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Registros recuperados : 166 | |
101. | | LOPES, F. P. N.; KOLLING, G. J.; YAMADA, M.; CANELLAS, L. C.; RIBEIRO, M. E. R.; PINTO, A. T.; ZANELA, M. B. Contagem de células somáticas em colostro de búfalas na região metropolitana de Porto Alegre ? RS. In: CONGRESSO SUL BRASILEIRO DE AVICULTURA, SUINOCULTURA E LATICÍNIOS, 2., 2010, Bento Gonçalves. Feira de equipamentos, serviços e tecnologias: resumos... Bento Gonçalves: AVISULAT, 2010. ID: 00077-00001. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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102. | | KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; SANTOS, C. da S. dos; TAVARES, A. B.; ABREU, A. S. de. Contagem de Células Somáticas e sua relação com a estabilidade do leite. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 11.; WORKSHOP SOBRE POLÍTICAS PÚBLICAS, 11.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 12., 2012, Goiânia. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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104. | | ZANELA, M. B.; KOLLING, G. J.; VAZQUEZ FERNANDEZ, V. N.; RIBEIRO, M. E. R.; CANELLAS, L. C.; LOPES, F. P. N.; PEREIRA, K. P. Composição química do leite de búfala. In: CONFERENCIA INTERNACIONAL SOBRE LECHE INESTABLE, 2., 2011, Colonia. [Anais...]. Colonia: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria de Uruguay, 2011. p. 65. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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105. | | KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; SANTOS, C. da S. dos; ABREU, A. S. de; PERIN, L. Composição química do leite de diferentes quartos mamários de vacas com mastite. In: BARROS VIDAL, L. (Ed.). Leche inestable desafios en el cono sur. Montevideo: Departamento de Patologia y Clinica de Ruminantes. Faculdade de Veterinaria. Universidad de la Republica Uruguay, 2014. 172 p. p. 150-152 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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106. | | KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; FISCHER, V.; SANTOS, C. da S. dos; RIBEIRO, M. E. R.; ABREU, A. S. de. Composição química do leite de diferentes quartos mamários de vacas com mastite. In.: CONFERENCIA INTERNACIONAL SOBRE LECHE INESTABLE, 2., 2011, Colonia. [Anais...]. Colonia: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria de Uruguay, 2011. p. 69. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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107. | | SOARES, J. P. R.; BRUN, A. G.; RIBEIRO, M. E. R.; SPALLONE, M. G.; SANTOS, C. S.; RABELO, R. N.; ZANELA, M. B. Composição do leite e contagem de células somáticas de diferentes turnos de ordenha. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 4., 2012, Pelotas. Ciência e inovação para 2050: qual o futuro que queremos? Resumos e palestras... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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108. | | BARBOSA, R. S.; VON HAUSE, L. J de O.; RIBEIRO, M. E. R.; FISCHER, V.; STUMPF JUNIOR, W.; ZANELA, M. B. Composição do leite instável não ácido obtido de vacas mantidas em pastagem de milheto (Pennisetum americanum). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE: SEGURANÇA ALIMENTAR E SAÚDE PÚBLICA, 3., 2008, Recife. Anais... Recife:CBQL: UFRPE, 2008. 1 CD- ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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109. | | ZANELA, M. B.; KOLLING, G. J.; VAZQUEZ FERNANDEZ, V. N.; RIBEIRO, M. E. R.; CANELLAS, L. C.; YAMADA, M.; PEREIRA, K. P. Características físicas e instabilidade ao álcool do leite de búfala. In.: CONFERENCIA INTERNACIONAL SOBRE LECHE INESTABLE, 2., 2011, Colonia. [Anais...]. Colonia: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria de Uruguay, 2011. p. 56. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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110. | | RIBEIRO, M. E. R.; ZANELA, M. B.; ROSA, P. P.; JUCHEM, S. de O.; ANTUNES, H. J. V.; D´ÁVILA, A. S. Caracterização de unidades de produção leiteira na região Sul do Rio Grande do Sul: 1: sistemas de produção. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 13.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 14., 2015, Porto Alegre. