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Registros recuperados : 111 | |
41. | | WRUCK, D. S. M.; MAGALHÃES, C. A. de S.; HENNING, A. A. Monitoramento de patógenos nos grãos colhidos no experimento ILPF Corte. In: FARIAS NETO, A. L. de; NASCIMENTO, A. F. do; ROSSONI, A. L.; MAGALHÃES, C. A. de S.; ITUASSU, D. R.; HOOGERHEIDE, E. S. S.; IKEDA, F. S.; FERNANDES JUNIOR, F.; FARIA, G. R.; ISERNHAGEN, I.; VENDRUSCULO, L. G.; MORALES, M. M.; CARNEVALLI, R. A. (Ed.). Embrapa Agrossilvipastoril: primeiras contribuições para o desenvolvimento de uma agropecuária sustentável. Brasília, DF: Embrapa, 2019. pt. 4, cap. 18, p. 276-283. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Soja. |
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46. | | RONCATTO, G.; WRUCK, D. S. M.; BOTELHO, S. de C. C.; OLIVEIRA, S. S.; ROMANO, M. R. Fruit production by non-grafted and grafted passiflora edulis brs gigante amarelo in terra nova do norte, Mato Grosso, Brazil. International journal of development research, v. 11, n. 9, p. 50251-50254, 2021. ID 22780. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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47. | | MELO, M. E. de A.; WRUCK, D. S. M.; VERSARI, L. R.; LOPES, I. de O. N. Sensibilidade de isolados de Colletotrichum Truncatum a fungicidas, na cultura da soja, em Mato Grosso. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS, 4.; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 9., 2020, Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2020. p. 51. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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48. | | MELO, M. E. de A.; WRUCK, D. S. M.; VERSARI, L. R.; LOPES, I. de O. N. Sensibilidade de isolados de Colletotrichum Truncatum a fungicidas, na cultura da soja, em Mato Grosso. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS, 4.; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 9., 2020, Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2020. p. 51. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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49. | | CARVALHO, K. V. P. de; WRUCK, D. S. M.; LOPES, I. de O. N.; VERSARI, L. R. Sensibilidade de isolados de Corynespora cassiicola a fungicidas, oriundos de áreas com cultivo de soja-algodão em sucessão. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS, 6.; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 11., 2022. Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2022. p. 31. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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50. | | CARVALHO, K. V. P. de; WRUCK, D. S. M.; LOPES, I. de O. N.; VERSARI, L. R. Sensibilidade de isolados de Corynespora cassiicola a fungicidas, oriundos de áreas com cultivo de soja-algodão em sucessão. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS, 6.; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 11., 2022. Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2022. p. 31. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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51. | | CARVALHO, K. V. P. de; WRUCK, D. S. M.; LOPES, I. de O. N.; VERSARI, L. R. Sensibilidade de isolados de Corynespora cassiicola obtidos de cultivos de soja e algodão, à fungicidas. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 12., 2023. Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2023. p. 55. (Embrapa Agrossilvipastoril. Eventos Técnicos & Científicos, 1) Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Soja. |
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52. | | VERSARII, L. R.; WRUCK, D. S. M.; MELO, M. E. de A.; LOPES, I. de O. N. Sensibilidade de isolados de Corynespora cassiicola, oriundos de áreas com cultivo de soja e algodão, a fungicidas. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS, 4.; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 9., 2020, Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2020. p. 49. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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53. | | VERSARII, L. R.; WRUCK, D. S. M.; MELO, M. E. de A.; LOPES, I. de O. N. Sensibilidade de isolados de Corynespora cassiicola, oriundos de áreas com cultivo de soja e algodão, a fungicidas. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS, 4.; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 9., 2020, Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2020. p. 49. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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54. | | ENDERLE, D. C.; MIRANDA, G. D. S.; CONCEIÇÃO, L. D. da; FERREIRA, A.; WRUCK, D. S. M. Teste de antibiose entre isolados bacterianos antagonistas a Fusarium spp. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 6., 2017, Sinop, MT. Resumos... Sinop, MT: Embrapa Agrossilpastoril, 2017. p. 64-67. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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55. | | WRUCK, D. S. M.; RONCATTO, G.; BEHLING, M.; FALEIRO, V. de O.; BONALDO, S. M.; TARDIN, F. D. Identification of sources of resistance of Passiflora rootstocks to fusariosis in areas with disease outbreaks in Mato Grosso state, Brazil. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 43, n. 4, e-160, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Milho e Sorgo. |
