Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  03/03/2020
Data da última atualização:  05/03/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MATTOS, M. L. T.; MARTINS, J. F. da S.; FRAGOSO, D. de B.; NOLDIN, J. A.
Afiliação:  MARIA LAURA TURINO MATTOS, CPACT; JOSE FRANCISCO DA SILVA MARTINS, CPACT; DANIEL DE BRITO FRAGOSO, CNPAF; J. A. NOLDIN, EPAGRI.
Título:  Brazil certificate - rice export value added.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL TEMPERATE RICE CONFERENCE, 7., 2020, Pelotas. Science & Innovation: feeding a world of 10 billion people: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2020.
Páginas:  p. 232-233.
ISBN:  978-65-00-00331-4
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The rice produced in Rio Grande do Sul (RS) has quantity (productivity + technologie) that contributes to food security, quality (organoleptide + food safety + varietal identification) that contributes to value addition and positive image and meets safety, requirements environmental (environmental licensing + rural land register) that contribute to the preservation of the Pampa Biome. All these positive aspects are the basis for an official certification of the Brazilian government whose identification label is Brazil Certificate: Quality Agriculture. The rice industry in RS also has technology to focus the concept of quality with consumers and associate positive image, enabling innovation for a market that requires traceability and certification. The challenges faced by Brazilian rice exporters include overcoming phytosanitary and environmental barriers, consolidating sales to newly conquered markets and ensuring customer loyalty. In this context, an internationally recognized certification, such as the Brazil Certified: Quality Agriculture, which has National Institute of Metrology, Quality and Technology as the certifying agency provides confidence to the markets and, consequently, transparency for consumers.
Thesagro:  Arroz; Economia da Produção; Exportação; Oryza Sativa; Segurança Alimentar.
Thesaurus Nal:  Exports; Food security; Rice; Sustainable agriculture.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211512/1/CNPAF-2020-itrc-p232.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF35741 - 1UPCAA - DD20202020
CPACT21537 - 1UPCAA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  09/11/2019
Data da última atualização:  09/11/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  WOLFF, L. F.
Afiliação:  LUIS FERNANDO WOLFF, CPACT.
Título:  Leguminosas para a produção apícola integrada a pomares frutícolas.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: MARTINS, C. R.; GOMES, C. B.; BELLÉ, C.; MEDEIROS, F. S.; CARVALHO, F. L. C.; CARDOSO, J. H.; ARAUJO FILHO, J. V. de; SCHAFER, J. T.; WOLFF, L. F.; BILHARVA, M. G. (Ed.). Leguminosas na fruticultura: uso e integração em propriedades familiares do sul do Brasil. Pelotas: Embrapa Clima Temperado:Brasília, DF: Embrapa, 2019. 66 p.
Páginas:  p. 42-46
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Apícola.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204460/1/Cesar-Bauer1-LIVRO-Leguminosas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21310 - 1UPCPL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional