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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
31/08/2022 |
Data da última atualização: |
31/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
GODOY, C. V.; UTIAMADA, C. M.; MEYER, M. C.; CAMPOS, H. D.; LOPES, I. de O. N.; TOMEN, A.; MOCHKO, A. C. R.; DIAS, A. R.; MUHL, A.; SCHIPANSKI, C. A.; SERCILOTO, C. M.; CHAGAS, D. F.; ANDRADE JUNIOR, E. R. de; ARAUJO JUNIOR, I. P.; GALDINO, J. V.; ROY, J. M. T.; BONANI, J. C.; GRIGOLLI, J. F. J.; KUDLAWIEC, K.; NAVARINI, L.; BELUFI, L. M. de R.; SILVA, L. H. C. P. da; FANTIN, L. H.; SATO, L. N.; GOUSSAIN JUNIOR, M. M.; GARBIATE, M. V.; SENGER, M.; MÜLLER, M. A.; DEBORTOLI, M. P.; MARTINS, M. C.; TORMEN, N. R. |
Afiliação: |
CLAUDIA VIEIRA GODOY, CNPSO; TAGRO, LONDRINA, PR; MAURICIO CONRADO MEYER, CNPSO; UNIRV, RIO VERDE, GO; IVANI DE OLIVEIRA NEGRAO LOPES, CNPSO; PROTEPLAN PESQUISA E ASSESSORIA AGRÍCOLA LTDA., SORRISO, MT; FUNDAÇÃO MS, MARACAJU, MS; DESAFIOS AGRO, CHAPADÃO DO SUL, MS; CENTRO DE PESQUISA AGRÍCOLA COPACOL, CAFELÂNDIA, PR; G12 AGRO, GUARAPUAVA, PR; AGROSYNTHESIS PESQUISA E CONSULTORIA LTDA., LEME, SP; G12 AGRO, GUARAPUAVA, PR; INSTITUTO MATO-GROSSENSE DO ALGODÃO, CUIABÁ, MT; PROTEPLAN PESQUISA E ASSESSORIA AGRÍCOLA LTDA., SORRISO, MT; 3M EXPERIMENTAÇÃO AGRÍCOLA, PONTA GROSSA, PR; CENTRO DE PESQUISA AGRÍCOLA COPACOL, CAFELÂNDIA, PR; COAMO, CAMPO MOURÃO, PR; FAMIVA PESQUISA E SOLUÇÕES AGRÍCOLAS, PATROCÍNIO PAULISTA, SP; FUNDAÇÃO MATO GROSSO, RONDONÓPOLIS, MT; PLANTA CONHECIMENTO/HA, PASSO FUNDO, RS; FUNDAÇÃO DE PESQUISA E DESENVOLVIMENTO TECNOLÓGICO RIO VERDE, LUCAS DO RIO VERDE, MT; AGRO CARREGAL PESQUISA E PROTEÇÃO DE PLANTAS EIRELI, RIO VERDE, GO; FUNDAÇÃO CHAPADÃO, CHAPADÃO DO SUL, MS; TAGRO, LONDRINA, PR; ASSIST CONSULTORIA E EXPERIMENTAÇÃO AGRONÔMICA LTDA., CAMPO VERDE, MT; COAMO, CAMPO MOURÃO, PR; 3M EXPERIMENTAÇÃO AGRÍCOLA, PONTA GROSSA, PR; FUNDAÇÃO MATO GROSSO, RONDONÓPOLIS, MT; INSTITUTO PHYTUS, SANTA MARIA, RS; CÍRCULO VERDE ASSESSORIA AGRONÔMICA E PESQUISA, LUÍS EDUARDO MAGALHÃES, BA; INSTITUTO PHYTUS, PLANALTINA, DF. |
Título: |
Eficiência de fungicidas para o controle da ferrugem-asiática da soja, Phakopsora pachyrhizi, na safra 2021/2022: resultados sumarizados dos ensaios cooperativos. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina: Embrapa Soja, 2022. |
Páginas: |
28 p. |
Série: |
(Embrapa Soja. Circular técnica, 187). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Ferrugem; Fungicida; Phakopsora Pachyrhizi; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Fungicides; Soybean rust. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145904/1/Circ-Tec-187.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Cutter |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café; Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
03/10/2020 |
Data da última atualização: |
03/10/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
MAY, A.; FERREIRA, W. P. M.; VIANA, R. da S.; VILELA, E. S. D.; SILVA, E. H. F. M. da; VIEIRA JUNIOR, N. A.; HIRANO, R. T.; SANTOS, M. de S. dos; MOREIRA, B. R. de A. |
Afiliação: |
ANDRE MAY, CNPMA; WILLIAMS PINTO MARQUES FERREIRA, CNPCa; RONALDO DA SILVA VIANA, FCAT-UNESP; ELKE SIMONI DIAS VILELA, CNPMA; EVANDRO HENRIQUE FIGUEIREDO MOURA DA SILVA, ESALQ-USP; NILSON APARECIDO VIEIRA JUNIOR, ESALQ-USP; RAFAEL TSUYOSHI HIRANO, AJINOMOTO; MICHELLI DE SOUZA DOS SANTOS; BRUNO RAFAEL DE ALMEIDA MOREIRA, FCAT-UNESP. |
Título: |
Development of coffee plant under different doses of an amino acid-based organomineral product. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Science and Research, v. 9, n. 5, p. 1267-1271, May 2020. |
ISSN: |
2319-7064 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Brazil is the largest coffee producer in the world. In view of the concern for sustainable development in its economic, social and environmental dimensions, the present study was developed to examine the influence of a product based on the amino acid proline on the productive performance of coffee plants when applied foliarly. Six doses of the product applied via foliar spraying were tested. Emergence of new leaves from plagiotropic branches, number of flowers, number of young green cherries, total weight of all fruit types and polyphenoloxidase enzyme dosage were evaluated in a randomized-block experimental design with three replicates. Each plot consisted of three crop rows with 10 plants each. Significant differences were detected for all evaluated traits. The increasing doses of the proline-based product promoted an increase in the number of flowers, young green cherries and leaves emerged on the evaluated plagiotropic branches, demonstrating that the amino acid improves the performance of coffee plants. The ideal dose of the product to provide the highest coffee fruit productivity was 500 mL/ha, applied before flowering. The different doses of the amino acid concentrate were effective in increasing polyphenoloxidase activity and can be used as an instrument for improving the quality of coffee as well as an aid in conferring resistance to coffee diseases caused by microorganisms. |
Palavras-Chave: |
Coffee; Organomineral fertilizer; Productivity. |
Thesagro: |
Aminoácido; Café; Produtividade; Pulverização Foliar. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216384/1/May-Development-coffee-2020.pdf
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Marc: |
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Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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