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56. | | JUHÁSZ, A. C. P.; PADUA, G. P. de; WRUCK, D. S. M.; FAVORETO, L.; RIBEIRO, N. R. Desafios fitossanitários para a produção de soja Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 34, n. 276, p. 66-75, set./out. 2013 34 66-75 Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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57. | | MIRANDA, G. D. S.; CONCEIÇÃO, L. D. da; ENDERLE, D. C.; FERREIRA, A.; WRUCK, D. S. M. Determinação da densidade óptica de isolados bacterianos antagonistas a Fusarium Spp. agente causal da fusariose do maracujazeiro. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIAS AGROSSUSTENTÁVEIS; JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 6., 2017, Sinop, MT. Resumos... Sinop, MT: Embrapa Agrossilpastoril, 2017. p. 68-71. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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58. | | RONCATTO, G.; WRUCK, D. S. M.; BOTELHO, S. de C. C.; OLIVEIRA, S. S.; ROMANO, M. R. Avaliação de crescimento de espécies e híbridos de maracujazeiro porta-enxertos em Terra Nova do Norte-MT. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. p. 516-519. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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59. | | FREITAS, M. A.; FALEIRO, V. de O.; SILVEIRA, J. C. S.; PRANDO, W. L. M.; WRUCK, D. S. M. Patogenicidade de isolados de Fusarium spp. EM SOJA/ Pathogenicity of Fusarium spp. isolates at soybean. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 50.; WORKSHOP BRASILEIRO DE FERRUGEM DA SOJA, 2.; INTERNATIONAL SCLEROTINA WORKSHOP, 16., 2017, Uberlândia. Do manejo à edição do genoma: anais. Uberlândia: [s.n.], 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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60. | | RONCATTO, G.; WRUCK, D. S. M.; MARCILIO, H. C.; BOTELHO, S. de C. C.; OLIVEIRA, S. S.; ROMANO, M. R. Performance of commercial cultivars of passiflora edulis sims in Cáceres, Mato Grosso, Brazil. International journal of development research, v. 11, n. 9, p. 50025-50028, 2021. ID 22775. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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Registros recuperados : 111 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
18/08/2021 |
Data da última atualização: |
08/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ANTONIASSI, R.; MIRANDA, P. C.; FERREIRA, G. F.; VIEIRA, T. M. F. S.; FREITAS, S. C. de; MATSUURA, M. I. da S. F. |
Afiliação: |
ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; PRISCILA COUTINHO MIRANDA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Baiano – IF Baiano; GLEIZE FIAES FERREIRA, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia – UFRB; THAIS MARIA FERREIRA SOUZA VIEIRA, Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz”, Universidade de São Paulo – USP; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; MARILIA IEDA DA S F MATSUURA, CNPMA. |
Título: |
Nutritional evaluation of Syagrus coronata kernels and development of cookies prepared with cassava flour and licuri kernels. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 42, e69720, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/fst.69720 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Syagrus coronata known as licuri, ouricuri, or uricuri is a palm tree from dried areas in Brazil and it is an important resource for the local population. The objective of this work was to evaluate the nutritional value of licuri kernels from the Territory of Sisal (State of Bahia) and to develop cookies prepared with licuri kernels and cassava flour. The licuri kernel showed high content of total dietary fiber (13 -15%) with values equivalent to that observed for coconut kernel. The content of minerals such as zinc, magnesium, phosphorus, manganese, iron, and copper was similar to those recorded for commercial nuts and superior to coconut kernel. The licuri kernel presented an oil content of 61-66%, with a predominance of lauric acid. The main sterols were Sitosterol, Campesterol and delta 5-avenasterol. The formulations of cookies with licuri kernel (5 and 10%) and commercial cassava flour (4.5 and 9%) showed no differences in general acceptance, aroma, flavor, and texture. The kernel of Syagrus coronata represents an important source of dietary fiber, lipids, and minerals and the results indicate that besides its traditional application, this use represents the increasing the nutritional value of cookies in compliance with global trends. |
Palavras-Chave: |
Esteróis; Fibra dietética; Lauric oil; Óleo láurico. |
Thesagro: |
Magnésio; Tecnologia de Alimento; Zinco. |
Thesaurus NAL: |
Dietary fiber; Food technology; Magnesium; Sterols; Zinc. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/233393/1/document.pdf
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Marc: |
LEADER 02248naa a2200337 a 4500 001 2133679 005 2022-04-08 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/fst.69720$2DOI 100 1 $aANTONIASSI, R. 245 $aNutritional evaluation of Syagrus coronata kernels and development of cookies prepared with cassava flour and licuri kernels.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aSyagrus coronata known as licuri, ouricuri, or uricuri is a palm tree from dried areas in Brazil and it is an important resource for the local population. The objective of this work was to evaluate the nutritional value of licuri kernels from the Territory of Sisal (State of Bahia) and to develop cookies prepared with licuri kernels and cassava flour. The licuri kernel showed high content of total dietary fiber (13 -15%) with values equivalent to that observed for coconut kernel. The content of minerals such as zinc, magnesium, phosphorus, manganese, iron, and copper was similar to those recorded for commercial nuts and superior to coconut kernel. The licuri kernel presented an oil content of 61-66%, with a predominance of lauric acid. The main sterols were Sitosterol, Campesterol and delta 5-avenasterol. The formulations of cookies with licuri kernel (5 and 10%) and commercial cassava flour (4.5 and 9%) showed no differences in general acceptance, aroma, flavor, and texture. The kernel of Syagrus coronata represents an important source of dietary fiber, lipids, and minerals and the results indicate that besides its traditional application, this use represents the increasing the nutritional value of cookies in compliance with global trends. 650 $aDietary fiber 650 $aFood technology 650 $aMagnesium 650 $aSterols 650 $aZinc 650 $aMagnésio 650 $aTecnologia de Alimento 650 $aZinco 653 $aEsteróis 653 $aFibra dietética 653 $aLauric oil 653 $aÓleo láurico 700 1 $aMIRANDA, P. C. 700 1 $aFERREIRA, G. F. 700 1 $aVIEIRA, T. M. F. S. 700 1 $aFREITAS, S. C. de 700 1 $aMATSUURA, M. I. da S. F. 773 $tFood Science and Technology$gv. 42, e69720, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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