|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
05/11/2012 |
Data da última atualização: |
05/11/2012 |
Autoria: |
JERBA, V. F.; FERNANDES, C. D.; MARCHI, C. E. |
Afiliação: |
Bolsista DCR/CNPq, Embrapa Gado de Corte; CELSO DORNELAS FERNANDES, CNPGC; Bolsista DCR/CNPq, Embrapa Gado de Corte. |
Título: |
Utilização da histologia e da histoquímica na seleção de germoplasma de Stylosanthes spp. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 1., 2005, Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2005. |
Páginas: |
1 p. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Stylosanthes guianensis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/69403/1/Jerbavf.pdf
|
Marc: |
LEADER 00508nam a2200145 a 4500 001 1938898 005 2012-11-05 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aJERBA, V. F. 245 $aUtilização da histologia e da histoquímica na seleção de germoplasma de Stylosanthes spp. 260 $aIn: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 1., 2005, Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte$c2005 300 $a1 p. 650 $aStylosanthes guianensis 700 1 $aFERNANDES, C. D. 700 1 $aMARCHI, C. E.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/08/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
VIEIRA, A. M. F. D.; STEFFENS, C. A.; ARGENTA, L. C.; AMARANTE, C. V. T. do; OSTER, A. H.; CASA, R. T.; AMARANTE, A. G. M.; PANSERA, B. |
Afiliação: |
Amanda Maria Furtado Drehmer Vieira, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Cristiano André Steffens, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Luiz Carlos Argenta, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Cassandro Vidal Talamini do Amarante, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; ANDREIA HANSEN OSTER, CNPAT; Ricardo Trezzi Casa, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Antônio Gabriel Mortari Amarante, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias; Bruno Pansera, Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC/Centro de Ciências Agroveterinárias. |
Título: |
Essential oils for the postharvest control of blue mold and quality of 'Fuji' apples. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 5, p. 547-556, maio, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Óleos essenciais para o controle pós-colheita do mofo-azul e a qualidade de maçãs 'Fuji'. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effect of rosemary, cinnamon, citronella grass, and clove essential oils on the in vitro growth of Penicillium expansum, on the diameter of blue mold lesions, and on the physical and chemical attributes of 'Fuji' apples stored under refrigeration for different periods of time. The compositions of the essential oils were determined, and their effects on the growth inhibition, number, and viability of fungal spores in vitro were evaluated at 0, 100, and 1,000 μL L-1 oil concentrations. At postharvest, evaluations were performed for fruit treated with 0, 50, 100, and 500 μL L-1 essential oil and kept under refrigeration for 30 days, and for fruit treated with 0, 100, and 500 μL L-1 oil and kept under refrigeration for two days. The essential oils ? eucalyptol (rosemary), eugenol (cinnamon), citronellal (citronella), and eugenol (clove) ? reduce the growth, number, and viability of P. expansum spores 24 hours after the induction to germination, as well as the diameter of blue mold lesions in apples, except for citronella oil at 500 μL L-1 after 30 days of cold storage. There are no changes in the physicochemical attributes of apples, treated with different concentrations of the oils after refrigeration for five months, followed by seven days at room temperature. |
Palavras-Chave: |
Fruit rot; Podridão de fruto. |
Thesagro: |
Malus Domestica; Penicillium Expansum; Rosmarinus Officinalis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181467/1/Essential-oils-for-the-postharvest-control.pdf
|
Marc: |
LEADER 02292naa a2200277 a 4500 001 2094140 005 2019-02-25 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVIEIRA, A. M. F. D. 245 $aEssential oils for the postharvest control of blue mold and quality of 'Fuji' apples.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aTítulo em português: Óleos essenciais para o controle pós-colheita do mofo-azul e a qualidade de maçãs 'Fuji'. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the effect of rosemary, cinnamon, citronella grass, and clove essential oils on the in vitro growth of Penicillium expansum, on the diameter of blue mold lesions, and on the physical and chemical attributes of 'Fuji' apples stored under refrigeration for different periods of time. The compositions of the essential oils were determined, and their effects on the growth inhibition, number, and viability of fungal spores in vitro were evaluated at 0, 100, and 1,000 μL L-1 oil concentrations. At postharvest, evaluations were performed for fruit treated with 0, 50, 100, and 500 μL L-1 essential oil and kept under refrigeration for 30 days, and for fruit treated with 0, 100, and 500 μL L-1 oil and kept under refrigeration for two days. The essential oils ? eucalyptol (rosemary), eugenol (cinnamon), citronellal (citronella), and eugenol (clove) ? reduce the growth, number, and viability of P. expansum spores 24 hours after the induction to germination, as well as the diameter of blue mold lesions in apples, except for citronella oil at 500 μL L-1 after 30 days of cold storage. There are no changes in the physicochemical attributes of apples, treated with different concentrations of the oils after refrigeration for five months, followed by seven days at room temperature. 650 $aMalus Domestica 650 $aPenicillium Expansum 650 $aRosmarinus Officinalis 653 $aFruit rot 653 $aPodridão de fruto 700 1 $aSTEFFENS, C. A. 700 1 $aARGENTA, L. C. 700 1 $aAMARANTE, C. V. T. do 700 1 $aOSTER, A. H. 700 1 $aCASA, R. T. 700 1 $aAMARANTE, A. G. M. 700 1 $aPANSERA, B. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 53, n. 5, p. 547-556, maio, 2018.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|