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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
28/03/2013 |
Data da última atualização: |
22/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BALAN, G.; SPERANZA, E.; SILVA, J. dos S. V. da. |
Afiliação: |
GUILHERME BALAN, Estagiário CNPTIA; EDUARDO ANTONIO SPERANZA, CNPTIA; JOÃO DOS SANTOS VILA DA SILVA, CNPTIA. |
Título: |
Adaptação de ferramenta de relatório geoespacial para Zoneamento Ecológico-Econômico da Amazônia Legal. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: MOSTRA DE ESTAGIÁRIOS E BOLSISTAS DA EMBRAPA INFORMÁTICA AGROPECUÁRIA, 8., 2012, Campinas. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2012. |
Páginas: |
p. 39-42. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A ferramenta "relatório", objeto deste trabalho, foi programada originalmente para realizar consultas de terras particulares no Mato Grosso do Sul, via um sistema de informação geográfica web chamado Sistema Interativo de Suporte ao Licenciamento Ambiental (Sisla). O objetivo deste trabalho é adaptá-la para uma função similar no Projeto de Zoneamento Ecológico-Econômico da Amazônia Legal (ZEEAL). |
Thesagro: |
Sistema de Informação Geográfica; Zoneamento Ecológico. |
Thesaurus Nal: |
Geographic information systems; Zoning. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/80033/1/39.pdf
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Marc: |
LEADER 01132nam a2200193 a 4500 001 1954488 005 2020-01-22 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBALAN, G. 245 $aAdaptação de ferramenta de relatório geoespacial para Zoneamento Ecológico-Econômico da Amazônia Legal.$h[electronic resource] 260 $aIn: MOSTRA DE ESTAGIÁRIOS E BOLSISTAS DA EMBRAPA INFORMÁTICA AGROPECUÁRIA, 8., 2012, Campinas. Resumos... Brasília, DF: Embrapa$c2012 300 $ap. 39-42. 520 $aA ferramenta "relatório", objeto deste trabalho, foi programada originalmente para realizar consultas de terras particulares no Mato Grosso do Sul, via um sistema de informação geográfica web chamado Sistema Interativo de Suporte ao Licenciamento Ambiental (Sisla). O objetivo deste trabalho é adaptá-la para uma função similar no Projeto de Zoneamento Ecológico-Econômico da Amazônia Legal (ZEEAL). 650 $aGeographic information systems 650 $aZoning 650 $aSistema de Informação Geográfica 650 $aZoneamento Ecológico 700 1 $aSPERANZA, E. 700 1 $aSILVA, J. dos S. V. da
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
15/01/2014 |
Data da última atualização: |
15/01/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
BARBOSA, J. N.; BORÉM, F. M.; ALVES, H. M. R.; VOLPATO, M. M. L.; VIEIRA, T. G. C.; SOUZA, V. C. O. de. |
Afiliação: |
JULIANA NEVES BARBOSA, UFLA; FLÁVIO MEIRA BORÉM, UFLA; HELENA MARIA RAMOS ALVES, SAPC; MARGARETE MARIN LORDELO VOLPATO, EPAMIG; TATIANA GROSSI CHIQUILOFF VIEIRA, EPAMIG; VANESSA CRISTINA OLIVEIRA DE SOUZA, EPAMIG. |
Título: |
Spatial distribution of coffees from Minas Gerais State and their relation with quality. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
COFFEE SCIENCE, Lavras, v. 5, n. 3, p. 237-250, set./dez. 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee is the second most important agricultural exportation product in Brazil, constituting one of the main income sources of the Brazilian economy. The state of Minas Gerais is the country?s biggest coffee producer. Recently, coffees produced in the state have won national specialty coffee contests, which has increased their commercial value and established them in the market. Due to the necessity of more information on areas with potential for producing quality arabic coffees (Coffea arabica L.), the objective of this work was to relate the coffees entered in the Quality Contest-Coffees from Minas Gerais, in 2007 and 2008, with the environmental characteristics of the state?s districts. The samples were distributed in four stages, the first composed of all the coffees entered in the contest, and the last composed only of the pre-finalists. The samples were categorized into natural and CDs (pulped natural, demucilaged and demucilaged/pulped natural). The spatialization of the samples from both years was done using Kernel maps to visualize the intensity of sample concentrations in each stage of the contest. The results show that in the first stage the samples were well distributed, with medium, high and very high intensity focus. In the fourth stage, a high concentration in the Sul de Minas region was observed in both years for both coffee categories. |
Palavras-Chave: |
Espacialização; Qualidade sensorial. |
Thesaurus NAL: |
Environment. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95346/1/Spatial-distribution-of-coffees.pdf
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Marc: |
LEADER 02034naa a2200217 a 4500 001 1976246 005 2014-01-15 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBARBOSA, J. N. 245 $aSpatial distribution of coffees from Minas Gerais State and their relation with quality.$h[electronic resource] 260 $c2010 520 $aCoffee is the second most important agricultural exportation product in Brazil, constituting one of the main income sources of the Brazilian economy. The state of Minas Gerais is the country?s biggest coffee producer. Recently, coffees produced in the state have won national specialty coffee contests, which has increased their commercial value and established them in the market. Due to the necessity of more information on areas with potential for producing quality arabic coffees (Coffea arabica L.), the objective of this work was to relate the coffees entered in the Quality Contest-Coffees from Minas Gerais, in 2007 and 2008, with the environmental characteristics of the state?s districts. The samples were distributed in four stages, the first composed of all the coffees entered in the contest, and the last composed only of the pre-finalists. The samples were categorized into natural and CDs (pulped natural, demucilaged and demucilaged/pulped natural). The spatialization of the samples from both years was done using Kernel maps to visualize the intensity of sample concentrations in each stage of the contest. The results show that in the first stage the samples were well distributed, with medium, high and very high intensity focus. In the fourth stage, a high concentration in the Sul de Minas region was observed in both years for both coffee categories. 650 $aEnvironment 653 $aEspacialização 653 $aQualidade sensorial 700 1 $aBORÉM, F. M. 700 1 $aALVES, H. M. R. 700 1 $aVOLPATO, M. M. L. 700 1 $aVIEIRA, T. G. C. 700 1 $aSOUZA, V. C. O. de 773 $tCOFFEE SCIENCE, Lavras$gv. 5, n. 3, p. 237-250, set./dez. 2010.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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