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 184.). Editores Técnicos: Paulo do Carmo Martins, Gilberto Antônio Piccinini, Ernesto Ênio Budke Krug, Marne Sidney de Paula Moreira, Carlos Eugênio Martins, Oreno Ardêmio Heineck, Marcelo Henrique Otenio, Leonardo Dornelles de Dorneles,... Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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111. | | RIBEIRO, M. E. R.; ZANELA, M. B.; ROSA, P. P.; JUCHEM, S. de O.; ANTUNES, H. J. V.; D´ÁVILA, A. S. Caracterização de Unidades de Produção Leiteira na Região Sul do Rio Grande do Sul. 1. Sistemas de Produção. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 13.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 14., Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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112. | | ANGELO, I. D. V.; ROSA, P. P. da; DERETI, R. M.; BENDER, S. E.; RIBEIRO, M. E. R.; ZANELA, M. B. Caracterização das unidades de produção de leite do projeto protambo: estrutura familiar, idade e grau de escolaridade. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 25.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 2., 2016, Pelotas. Anais... Pelotas: UFPel, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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113. | | BARBOSA, R. S.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; KOLLING, G. J.; SCHAFHAUSER JUNIOR, J.; BARROS, L. E.; EGITO, A. S. do. Caracterização eletroforética de proteínas e estabilidade do leite em vacas submetidas à restrição alimentar. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF v. 47, n. 4, p. 621-628, abr. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais. |
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114. | | ALMEIDA, C. de S. T. de; ZANELA, M. B.; WEILLER, O. H.; RIBEIRO, M. E. R.; SILVA, G. M. da; JUCHEM, S. de O. Estrutura fundiária e uso da terra em propriedades leiteiras localizadas no Rio Grande do Sul. In: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUL, 6., 2016, Bagé. Resumos... Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2016. p. 29. Claudia Cristina Gulias Gomes, editora técnica. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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115. | | ROSA, P. P.; ZANELA, M. B.; RIBEIRO, M. E. R.; FLUCK, A. C.; ANGELO, I. D. V.; FERREIRA, O. G. L.; COSTA, O. A. D. Fatores etiológicos que afetam a qualidade do leite e o Leite Instável Não Ácido (LINA). Revista electrónica de Veterinaria, v. 18, n. 12, p. 1-17, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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116. | | ZANELA, M. B.; DERETI, R. M.; MÉNDEZ, M. G.; HAUSER, A.; MEWS, L. A. L.; DELABARY, P. H. A.; NACHTIGALL, S. D.; BARBOSA, R. S. Evolução dos indicadores de qualidade do leite nas UPL do Programa Leite Seguro: resultados iniciais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 9., 2022, Goiânia. Inovação, sustentabilidade e oportunidades: anais. Curitiba: Conselho Brasileiro de Qualidade do Leite, 2022. p. 269-271. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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117. | | ZANELA, M. B.; DERETI, R. M.; MÉNDEZ, M. G.; HAUSER, A.; MEWS, L. A. L.; DELABARY, P. H. A.; NACHTIGALL, S. D.; BARBOSA, R. S. Evolução dos indicadores de qualidade do leite nas UPL do Programa Leite Seguro: resultados iniciais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 9., Goiânia. Inovação, sustentabilidade e oportunidades: anais. Curitiba: Conselho Brasileiro de Qualidade do Leite, 2022. p. 269-271. CBQL. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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118. | | FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; ZANELA, M. B.; MARQUES, L. T.; ABREU, A. S.; MACHADO, S. C.; FRUSCALSO, V.; BARBOSA, R. S.; STUMPF, M. T. Leite instável não ácido: um problema solucionável? In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21., 2011, Maceió. Inovações tecnológicas e mercado consumidor: anais. Maceió: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2011. 1 CD-ROM. ZOOTEC 2011. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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119. | | FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; ZANELA, M. B.; MARQUES, L. T.; ABREU, A. S.; MACHADO, S. C.; FRUSCALSO, V.; BARBOSA, R. S.; STUMPF, M. T. Leite instável não ácido: um problema solucionável? Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 13, n. 3, p. 838-849 jul./set., 2012. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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120. | | BARBOSA, R. S.; VON HAUSE, L. J. de O.; RIBEIRO, M. E. R.; FISCHER, V.; STUMPF JUNIOR, W.; ZANELA, M. B. Leite instável não ácido em vacas da raça jersey alimentadas com silagem de milho. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE: SEGURANÇA ALIMENTAR E SAÚDE PÚBLICA, 3., 2008, Recife. Anais... Recife: CBQL: UFRPE, 2008. 1 CD- ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 166 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
