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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/05/2024
Data da última atualização:  09/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUSA, F. do C. A.; SOUZA, E. F. de; SOUZA, A. M. de; MAMEDE, A. M. G. N.; OLIVEIRA, E. M. M.; FREITAS-SILVA, O.
Afiliação:  FILIPE DO CARMO ALEIXO SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; ERIKA FRAGA DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; ANDRESSA MOREIRA DE SOUZA, CTAA; ALEXANDRA MARA GOULART NUNES MAMEDE, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DA BANHIA; EDNA MARIA MORAIS OLIVEIRA, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA.
Título:  Considerations on the authenticity and nutritional aspects of green coffee products consumed in Brazil.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Concilium, v. 24, n. 9, p. 83-103, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.53660/CLM-3279-24H05
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Several benefits have been attributed to the consumption of green coffee, in the form of capsules or teas, mainly due to its high content of phenolic acids, which allegedly show antioxidant, antimutagenic, and anticarcinogenic activities in vitro. Chlorogenic acid is the phenolic compound present in greater proportion in coffee and the consumption of green coffee extract has been associated with health and loss of weight. However, beyond these bioactive compounds with a healthy appeal, other compounds which can have deleterious health effects should be considered in the consumption of these extracts, such as the presence of contaminants (ochratoxin A and its producing fungi), phytates, and tannins, which exhibit anti-nutritional characteristics. In that sense, this manuscript seeks to assess the composition of commercial green coffee extracts, analyzing their authenticity, nutritional and anti-nutritional aspects, to provide technical information for a qualified discussion about the effective healthiness of the consumption of commercial green coffee extracts. Nine samples of green coffee food supplements were selected and a product was prepared to serve as a standard. It was possible to identify coffee DNA in six of the commercial samples of food supplements. The products had antioxidant activity between 33 and 2408 µmol of Trolox/g. It was possible to identify chlorogenic acid in all samples with concentrations ranging from 0.023 - 20 mg / g of coffee. Six samples presented... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Food supplement; Green coffee capsules.
Thesaurus Nal:  Chlorogenic acid; Ochratoxin A.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15713 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  09/01/1997
Data da última atualização:  23/08/2019
Autoria:  CARVALHO, L. P. de; LUKEFHAR, M. J.; FARIAS, F. J. C.; VIEIRA, R. de M.; MOREIRA, J. de A. N.; COSTA, J. N. da.
Afiliação:  LUIZ PAULO DE CARVALHO, CNPA; Maurice James Lukefhar, CNPA; FRANCISCO JOSE CORREIA FARIAS, CNPA; Robson de Macedo Vieira, CNPA; José de Alencar Nunes Moreira, CNPA; Joaquim Nunes da Costa, CNPA.
Título:  Seleção de algodoeiro com resistência ao bicudo.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 31, n. 3, p. 195-199, mar. 1996.
Idioma:  Português
Notas:  Título em inglês: Selection in cotton for boll weevil resistance.
Conteúdo:  O bicudo-do-algodoeriro Anthonomus grandis Boheman e uma das principais pragas do algodoeiro. Trabalhos de identificacao de resistencia a este inseto ja foram realizados nos Estados Unidos por diversos autores. Alguns acessos silvestres de Gossypium hirsutum L., coletados no Mexico, tem mostrado resistencia em testes de laboratorio, segundo esses pesquisadores. Outros autores verificaram que alguns mostravam resistencia em campo. A partir desses acessos, apos cruzamentos com as cultivares Stoneville 213, PNH3 e CNPA Precoce2, foram selecionados materiais com resistencia ao bicudo, os quais apresentavam tambem boas caracteristicas de producao e de fibra.
Palavras-Chave:  Bicudo-do-algodoeiro; Bool weevil; Pest.
Thesagro:  Anthonomus Grandis; Gossypium Hirsutum; Praga.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/19274/1/pab96_06_mar.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE19274 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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