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71. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GOULARTE, K. L.; PINTO, M. L. G.; CASALI, R.; FERREIRRA, C. E. R.; GASTAL, G. D. A.; BORGARTZ, A.; GASPERIN, B. G.; MONDADORI, R. G.; PEGORARO, L. M. C.; MEZZALIRA, A.; VIEIRA, A. D. Which is the best protocol for cervical dilatation in sheep embryo collection? Animal Reproduction, v.10, n.3, p. 461, Jul./Sept. 2013 Publicado no: roceedings of the 27th Annual Meeting of the Brazilian Embryo Technology Society (SBTE), August 29th to September 1st, 2013, Praia do Forte, BA, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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72. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. S.; BURITI, F. C. A.; NASCIMENTO, J. C. F. do; MELO, M. E. S. de; BRUNO, L. M.; BORGES, M. de F.; ROCHA, C. R. C.; LOPES, A. C. de S.; FRANCO, B. D. G. de M.; TODOROV, S. D. Artisanal coalho cheeses as source of beneficial Lactobacillus plantarum and Lactobacillus rhamnosus strains. Dairy Science & Technology, oct. 2014. 22 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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74. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VIEIRA, A. D. S.; OLIVEIRA, J. da S.; FERREIRA, K. S. de M.; BURITI, F. C. A.; TODOROV, S. D.; FRANCO, B. D. G. de M.; ROCHA, C. R. C.; LOPES, A. C. de S.; BRUNO, L. M.; SANTOS, K. M. O. dos. Caracterização parcial do potencial probiótico de cepas de Enterococcus faecium isoladas de queijo tipo coalho do estado do Ceará - Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 26., 2011, Foz do Iguaçu. Resumos. Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2011. Resumo: 1373-2. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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75. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VIEIRA, A. D. S.; PONTES, L. M. F.; AGUIAR, A. L. L. e; SILVA, M. M. G. da; PONTE, L. V. B. da; VALLE, K. B. do; SANTOS, K. M. O. dos; SILVA, L. M. F. da; BURITI, F. C. A. Influência da adição de soro de queijo minas frescal de cabra na aceitação de bebidas lácteas sabor chocolate preparadas com leite de cabra. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO E PESQUISA, 3., 2009, Sobral. Anais... Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú, 2009. 1f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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76. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MORAES, F. P. de; D'AVILA, C. A.; OLIVEIRA, F. C. de; CASTRO, N. A. de; VIEIRA, A. D.; SCHNEIDER, A.; PFEIFER, L. F. M.; PEGORARO, L. M. C.; FERREIRA, R.; FERST, J. G.; ROVANI, M. T.; CORREA, M. N.; GONÇALVES, P. B. D.; LUCIA JUNIOR, T.; GASPERIN, B. G. Prostaglandin F2a regulation and function during ovulation and luteinization in cows. Theriogenology, v. 171, p. 30-37, Sept. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Rondônia. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
11/06/2015 |
Data da última atualização: |
29/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. S.; SALLES, H. O.; OLIVEIRA, J. da S.; ROCHA, C. R. C.; BORGES, M. de F.; BRUNO, L. M.; FRANCO, B. D. G. de; TODOROV, S. D. |
Afiliação: |
KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ANTÔNIO DIOGO SILVA VIEIRA, USP; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; JACQUELINE DA SILVA OLIVEIRA; CÍNTIA RENATA COSTA ROCHA, UFPE; MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; LAURA MARIA BRUNO, CNPAT; BERNADETTE DORA GOMBOSSY DE MELO FRANCO, USP; SVETOSLAV DIMITROV TODOROV, USP. |
Título: |
Safety, beneficial and technological properties of Enterococcus faecium isolated from Brazilian cheeses. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 46, n. 1, p. 237-249, Mar. 2015. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S1517-838246120131245 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to characterize the safety and technological properties of Enterococcus faecium strains isolated from Brazilian Coalho cheeses. High levels of co-aggregation were observed between Enterococcus faecium strains EM485 and EM925 and both Escherichia coli and Clostridium perfringens. Both strains presented low levels of hydrophobicity. E. faecium EM485 and EM925 were both able to grow in the presence of 0.5% of the sodium salts of taurocholic acid (TC), taurodeoxycholic acid (TDC), glycocholic acid (GC), and glycodeoxycholic acid (GDC), although they showed the ability to deconjugate only GDC and TDC. Both strains showed good survival when exposed to conditions simulating the gastro intestinal tract (GIT). When tested for the presence of virulence genes, only tyrosine decarboxylase and vancomycin B generated positive PCR results. |
Palavras-Chave: |
Cheese; Probiotic properties; Probiótico; Resistance to antibiotics; Resistência a antibiótico; Technological properties; Virulence factors. |
Thesagro: |
Queijo; Segurança alimentar. |
Thesaurus NAL: |
Enterococcus faecium; Food security; Probiotics. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/128694/1/cnpc-2015-Safety.pdf
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Marc: |
LEADER 02024naa a2200373 a 4500 001 2022780 005 2016-02-29 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S1517-838246120131245$2DOI 100 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 245 $aSafety, beneficial and technological properties of Enterococcus faecium isolated from Brazilian cheeses.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThis study aimed to characterize the safety and technological properties of Enterococcus faecium strains isolated from Brazilian Coalho cheeses. High levels of co-aggregation were observed between Enterococcus faecium strains EM485 and EM925 and both Escherichia coli and Clostridium perfringens. Both strains presented low levels of hydrophobicity. E. faecium EM485 and EM925 were both able to grow in the presence of 0.5% of the sodium salts of taurocholic acid (TC), taurodeoxycholic acid (TDC), glycocholic acid (GC), and glycodeoxycholic acid (GDC), although they showed the ability to deconjugate only GDC and TDC. Both strains showed good survival when exposed to conditions simulating the gastro intestinal tract (GIT). When tested for the presence of virulence genes, only tyrosine decarboxylase and vancomycin B generated positive PCR results. 650 $aEnterococcus faecium 650 $aFood security 650 $aProbiotics 650 $aQueijo 650 $aSegurança alimentar 653 $aCheese 653 $aProbiotic properties 653 $aProbiótico 653 $aResistance to antibiotics 653 $aResistência a antibiótico 653 $aTechnological properties 653 $aVirulence factors 700 1 $aVIEIRA, A. D. S. 700 1 $aSALLES, H. O. 700 1 $aOLIVEIRA, J. da S. 700 1 $aROCHA, C. R. C. 700 1 $aBORGES, M. de F. 700 1 $aBRUNO, L. M. 700 1 $aFRANCO, B. D. G. de 700 1 $aTODOROV, S. D. 773 $tBrazilian Journal of Microbiology, São Paulo$gv. 46, n. 1, p. 237-249, Mar. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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