|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
04/12/2018 |
Data da última atualização: |
22/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BENTO, J. A. C.; FERREIRA, K. C.; BASSINELLO, P. Z.; SOUZA NETO, M. A. de. |
Afiliação: |
JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; KAREN CARVALHO FERREIRA, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; MENANDES ALVES DE SOUZA NETO, FACULDADE EVANGÉLICA DE CERES, Ceres-GO. |
Título: |
Methodologies for the study of morphological and thermal properties of starch. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Científic@, v. 5, n. 3, p. 187-195, 2018. |
ISSN: |
2358-260X |
DOI: |
10.29247/2358-260X.2018v5i3.p187-195 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Starch, a carbohydrate used as a reserve of energy in most plants, is widely used in the food industry, either as a main component or as a thickener. Considering the application of this as an ingredient in the food industry, the study of the morphological and thermal properties of this food is of great importance because it can predict its behavior during and after the processing of this. Methodologies such as scanning electron microscopy, light scattering and optical microscopy are the most used tools in the morphological characterization of the starch granule generating accurate results and good quality. Regarding the methodologies for the study of thermal properties, the rapid amylographic analyzer and the differential scanning calorimetry are the most used. The set of results obtained with these methodologies, allows to know the technological properties of the starch, characterizing them, and even to identify the origin of this one. |
Thesagro: |
Amido; Calorimetria; Microscopia; Propriedade Organoléptica. |
Thesaurus Nal: |
Calorimetry; Microscopy; Pasting properties; Starch. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187633/1/CNPAF-2018-cientific.pdf
|
Marc: |
LEADER 01741naa a2200277 a 4500 001 2100613 005 2019-01-22 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2358-260X 024 7 $a10.29247/2358-260X.2018v5i3.p187-195$2DOI 100 1 $aBENTO, J. A. C. 245 $aMethodologies for the study of morphological and thermal properties of starch.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aStarch, a carbohydrate used as a reserve of energy in most plants, is widely used in the food industry, either as a main component or as a thickener. Considering the application of this as an ingredient in the food industry, the study of the morphological and thermal properties of this food is of great importance because it can predict its behavior during and after the processing of this. Methodologies such as scanning electron microscopy, light scattering and optical microscopy are the most used tools in the morphological characterization of the starch granule generating accurate results and good quality. Regarding the methodologies for the study of thermal properties, the rapid amylographic analyzer and the differential scanning calorimetry are the most used. The set of results obtained with these methodologies, allows to know the technological properties of the starch, characterizing them, and even to identify the origin of this one. 650 $aCalorimetry 650 $aMicroscopy 650 $aPasting properties 650 $aStarch 650 $aAmido 650 $aCalorimetria 650 $aMicroscopia 650 $aPropriedade Organoléptica 700 1 $aFERREIRA, K. C. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aSOUZA NETO, M. A. de 773 $tCientífic@$gv. 5, n. 3, p. 187-195, 2018.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
27/06/2017 |
Data da última atualização: |
07/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ZAWADZKI, A. de; ARRIVETTI, L. de O. R.; VIDAL, M. P.; CATAI, J. R.; NASSU, R. T.; TULLIO, R. R.; BERNDT, A.; OLIVEIRA, C. R. de; FERREIRA, A. G.; NEVES JUNIOR, L. F.; COLNAGO, L. A.; SKIBSTED, L. H.; CARDOSO, D. R. |
Afiliação: |
Andressa de Zawadzki, USP; Leandro de Oliveira Rodrigues Arrivetti, USP; Marília Pastro Vidal, Bolsista/Embrapa Pecuária Sudeste; Jonatan Ricardo Catai, USP; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; Clayton Rodrigues de Oliveira, UFSCar; Antonio Gilberto Ferreira, UFSCar; Luiz Ferreira Neves Junior, USP; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; Leif Horsfelt Skibsted, University of Copenhagen; Daniel Rodrigues Cardoso, USP. |
Título: |
Mate extract as feed additive for improvement of beef quality. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 99, p. 1-13, 2017. |
ISSN: |
0963-9969 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.05.033 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Cattle feed; Redox status. |
Thesagro: |
Mate. |
Thesaurus NAL: |
beef; metabolomics. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 00945naa a2200337 a 4500 001 2071536 005 2018-11-07 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0963-9969 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.05.033$2DOI 100 1 $aZAWADZKI, A. de 245 $aMate extract as feed additive for improvement of beef quality.$h[electronic resource] 260 $c2017 650 $abeef 650 $ametabolomics 650 $aMate 653 $aCattle feed 653 $aRedox status 700 1 $aARRIVETTI, L. de O. R. 700 1 $aVIDAL, M. P. 700 1 $aCATAI, J. R. 700 1 $aNASSU, R. T. 700 1 $aTULLIO, R. R. 700 1 $aBERNDT, A. 700 1 $aOLIVEIRA, C. R. de 700 1 $aFERREIRA, A. G. 700 1 $aNEVES JUNIOR, L. F. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 700 1 $aSKIBSTED, L. H. 700 1 $aCARDOSO, D. R. 773 $tFood Research International$gv. 99, p. 1-13, 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|