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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/03/1998 |
Data da última atualização: |
05/05/1998 |
Autoria: |
ANDRADE, F. P. de; FREIRE, E. C.; COSTA, J. N. da; MOREIRA, J. de A. N.; FARIAS, F. J. C.; VIEIRA, R. de M. |
Afiliação: |
Embrapa Algodao. |
Título: |
Melhoramento do algodoeiro de fibras longas para cultivo sob condicoes irrigadas no nordeste do Brasil. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Campina Grande: EMBRAPA-CNPA, 1997. |
Páginas: |
12p. |
Série: |
(EMBRAPA-CNPA. Pesquisa em Andamento, 52). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Cultivo; Fibra longa; Fibre crops; Genetic; Melhoramento genetico; Nordeste; Regiao Nordeste. |
Thesagro: |
Algodão; Genética; Gossypium Hirsutum; Irrigação; Melhoramento; Melhoramento Genético Vegetal. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; breeding; breeding methods; cotton; Gossypium barbadense; irrigation. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01152nam a2200421 a 4500 001 1269956 005 1998-05-05 008 1997 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aANDRADE, F. P. de 245 $aMelhoramento do algodoeiro de fibras longas para cultivo sob condicoes irrigadas no nordeste do Brasil. 260 $aCampina Grande: EMBRAPA-CNPA$c1997 300 $a12p. 490 $a(EMBRAPA-CNPA. Pesquisa em Andamento, 52). 650 $aBrazil 650 $abreeding 650 $abreeding methods 650 $acotton 650 $aGossypium barbadense 650 $airrigation 650 $aAlgodão 650 $aGenética 650 $aGossypium Hirsutum 650 $aIrrigação 650 $aMelhoramento 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 653 $aBrasil 653 $aCultivo 653 $aFibra longa 653 $aFibre crops 653 $aGenetic 653 $aMelhoramento genetico 653 $aNordeste 653 $aRegiao Nordeste 700 1 $aFREIRE, E. C. 700 1 $aCOSTA, J. N. da 700 1 $aMOREIRA, J. de A. N. 700 1 $aFARIAS, F. J. C. 700 1 $aVIEIRA, R. de M.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
09/05/2019 |
Data da última atualização: |
06/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
RIBEIRO, L. de O.; VIANA, E. de S.; GODOY, R. L. de O.; FREITAS, S. C. de; MATTA, V. M. da. |
Afiliação: |
Leilson de Oliveira Ribeiro; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA. |
Título: |
Nutrients and bioactive compounds of pulp, peel and seed from umbu fruit. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, Santa Maria, v.49, n. 04, 11 p. e20180806, 2019. |
ISSN: |
1678-4596 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20180806 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The objective of this research was to evaluate the nutritional composition and bioactive compounds of whole umbu fruit, including pulp, seed and peel, and also of a commercial umbu pulp. Samples of the fractions and of commercial pulp were analyzed for determination of minerals and proximate composition, total phenolic and antioxidant activity. Pulps and peel were also analyzed for vitamin C and carotenoids contents. Commercial pulp presented better nutritional composition than fresh pulp (P<0.05) and the peel presented higher phenolic content and antioxidant activity than seed. Peel also stood out by its vitamin C (79 mg.100 g-1) and total carotenoids (2,751 µg.100 g-1) contents, showing that, as the main barrier of the fruit for its protection, it is a fraction rich in bioactive compounds. The highest dietary fiber and iron contents were observed in umbu seed (P<0.05). Therefore, umbu by-products may be ingredients proper for development of food richer in nutrients and bioactive compounds. |
Thesagro: |
Tecnologia de Alimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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