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Registros recuperados : 342 | |
44. | | WADT, L. H. de O.; KAGEYAMA, P. Y. Sistema de acasalamento de P. hispidinervum C.DC., em uma população natural de Assis Brasil, AC. In: WORKSHOP DE ENCERRAMENTO DO PROJETO DE DESENVOLVIMENTO DE TECNOLOGIAS PARA PRODUÇÃO DE SAFROL A PARTIR DE PIMENTA LONGA (Piper hispidinervum) 1., 2001, Rio Branco, AC. Anais... Rio Branco, AC: Embrapa Acre; Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2001. p. 28-31. (Embrapa Acre. Documentos, 75). Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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53. | | ALECHANDRE, A.; MELO, T.; FONSECA, F.; MUNARETTI, A. M.; EVANGELISTA, J.; WADT, L. H. de O. Beyond individual plant yield: integranting diverse socio-environmental factors into estimates of commercial production of an amazonian non-timber forest product. In: IUFRO WORLD CONGRESS, 24., 2014, Salt Lake. Sustaining forests, sustaining people: the role of research. Abstracts... Salt Lake: IUFRO, 2014. (International Forestry Review, v. 16, n. 5). Editado por: John A. Parrota; Cynthia F. Moser; Amy J. Scherzer; Nancy E. Koerth; Daryl R. Lederle. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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56. | | WADT, L. H. de O.; KAGEYAMA, P. Y.; FERRAZ, E. M. Avaliação da diversidade genética da coleção de germoplasma de pimenta longa da Embrapa Acre. In: WORKSHOP DE ENCERRAMENTO DO PROJETO DE DESENVOLVIMENTO DE TECNOLOGIAS PARA PRODUÇÃO DE SAFROL A PARTIR DE PIMENTA LONGA (Piper hispidinervum) 1., 2001, Rio Branco, AC. Anais... Rio Branco, AC: Embrapa Acre; Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2001. p. 37-44. (Embrapa Acre. Documentos, 75). Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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57. | | GARCIA, L. C.; WADT, L. H. de O.; LOCATELLI, M.; SOUSA, S. G. A. de. Avaliação morfométrica de frutos e sementes da castanha-da-amazônia. In: WADT, L. H. de O.; SANTOS, L. M. H.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, V. B. V. (Ed.). Produtos florestais não madeireiros: guia metodológico da Rede Kamukaia. Brasília, DF: Embrapa, 2017. p. 89 - 97. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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58. | | GARCIA, L. C.; WADT, L. H. de O.; LOCATELLI, M.; SOUSA, S. G. A. de. Avaliação morfométrica de frutos e sementes da castanheira-da-amazônia. In: WADT, L. H. de O.; SANTOS, L. M. H.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, V. B. V. (Ed.). Produtos florestais não madeireiros: guia metodológico da Rede Kamukaia. Brasília, DF: Embrapa, 2017. p. 89-97. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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59. | | KAINER, K. A.; WADT, L. H. de O.; STAUDHAMMER, C. L. Contribuição associada aos modos de vida de populações locais e à conservação florestal. In: WADT, L. H. de O.; MAROCCOLO, J. F.; GUEDES, M. C.; SILVA, K. E. da (ed.). Castanha-da-amazônia: estudos sobre a espécie e sua cadeia de valor. Brasília, DF: Embrapa, 2023. cap. 4, p. 81-106. V. 1: Aspectos sociais, econômicos e organizacionais. ODS 2, ODS 3, ODS 8, ODS 11, ODS 12, ODS 13, ODS 17. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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Registros recuperados : 342 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrossilvipastoril. Para informações adicionais entre em contato com cpamt.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
28/01/2020 |
Data da última atualização: |
04/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
BALDONI, A. B.; WADT, L. H. de O.; PEDROZO, C. A. |
Afiliação: |
AISY BOTEGA BALDONI TARDIN, CPAMT; LUCIA HELENA DE OLIVEIRA WADT, CPAF-RO; CASSIA ANGELA PEDROZO, CPAF-RR. |
Título: |
Brazil Nut (Bertholletia excelsa Bonpl.) Breeding. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: AL-KHAYRI, J. M.; JAIN, S. M.; JOHNSON, D. V. Advances in Plant Breeding Strategies: nut and beverage crops. Cham: Springer, 2019. v. 4. chap. 3. p. 57-76. |
ISBN: |
978-3-030-23111-8 |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/978-3-030-23112-5_3 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazil nut (Bertholletia excelsa Bonpl.), member of the Lecythidaceae family, is a native monotypic tree species which occurs in the Amazon Region and is important for its economic, social and environmental values. The tree bears fruit containing seeds known as Brazil nuts, Pará nuts or Amazon nuts. Most production comes from the natural forest with the yield of fruits and seeds highly variable from year to year. Brazil nut cultivation has yet to reach significant levels, due to propagation problems and to the lengthy period of time before the tree reaches maximum production levels; in addition, until now low productivity has been experienced in cultivated trees. Studies to increase overall production, precocious production and improvement of nut qualities are prime objectives of Brazil nut cultivation. For a perennial species, predominantly cross-pollinating and dependent upon specific pollinators, information about genetic diversity is the first step on which to base future programs of improvement. Genetic studies of molecular markers are contributing to basic knowledge of the tree and to its conservation, which are important to guarantee the economic value and perpetuation of the species. |
Thesagro: |
Bertholletia Excelsa. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia; Breeding; Genetic markers; Molecular genetics. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 01987naa a2200229 a 4500 001 2119493 005 2023-01-04 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-3-030-23111-8 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/978-3-030-23112-5_3$2DOI 100 1 $aBALDONI, A. B. 245 $aBrazil Nut (Bertholletia excelsa Bonpl.) Breeding.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aBrazil nut (Bertholletia excelsa Bonpl.), member of the Lecythidaceae family, is a native monotypic tree species which occurs in the Amazon Region and is important for its economic, social and environmental values. The tree bears fruit containing seeds known as Brazil nuts, Pará nuts or Amazon nuts. Most production comes from the natural forest with the yield of fruits and seeds highly variable from year to year. Brazil nut cultivation has yet to reach significant levels, due to propagation problems and to the lengthy period of time before the tree reaches maximum production levels; in addition, until now low productivity has been experienced in cultivated trees. Studies to increase overall production, precocious production and improvement of nut qualities are prime objectives of Brazil nut cultivation. For a perennial species, predominantly cross-pollinating and dependent upon specific pollinators, information about genetic diversity is the first step on which to base future programs of improvement. Genetic studies of molecular markers are contributing to basic knowledge of the tree and to its conservation, which are important to guarantee the economic value and perpetuation of the species. 650 $aAmazonia 650 $aBreeding 650 $aGenetic markers 650 $aMolecular genetics 650 $aBertholletia Excelsa 700 1 $aWADT, L. H. de O. 700 1 $aPEDROZO, C. A. 773 $tIn: AL-KHAYRI, J. M.; JAIN, S. M.; JOHNSON, D. V. Advances in Plant Breeding Strategies: nut and beverage crops. Cham: Springer, 2019.$gv. 4. chap. 3. p. 57-76.
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Registro original: |
Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT) |
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