GCxGC/MS may be a tool to more accurate investigation of the odor-active compounds of wine. |
Palavras-Chave: |
Composto bioativo; Cromatografia gasosa bidimensional abrangente; GC-O; GC/MS; GCxGC/MS; Olfatometria; OSME. |
Thesagro: |
Aroma; Odor; Uva; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01881naa a2200325 a 4500 001 2146232 005 2022-09-14 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aWELKE, J. E. 245 $aAdaptation of an olfactometric system in a GC-FID in combination with GCxGC/MS to evaluate odor-active compounds of wine.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aA step-by-step approach to easily adapt and use a GC-FID as an olfactometer, as well as a detailed description of acquisition and interpretation of olfactometric data by the OSME (from the Greek word for odor, ὀσμή) method. A Merlot wine was used to exemplifly this strategy and its volatiles were characterized, rendering 43 volatiles in 1D-GC/MS and 142 in GCxGC/MS. GC-O showed the presence of 24 odor-active compounds and GCxGC/MS indicated aditional 14 odor-active compounds, which were found as coelutions. Six compounds (isoamyl acetate, ethyl octanoate, ethyl decanoate, 3-methylthio-1-propanol, carvone, benzyl alcohol and nonanoic acid) were described in 1D-GC-O analyses as having distinct odors by the same and by different assessors. This fact indicated the presence of coeluting bands, which were resolved by GCxGC/MS. The adapted GC-O in combination with the use of GCxGC/MS may be a tool to more accurate investigation of the odor-active compounds of wine. 650 $aBioactive compounds 650 $aGrapes 650 $aAroma 650 $aOdor 650 $aUva 650 $aVinho 653 $aComposto bioativo 653 $aCromatografia gasosa bidimensional abrangente 653 $aGC-O 653 $aGC/MS 653 $aGCxGC/MS 653 $aOlfatometria 653 $aOSME 700 1 $aNICOLLI, K. P. 700 1 $aHERNANDES, K. C. 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aZINI, C. A. 773 $tFood Chemistry$gv. 370, 131004, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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