13/10/2021 |
Data da última atualização: |
13/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
VIZZOTTO, E. F.; STIVANIN, S. C. B.; PARIS, M. de; PASSOS, L. T.; WERNCKE, D.; KLEIN, C. P.; STONE, V.; MATTÉ, C.; ZANELA, M. B.; FISCHER, V. |
Afiliação: |
E. F. VIZZOTTO, UFRGS; S. C. B. STIVANIN, UFRGS; M. DE PARIS, UFRGS; L. T. PASSOS, UFRGS; D. WERNCKE, UFRGS; C. P. KLEIN, UFRGS; V. STONE, UFRGS; C. MATTÉ, UFRGS; MAIRA BALBINOTTI ZANELA, CPACT; V. FISCHER, UFRGS. |
Título: |
Supplementation with green tea and oregano extracts on productive characteristics, blood metabolites, and antioxidant status of Jersey cows during the transition period. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Animal, The international journal of animal biosciences, v. 15, n. 2, Feb. 2021. |
Páginas: |
8 p. |
ISSN: |
1751-7311 |
DOI: |
doi.org/10.1016/j.animal.2020.100032 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Plant extracts have been recognized as beneficial to human health and have been evaluated as feed additive for domestic and companion animals. This study evaluated oregano and green tea extracts fed to Jersey cows from approximately 21 d before calving to 21 d after calving on milk production, milk composition, and blood metabolites as well as investigated immunological and antioxidant attributes. Twenty-four Jersey cows with 441 ± 27 kg of BW, 3.5 ± 0.3 of body condition score (BCS), and 2.7 ± 1.8 lactations were selected at approximately 28 d before the expected parturition date and were randomly assigned to three treatments with eight cows each: without plant extracts in diet (control ? CON), addition of 10 g per day of oregano extract (OR), and addition of 5 g per day of green tea extract (GT). Feed intake, BW, BCS, blood metabolites, hemogram as well as oxidative stress biomarkers were evaluated from approximately 3 weeks prepartum to 3 weeks postpartum (transition period) while milk production and composition were evaluated during the first 3 weeks of lactation. Plant extracts did not change BW, BCS, and DM intake (DMI) throughout the transition period, but OR increased in approximately 20% total digestive nutrients and metabolizable energy intake on days 15 and 16 postpartum compared with CON. In the prepartum, OR increased in 48% platelets count compared to the CON, while GT augmented in 142% eosinophils compared with CON. Oregano extract reduced the levels of reactive species in the erythrocytes in 40% during prepartum and postpartum compared with CON, while GT reduced its levels in 24 and 29% during prepartum and postpartum, respectively, when compared with CON. In the postpartum period, OR increased in 60% the carbonylated protein content compared with CON, while GT reduced in 45% the levels of reactive species in plasma compared with CON. During the postpartum, both extracts increased in 33% the concentration of reduced glutathione when compared with CON. Moreover, GT tended to decrease feed efficiency in 11% when compared with CON; OE reduced milk pH and somatic cell count when compared with CON. In conclusion, OE and GT did not expressively affect immunological attributes in blood but reduce some oxidative stress biomarkers without compromising productive traits of Jersey cows during the transition period. MenosPlant extracts have been recognized as beneficial to human health and have been evaluated as feed additive for domestic and companion animals. This study evaluated oregano and green tea extracts fed to Jersey cows from approximately 21 d before calving to 21 d after calving on milk production, milk composition, and blood metabolites as well as investigated immunological and antioxidant attributes. Twenty-four Jersey cows with 441 ± 27 kg of BW, 3.5 ± 0.3 of body condition score (BCS), and 2.7 ± 1.8 lactations were selected at approximately 