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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
25/06/2002 |
Data da última atualização: |
31/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MORETTI, C. L.; BALDWIN, E. A.; SARGENT, S. A.; HUBER, D. J. |
Afiliação: |
CELSO LUIZ MORETTI, CNPH. |
Título: |
Internal bruinsing alters aroma volatile profiles in tomato fruit tissues. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
HortScience, v. 37, n. 2, p. 378-382, 2002. |
ISSN: |
2327-9834 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract. Tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruit, cv. Solar Set, were harvested at the mature-green stage and treated with 50 μL·L –1 ethylene at 20 °C. Individual fruits at the breaker stage (<10% red color) were dropped onto a solid surface to induce internal bruising. Dropped and undropped fruit were stored at 20 °C until red-ripe, at which time pericarp, placental, and locule tissues were excised. Tissues from dropped tomatoes were examined for evidence of internal bruising and all tissues were analyzed for selected volatile profiles via headspace analysis. Individual volatile profiles of the three tissues in bruised fruit were significantly different from those of corresponding tissues in undropped, control fruit, notably: trans-2-hexenal from pericarp tissue; 1-penten-3-one, cis-3-hexenal, 6-methyl-5-hepten-2-one, cis-3-hexenol and 2-isobutylthiazole from locule tissue; and 1-penten-3-one and β-ionone from placental tissue. Alteration of volatile profiles was most pronounced in the locule tissue, which was more sensitive to internal bruising than the other tissues. Changes observed in the volatile profiles appear to be related to disruption of cellular structures. |
Palavras-Chave: |
Lesão interna; Mechanical injury; Postharvest. |
Thesagro: |
Dano Mecânico; Lycopersicon Esculentum; Pós-Colheita; Tomate. |
Thesaurus Nal: |
mechanical damage; tomatoes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
17/03/2022 |
Data da última atualização: |
17/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LEÃO, M.; COSTA, J. V. S.; LIMA, G. S. A. de; FERREIRA, M. E.; WENDLAND, A. |
Afiliação: |
MAIK LEÃO, mestrando UFG; JOÃO VITOR SILVA COSTA; GABRIELLA SANTOS ARRUDA DE LIMA; MANUEL EDUARDO FERREIRA; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF. |
Título: |
Precisão do índice de vegetação da diferença normalizada para identificação de lesões de crestamento bacteriano comum. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. |
Páginas: |
p. 66. |
ISBN: |
978-65-87380-80-3 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Evento online. |
Conteúdo: |
Este trabalho teve por objetivo avaliar a precisão do índice de vegetação NDVI (Normalized Difference Vegetation Index) para a detecção de lesões causadas por Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli no feijoeiro comum (Phaseolus vulgaris L.). |
Palavras-Chave: |
Fitopatometria; Geoprocessamento. |
Thesagro: |
Doença de Planta; Feijão; Phaseolus Vulgaris; Sensoriamento Remoto. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232607/1/Conafe-2021-p66.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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