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4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, A. C.; CORREA, L. C.; NETTO, D. A. M. Análise de grupos de experimentos de milho, quanto a ordem de classificação de cultivares, em diferentes locais da região Centro-Oeste do Brasil. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 25.; SIMPOSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 1., 2004, Cuiabá, MT. Da agricultura familiar ao agronegócio: tecnologia, competitividade e sustentabilidade: [resumos expandidos]. Sete Lagoas: ABMS: Embrapa Milho e Sorgo; Cuiabá: Empaer, 2004. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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5. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAÚJO, J. L. P.; CORREA, L. C.; COSTA, N. D.; RAMALHO, P. J. P. Análise dos custos de produção e rentabilidade do melão produzido na região do Sub-médio São Francisco. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 320, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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9. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, I. S.; CORREA, L. C.; BARROS, A. P. A.; BIASOTO, A. C. T. Effect of thermovinification temperature on the content of phenolic compounds, antioxidant potential, and color of syrah red wines. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 168527; SLACAN. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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11. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CORREA, L. C.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; RYBKA, A. C. P. Development of methodology for the determination of organic acids in must, grape juice and wine by high performance liquid chromatography (HPLC). In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: ALACCTA, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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14. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NASCIMENTO, A.; SOUZA, J. de; FREITAS, S.; CORREA, L. C.; PEREIRA, G. E. Phenolic composition of skins and pulps of grapes for traditional sparkling wines in the northeast of Brazil. In: GiESCO INTERNATIONAL MEETING, 20., 2017, Mendonza, Argentina. Book of full manuscripts... Mendonza, Argentina: GiESCO, 2017. p. 1081-1087. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PADILHA, C. V. da S.; BIASOTO, A. C. T.; CORRÊA, L. C.; LIMA, M. dos S. Phenolic compounds and antioxidant activity of commercial tropical red wines (Vitis vinifera) from the São Francisco Valley, Brazil. IN: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina, PE. Book of abstracts...Petrolina, PE: Embrapa Semiárido, p. 58, 19 a 21 outubro, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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17. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAÚJO, J. S.; CORREA, L. C.; SANTOS, C. A. F.; RIBEIRO, H. L. C.; OLIVEIRA, M. M. de. Acidez titulável, sólidos solúveis, vitamina C e proteína total em acessos de Psidium guajava. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMI-ÁRIDO, 4., 2009, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2009. p. 225-230. (Embrapa Semi-Árido. Documentos, 221). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, E. S. S. de; BIASOTO, A. C. T.; CORREA, L. C.; LIMA, M. A. C. de; DRUZIAN, J. I. Influência do tempo de maceração na composição físico-química, fenólica e coloração do vinho tinto Touriga nacional produzido no Submédio do Vale do São Francisco. In: ENCONTRO NACIONAL DA AGROINDÚSTRIA, 4., 2018, Bananeiras. Anais... Bananeiras: UFPB: CABA, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 77 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
21/05/2014 |
Data da última atualização: |
22/05/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BÜCKER NETO, L.; OLIVEIRA, R. R. de; WIEBKE-STROHM, B.; BENCKE, M.; WEBER, R. L. M.; CABREIRA, C.; ABDELNOOR, R. V.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; ZANETTINI, M. H. D.; PASSAGLIA, L. M. P. |
Afiliação: |
LAURO BÜCKER NETO, UFRGS; RAFAEL RODRIGUES DE OLIVEIRA, UFRGS; BEATRIZ WIEBKE-STROHM, UFRGS; MARTA BENCKE, UFRGS; RICARDO LUÍS MAYER WEBER, UFRGS; CAROLINE CABREIRA, UFRGS; RICARDO VILELA ABDELNOOR, CNPSO; FRANCISMAR CORREA MARCELINO-GUIMARÃES, CNPSO; MARIA HELENA BODANESE ZANETTINI, UFRGS; LUCIANE MARIA PEREIRA PASSAGLIA, UFRGS. |
Título: |
Identification of the soybean HyPRP family and specific gene response to Asian soybean rust disease. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 36, n. 2, p. 214-224, 2013. |
ISSN: |
1415-4757 |
DOI: |
10.1590/S1415-47572013005000017 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soybean [Glycine max (L.) Merril], one of the most important crop species in the world, is very susceptible to abiotic and biotic stress. Soybean plants have developed a variety of molecular mechanisms that help them survive stressful conditions. Hybrid proline-rich proteins (HyPRPs) constitute a family of cell-wall proteins with a variable N-terminal domain and conserved C-terminal domain that is phylogenetically related to non-specific lipid transfer proteins. Members of the HyPRP family are involved in basic cellular processes and their expression and activity are modulated by environmental factors. In this study, microarray analysis and real time RT-qPCR were used to identify putative HyPRP genes in the soybean genome and to assess their expression in different plant tissues. Some of the genes were also analyzed by time-course real time RT-qPCR in response to infection by Phakopsora pachyrhizi, the causal agent of Asian soybean rust disease. Our findings indicate that the time of induction of a defense pathway is crucial in triggering the soybean resistance response to P. pachyrhizi. This is the first study to identify the soybean HyPRP group B family and to analyze disease-responsive GmHyPRP during infection by P. pachyrhizi. |
Palavras-Chave: |
Ferrugem asiática da soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/102420/1/Identification-of-the-soybean-HyPRP-family-and-specific-gene-response-to-Asian-soybean-rust-disease.pdf
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Marc: |
LEADER 02107naa a2200265 a 4500 001 1986708 005 2014-05-22 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1415-4757 024 7 $a10.1590/S1415-47572013005000017$2DOI 100 1 $aBÜCKER NETO, L. 245 $aIdentification of the soybean HyPRP family and specific gene response to Asian soybean rust disease.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aSoybean [Glycine max (L.) Merril], one of the most important crop species in the world, is very susceptible to abiotic and biotic stress. Soybean plants have developed a variety of molecular mechanisms that help them survive stressful conditions. Hybrid proline-rich proteins (HyPRPs) constitute a family of cell-wall proteins with a variable N-terminal domain and conserved C-terminal domain that is phylogenetically related to non-specific lipid transfer proteins. Members of the HyPRP family are involved in basic cellular processes and their expression and activity are modulated by environmental factors. In this study, microarray analysis and real time RT-qPCR were used to identify putative HyPRP genes in the soybean genome and to assess their expression in different plant tissues. Some of the genes were also analyzed by time-course real time RT-qPCR in response to infection by Phakopsora pachyrhizi, the causal agent of Asian soybean rust disease. Our findings indicate that the time of induction of a defense pathway is crucial in triggering the soybean resistance response to P. pachyrhizi. This is the first study to identify the soybean HyPRP group B family and to analyze disease-responsive GmHyPRP during infection by P. pachyrhizi. 653 $aFerrugem asiática da soja 700 1 $aOLIVEIRA, R. R. de 700 1 $aWIEBKE-STROHM, B. 700 1 $aBENCKE, M. 700 1 $aWEBER, R. L. M. 700 1 $aCABREIRA, C. 700 1 $aABDELNOOR, R. V. 700 1 $aMARCELINO-GUIMARÃES, F. C. 700 1 $aZANETTINI, M. H. D. 700 1 $aPASSAGLIA, L. M. P. 773 $tGenetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto$gv. 36, n. 2, p. 214-224, 2013.
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Embrapa Soja (CNPSO) |
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