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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE FILHO, E. L. de; NEVES, J. P. das; GUIMARAES, J. T. Programa levantamentos geologicos basicos do Brasil: Santa Rita de Cassia - Folha SC.23-Z-C; Formosa do Rio Preto - Folha SC.23-Y-D: estados da Bahia e Tocantins. Brasilia: CPRM, 1994. 54p.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCHAVES, A. C. S. D.; GUIMARAES, J. T.; SÁ, P. B. Z. de; PIMENTEL, T. C.; CRUZ A. G. da. Processamento de leite em pó. In: CRUZ, A. G. da (Org.); SÁ, P. B. Z. de; OLIVEIRA, C. A. F.; CORASSIN, C. H. Processamento de Leites de Consumo. Rio de Janeiro: Elsevier, 2016. Cap. 5. p. 107-134 (Lácteos, v. 2).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, L. M.; GUIMARÃES, J. T.; PIMENTEL, T. C.; ESMERINO, E. A.; FREITAS, M. Q.; CARVALHO, C. W. P. de; CRUZ, A. G.; SILVA, M. C. Edible whey protein films and coatings added with prebiotic ingredients. In: BARBA, F. J.; PUTNIK, P.; KOVACEVIC, D. B. (Ed.). Agri-Food Industry Stategies for Healthy Diets and Sustainability: New Challengs in Nutrition and Public Healt. London: Elsevier: Academic Press, 2020. Cap. 7, p. 177-195.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. M.; GUIMARÃES, J. T.; BRIGIDA, A. I. S.; LUIZ, D. de B.; FRANCO, R. M.; MESQUITA, E. F. M. Water management applied to the processing of Atlantic Salmon (Salmo salar) and Dolphinfish (Coryphaena hippurus) in a fish cold storage warehouse in Rio de Janeiro, Brazil. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 70, n. 4, p. 1240-1248, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste.

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5.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, A. H.; BALTHAZAR, C. F.; ROCHA, R. S.; SILVA, R.; GUIMARÃES, J. T.; PAGANI, M. M.; PIMENTEL, T. C.; ESMERINO, E. A.; SILVA, M. C.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.; FREITAS, M. Q.; CRUZ, A. G. The free listing task for describing the sensory profiling of dairy foods: A case study with microfiltered goat whey orange juice beverage. Journal of Sensory Studies, e12594, 2020. P. 1-8.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, J. T.; SOUZA, A. L. M.; BRIGIDA, A. I. S.; FURTADO, A. A. L.; CHICRALA, P. C. M. S.; SANTOS, V. R. V. dos; ALVES, R. R.; LUIZ, D. de B.; MESQUITA, E. F. M. Quantification and characterization of effluents from the seafood processing industry aiming at water reuse: A pilot study. Journal of Water Process Engineering, v. 26, p. 138-145, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Pesca e Aquicultura.

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7.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, A. H.; BALTHAZAR, C. F.; GUIMARÃES, J. T.; ROCHA, R. S.; PAGANI, M. M.; ESMERINO, E. A.; SILVA, M. C; RAICES, R. S. L.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.; WALTER, E. H. M.; FREITAS, M. Q.; CRUZ, A. G. Advantages of microfiltration processing of goat whey orange juice beverage. Food Reserach International, v. 132, n. 109060, 8 p. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, L. M.; GUIMARÃES, J. T.; SILVA, R.; ROCHA, R. S.; COUTINHO, N. M.; BALTHAZAR, C. F.; CAVALCANTI, R. N.; CARVALHO, C. W. P. de; PIMENTEL, T. C.; NETO, R. P. C.; TAVARES, M. I. B.; ESMERINO, E. A.; FREITAS, M. Q.; SILVA, M. C.; CRUZ, A. G. Whey protein films added with galactooligosaccharide and xylooligosaccharide. Food Hydrocolloids, n. 104, july, 2020. 6 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  20/01/2014
Data da última atualização:  24/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ZALESKI, S. R. M.; LAZZARI, S. M. N.; LAZZAROTTO, C. M.; PANZAVOLTA, T.; IEDE, E. T.; MARQUES, F. de A.
Afiliação:  Scheila R. M. Zaleski, UFPR; Sonia M. N. Lazzari, UFPR; Crisleide M. Lazzarotto, UFPR; Tiziana Panzavolta, Università degli Studi di Firenze; EDSON TADEU IEDE, CNPF; Francisco de A. Marques, UFPR.
Título:  Genetic structure of populations of Pissodes castaneus (De Geer) (Coleoptera, Curculionidae) using amplified fragment length polymorphism.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Entomologia, v. 7, n. 4, p. 405-410, Dec. 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Genetic structure of populations of Pissodes castaneus (De Geer) (Coleoptera, Curculionidae) using amplified fragment length polymorphism . The objective of this study was to determine the genetic structure of populations of Pissodes castaneus from different areas and on different species of Pinus using the PCR-AFLP technique. Twenty samples were analyzed, representing 19 populations from Brazil and one from Florence, Italy, which is the region of origin of P. castaneus . The four combinations of primers generated a total of 367 fragments of DNA, and 100% of polymorphic loci, indicating high degree of molecular polymorphism. The dendrogram did not reveal trends for grouping the populations in relation to origin. The low genetic similarity (0.11 between the most distant groups) and genetic distances of 0.13 and 0.44 for 10 out of the 20 samples m ay indicate several founding events or multiple introductions of heterogeneous strains into Brazil. The allelic fixation index (Fs t) was 0.3851, considered high, and the number of migrants (Nm) was 0.3991, indicating low gene flow among populations. The highest genetic distances were between the population from Irani, SC and Cambará do Sul, RS and Bituruna, PR, indicating an independent founding event or a particular allelic fixation in the former location. The high genetic diversity among population s points out that the populations are genetically heterogeneous with a diverse gene pool in the surveyed areas, what makes them t o re... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Banded pine weevil; Genética de população; Gorgulho do pínus; Molecular marker; Praga florestal.
Thesagro:  Inseto; Marcador Molecular.
Thesaurus NAL:  Insecta; Pissodes castaneus; population genetics.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95540/1/2013-EdsonT-RBE-Genetic.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF52017 - 1UPCAP - DD
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