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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  20/09/2007
Data da última atualização:  02/08/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANTONIO, G. C.; ALVES, D. G.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J.
Afiliação:  Graziella Colato Antonio, Unicamp; Denise Gomes Alves, UFT; Patrícia Moreira Azoubel, CPATSA; Fernanda Elizabeth Xidieh Murr, Unicamp; Kil Jin Park, Unicamp.
Título:  Influence of osmotic dehydration and high temperature short time processes on dried sweet potato (Ipomoea batatas Lam.).
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Engineering, v. 84, n. 3, p. 375-382, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The puffing operation is carried out at as intermediate stage in the drying process. When reconstituted, the dehydrated puffed productpresents a more pleasing appearance than the material that has not been puffed. The high temperature and short time process (HTST) was employed to obtain puffed sweet potato slices from both in natura and osmotically pretreated with sucrose and salt solutions samples. Processing time was the most significant variable affecting moisture content, water activity and rehydration. All the empirical models obtained using response surface methodology were considered predictive. The best conditions for the HTST sweet potato slices were obtained using a temperature of 160 C and time of 22 min for samples with no osmotic treatment and a temperature of 150 C and time of 10 min for samples submitted to the osmotic treatment. Scanning electronic microscopy confirmed the formation of pores within the tissue, and surface sealing during the HTST process as the samples puffed up (volume increase). The shortest convective drying time corresponded to the sample treated only by the HTST process. 2007 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Palavras-Chave:  Ipomoea batatas Lam.
Thesagro:  Batata Doce; Desidratação Osmótica; Secagem.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/36234/1/OPB1398.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA36234 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  26/06/2015
Data da última atualização:  29/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MOLINARI, M. D. C.; KANAMORI, N.; FUGANTI-PAGLIARINI, R.; MARIN, S. R.; MERTZ-HENNING, L. M.; FARIAS, J. R. B.; NEUMAIER, N.; URANO, K.; SHINOZAKI, K.; YAMAGUCHI-SHINOZAKI, K.; NAKASHIMA, K.; NEPOMUCENO, A. L.
Afiliação:  UEL; JIRCAS; RENATA FUGANTI PAGLIARINI; SILVANA REGINA ROCKENBACH MARIN, CNPSO; LILIANE MARCIA MERTZ HENNING, CNPSO; JOSE RENATO BOUCAS FARIAS, CNPSO; NORMAN NEUMAIER, CNPSO; RIKEN Center for Sustainable Resource Science; RIKEN Center for Sustainable Resource Science; Universidade de Tóquio; JIRCAS; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, SRI.
Título:  Obtenção e análise molecular da cultivar de soja BRS 184 geneticamente modificada com a construção SAT6 visando tolerância a seca.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 7.; MERCOSOJA, 2015, Florianópolis. Tecnologia e mercado global: perspectivas para soja: anais. Londrina: Embrapa Soja, 2015.
Páginas:  3 p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cultivar.
Thesagro:  Planta transgênica; Resistência a seca; Soja.
Thesaurus NAL:  Cultivars; Drought tolerance; Soybeans.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/125895/1/R.-229-OBTENCAO-E-ANALISE-MOLECULAR-DA-CULTIVAR-DE-SOJA-BRS-184.PDF
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO36019 - 1UMTAA - DDCD 364
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