28 d before the expected parturition date and were randomly assigned to three treatments with eight cows each: without plant extracts in diet (control ? CON), addition of 10 g per day of oregano extract (OR), and addition of 5 g per day of green tea extract (GT). Feed intake, BW, BCS, blood metabolites, hemogram as well as oxidative stress biomarkers were evaluated from approximately 3 weeks prepartum to 3 weeks postpartum (transition period) while milk production and composition were evaluated during the first 3 weeks of lactation. Plant extracts did not change BW, BCS, and DM intake (DMI) throughout the transition period, but OR increased in approximately 20% total digestive nutrients and metabolizable energy intake on days 15 and 16 postpartum compared with CON. In the prepartum, OR increased in 48% platelets count compared to the CON, while GT augmented in 142% eosinophils compared with CON. Oregano extract reduced the levels of reacti... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Chá; Chá Verde; Extrato Vegetal; Gado Jersey; Orégano; Ração; Vaca Leiteira. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226926/1/Vizzotto-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 03416naa a2200349 a 4500 001 2135299 005 2021-10-13 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1751-7311 024 7 $adoi.org/10.1016/j.animal.2020.100032$2DOI 100 1 $aVIZZOTTO, E. F. 245 $aSupplementation with green tea and oregano extracts on productive characteristics, blood metabolites, and antioxidant status of Jersey cows during the transition period.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a8 p. 520 $aPlant extracts have been recognized as beneficial to human health and have been evaluated as feed additive for domestic and companion animals. This study evaluated oregano and green tea extracts fed to Jersey cows from approximately 21 d before calving to 21 d after calving on milk production, milk composition, and blood metabolites as well as investigated immunological and antioxidant attributes. Twenty-four Jersey cows with 441 ± 27 kg of BW, 3.5 ± 0.3 of body condition score (BCS), and 2.7 ± 1.8 lactations were selected at approximately 28 d before the expected parturition date and were randomly assigned to three treatments with eight cows each: without plant extracts in diet (control ? CON), addition of 10 g per day of oregano extract (OR), and addition of 5 g per day of green tea extract (GT). Feed intake, BW, BCS, blood metabolites, hemogram as well as oxidative stress biomarkers were evaluated from approximately 3 weeks prepartum to 3 weeks postpartum (transition period) while milk production and composition were evaluated during the first 3 weeks of lactation. Plant extracts did not change BW, BCS, and DM intake (DMI) throughout the transition period, but OR increased in approximately 20% total digestive nutrients and metabolizable energy intake on days 15 and 16 postpartum compared with CON. In the prepartum, OR increased in 48% platelets count compared to the CON, while GT augmented in 142% eosinophils compared with CON. Oregano extract reduced the levels of reactive species in the erythrocytes in 40% during prepartum and postpartum compared with CON, while GT reduced its levels in 24 and 29% during prepartum and postpartum, respectively, when compared with CON. In the postpartum period, OR increased in 60% the carbonylated protein content compared with CON, while GT reduced in 45% the levels of reactive species in plasma compared with CON. During the postpartum, both extracts increased in 33% the concentration of reduced glutathione when compared with CON. Moreover, GT tended to decrease feed efficiency in 11% when compared with CON; OE reduced milk pH and somatic cell count when compared with CON. In conclusion, OE and GT did not expressively affect immunological attributes in blood but reduce some oxidative stress biomarkers without compromising productive traits of Jersey cows during the transition period. 650 $aChá 650 $aChá Verde 650 $aExtrato Vegetal 650 $aGado Jersey 650 $aOrégano 650 $aRação 650 $aVaca Leiteira 700 1 $aSTIVANIN, S. C. B. 700 1 $aPARIS, M. de 700 1 $aPASSOS, L. T. 700 1 $aWERNCKE, D. 700 1 $aKLEIN, C. P. 700 1 $aSTONE, V. 700 1 $aMATTÉ, C. 700 1 $aZANELA, M. B. 700 1 $aFISCHER, V. 773 $tAnimal, The international journal of animal biosciences$gv. 15, n. 2, Feb. 2021.
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