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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  19/08/2005
Data da última atualização:  06/10/2005
Autoria:  CAMPINHOS, E. N.; LAIA, M. L. de; GRATTAPAGLIA, D.; BERTOLUCCI, F. L.; ALFENAS, A. C.; PICOLI, E. A. de T.
Título:  Localized mapping of RAPD markers in Eucalyptus grandis.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 5, n. 1, p. 91-98, Mar. 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Studies on the QTL expression and the adequacy of methodologies involved in the analysis of molecular markers are important to make an effective use of molecular markers in genetic forest improvement programmes possible. The technique of localized mapping was used aiming at the saturation of a specific genomic region in the linkage map of an E. grandis (G1) genotype with new RAPD markers. To saturate the region of interest containing one QTL for volumetric growth, five of the 265 oligonucleotides tested for polymorphisms among the DNA clusters have seven RAPD markers mapped in the same group of the marker R4_1300, proving the efficiency of the technique in localized mapping in specific regions of genetic linkage maps. Such results are necessary to make the application of molecular markers in genetic improvement programmes for Eucalyptus feasible.
Palavras-Chave:  Localized mapping; Mapeamento localizado; QTL; RAPD.
Thesagro:  Eucalipto; Eucalyptus Grandis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF22893 - 1ADDAP - --631.05C2005.00366
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  24/05/2023
Data da última atualização:  25/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GOUVEA, F. S.; KOUTCHMA, T.; FERREIRA, E. H. R.; WALTER, E. H. M.; ROSENTHAL, A.
Afiliação:  FABIOLA S. GOUVEA, UFRRJ; TATIANA KOUTCHMA, Guelph Research and Development Center; ELISA HELENA R. FERREIRA, UFRRJ; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA; AMAURI ROSENTHAL, CTAA.
Título:  Resistance of Escherichia coli, Salmonella spp., and Listeria monocytogenes in high and low-acidity juices processed by high hydrostatic pressure.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Microbiology, v. 395, 110189, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2023.110189
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  High-pressure processing (HPP) has emerged in the food industry as an alternative to thermal juice preservation treatments, with its appeal being its assurance of safety for products with nutritional and sensory qualities similar to those of fresh food. However, HPP remains to be fully understood, particularly regarding hazards and process validation to mitigate microbiological risks. One of the challenges is understanding the large variation in the sensitivity of pathogenic strains to pressure associated with microbial genotypes, phenotypes, and food composition. This manuscript provides an overview of barotolerance mechanisms and the influence of pH and soluble solids in low- and high-acidity juices in the resistance of pathogenic strains of Escherichia coli, Salmonella spp., and Listeria monocytogenes, as well as their surrogates. The presented information can be used in the selection of challenge microorganisms for validation tests, including the results of a few studies with tropical and blended fruit and vegetable juices and the influence of the food matrix on the high pressure resistance of pathogenic strains.
Palavras-Chave:  Bacterial pathogens; Challenge microorganisms; High pressure processing (HPP); Nonthermal technologies.
Thesaurus NAL:  Beverages; Food safety; High pressure treatment; Juices.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15512 - 1UPCAP - DD
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