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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
20/12/2013 |
Data da última atualização: |
20/12/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CASTANHOLE, M. M. U; MARCHESIN, S. R. C.; PEREIRA, L. L. V.; MOREIRA, F. F. F.; BARBOSA, J. F.; VALERIO, J. R.; ITOYAMA, M. M. |
Afiliação: |
Instituto de Biociências. Letras e Ciências Exatas, Universidade Estadual Paulista. Departamento de Biologia. São José do Rio Preto, SP; Universidade Paulista. São José do Rio Preto, SP; Instituto de Biociências. Letras e Ciências Exatas, Universidade Estadual Paulista. Departamento de Biologia. São José do Rio Preto, SP.; Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, RJ.; Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, RJ.; JOSE RAUL VALERIO, CNPGC; Instituto de Biociências. Letras e Ciências Exatas, Universidade Estadual Paulista. Departamento de Biologia. São José do Rio Preto, SP. |
Título: |
The first assess of the haplotypes from COI gene sequences in species of spittlebugs (Cicadomorpha: Hemiptera) and aquatic true bugs (Gerromorpha and Nepomorpha: Hemiptera) in Brazil. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Genencs and Molecular Research 12 (4): 5372-5381, 2013. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Gerromorpha; MtDNA; Nepomorpha. |
Thesagro: |
Heteroptera. |
Thesaurus Nal: |
Auchenorrhyncha. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/94385/1/digitalizar0019.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
17/12/2019 |
Data da última atualização: |
19/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MIRANDA, J. A. T. DE; CARVALHO, L. M. J. DE; CASTRO, I. M. de; CARVALHO, J. L. V. de; GUIMARÃES, A. L. DE A.; VIEIRA, A. C. DE M. |
Afiliação: |
Joyce Aparecida Tavares de Miranda; Lucia Maria Jaeger de Carvalho; IZABELA MIRANDA DE CASTRO, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; André Luiz de Alcântara Guimarães; Ana Cláudia de Macêdo Vieira. |
Título: |
Starch granules from cowpea, black, and carioca beans in raw and cooked forms. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: EL-ESAWI, M. A. (Ed.). Legume Crops: Characterization and Breeding for Improved Food Security. [s.l.]: IntechOpen, 2019. Disponível em: . Acesso em: 02 dez. 2019. |
Páginas: |
20 p. |
ISBN: |
978-1-83968-088-5 |
DOI: |
10.5772/intechopen.85656 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Starch applications in food systems are mainly influenced by solubility, gelatinization, paste viscosity, digestibility, and retrogradation. These characteristics result from properties such as the size and shape of granules, amylose and amylopectin contents, distribution of polymer chains, degree of crystallinity, and extraction of waste. In beans, the percentage of starch contents on dry basis is between 45 and 60%, being 24?65% amylose. This chapter evaluated the structure of common beans starch granules (Phaseolus vulgaris) and cowpea (Vigna unguiculata) in raw and cooked forms, by optical microscopy (OM) and scanning electron microscopy (SEM). Thus it was possible to observe the gelatinization of the starch granules especially in cowpea and carioca beans, as well as the ?hard-to-cook? phenomenon in the black beans. |
Palavras-Chave: |
Common beans; Cowpea; Starches. |
Thesagro: |
Vigna Unguiculata. |
Thesaurus NAL: |
Beans; X-ray diffraction. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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