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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  22/09/1992
Data da última atualização:  22/09/1992
Autoria:  KOHL, D. H.; LIN, J. J.; SHEARER, G.; SCHUBERT, K. R.
Afiliação:  Biology Department, Washington University, St. Louis, Missouri 63130.
Título:  Activities of the pentose phosphate pathway and enzymes of proline metabolism in legume root nodules.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  Plant Physiology, v.94, p.1258-1264, 1990.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Based on localization and high activities of pyrroline-5-carboxyiate reductase and proline dehydrogenase activities in soybean nodules, we previously suggested two major roles for pyrroline-5-carboxylate reductase in addition to the production of the considerable quantity of proline needed for biosynthesis: namely, transfer of energy to the location of biological N2 fixation, and production of NADP+ to drive the pentose phosphate pathway. The latter produces ribose-5-phosphate which can be used in de novo purine synthesis required for synthesis of ureides, the majos form in which biologically fixed N2 is transported from soybean root nodules to the plant shoot. In this paper, we report rapid induction (in soybean nodules) and exceptionally high activities (in nodules of eight species of N2-fixing plants) of pentose phosphate pathway and pyrroline-5-carboxylate reuctase. There was a marded increase in proline dehydrogenase activity during soybean (Glycine max) ontogeny. The magnitude of proline dehydrogenase activity in bacteroids of soybean nodles was sufficiently high during most of the time course to supply a significant fraction of the energy requirement for N2 fixation. Proline dehydrogenase activity in bacteroids from nodules of other species was also high. These observations support the above hypothesis. How-ever, comparison of pentose phosphate patway and pyrroline-5-carboxylate reductase activities of ureide versus amide-exporting nodules offers no support. The hypot... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  C; Fixacao; Fixation; N; N2; Soybean.
Thesagro:  Bradyrhizobium Japonicum; Glycine Max; Metabolismo; Prolina; Soja.
Thesaurus Nal:  metabolism; proline.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO13909 - 1ADDSP - --97689768
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Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  27/01/2019
Data da última atualização:  27/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ESTEVES, T. C. F.; DELIZA, R.; WALTER, E. H. M.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; CALADO, V. M. de A.; FELBERG, I.
Afiliação:  Thiana Claudia Freire Esteves, UFRJ; ROSIRES DELIZA, CTAA; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; Verônica Maria de Araújo Calado, UFRJ; ILANA FELBERG, CTAA.
Título:  Inovando no processamento de soja preta: efeitos na avaliação das bebidas pelo consumidor.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 26., 2018, Belém, PA. O Uso consciente da biodiversidade: perspectivas para o avanço da ciência e tecnologia de alimentos: anais. Belém: SBCTA, 2018.
Páginas:  7 p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Soja preta.
Thesagro:  Soja; Tecnologia de Alimento.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188332/1/Esteves-et-al-CBCTA-2018-completo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT44452 - 1UPCSP - DD
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