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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSÁ, F. V. da S.; BRITO, M. E. B.; LIMA, G. I S. de; FERNANDES, P. D.; SOARES FILHO, W. dos S. Taxa de crescimento de híbridos de Tangerineira Sunki comum sob água salina. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA AGRÍCOLA, 42., 2013, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SBEA, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  18/04/2008
Data da última atualização:  18/02/2013
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  FIALHO, J. de F.; VIEIRA, E. A.; SILVA, M. S.
Afiliação:  Josefino de Freitas Fialho, CPAC; Eduardo Alano Vieira, CPAC; Marília Santos Silva, CPAC.
Título:  Japonesinha: nova opção de mandioca de mesa para o Distrito Federal.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2007.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Comunicado Técnico, 137).
Idioma:  Português
Conteúdo:  ABSTRACT: The cassava market within Distrito Federal (DF) presents potencial for expansion, for that reason, it is fundamental that the propagative material for planting (stem cuttings) presents genetic traits that confer high productivity to the crop, resistance against the main diseases and plagues and culinary qualities that fulfill the demands of the consumer market. In order to select varieties which combine the before mentioned interesting caracteristics for the producers and consumers of DF, we carried out experiments to evaluate table cassava type varieties at Núcleo Rural Jardim, DF (year 1999/2000), at an experimental area of Embrapa Cerrados located in the Municipy of Planaltina, DF (year 1999/2000), at Núcleo Rural Ponte Alta, DF (year 2002/2003) and at Brazlândia, DF (year 2003/2004). Among the evaluated varieties, if the parameters productivity, time necessary for cooking and colour of the pulp (which, in the case of DF, must be cream-colour or yellow due to market demands) are collectively considered, the variety Japonesinha / IAC 576-70 / BGMC 753 stands out as it combines high productivity of roots, moderate resistance to bacterial blight, good culinary quality (time necessary for cooking inferior to thirty minutes) and pulp of cream colour. Conclusively, this variety can be recommended to be cultivated at DF.
Palavras-Chave:  Cooking time; Cozimento; Cultura anual; Manihot esculenta Crantz; Maninhot esculenta; Root production sweet cassava.
Thesagro:  Cerrado; Cocção; Culinária; Mandioca; Rendimento; Variedade.
Thesaurus NAL:  annuals; cassava; foods; varieties; yields.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2010/28902/1/comtec-137.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC28902 - 1UMTFL - --FOL7814CRI7387
CPAC28902 - 2UMTFL - --FOL7814COT207
CPAC28902 - 3UMTFL - --FOL7814FOL7814
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