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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
27/07/2012 |
Data da última atualização: |
17/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NASSU, R. T.; UTTARO, B.; AALHUS, J. L.; ZAWADSKI, S.; JUÁREZ, M.; DUGAN, M. E. R. |
Afiliação: |
RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; BETHANY UTTARO, LACOMBE RESEARCH CENTER/LACOMBE, CANADA; JENNIFER L. AALHUS, LACOMBE RESEARCH CENTER/LAMCOBE, CANADA; SOPHIE ZAWADSKI, LACOMBE RESEARCH CENTER/LAMCOBE, CANADA; MANUEL JUÁREZ, LACOMBE RESEARCH CENTER/LAMCOBE, CANADA; MICHAEL E. R. DUGAN, LACOMBE RESEARCH CENTER/LAMCOBE, CANADA. |
Título: |
Type of packaging affects the colour stability of vitamin E enriched beef. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 135, p. 1868-1872, 2012. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2012.06.055 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Colour stability is a very important parameter for meat retail display, as appearance of the product is the deciding factor for consumers at time of purchase. This study investigated the possibility of extending appearance shelf-life through the combined use of packaging method (overwrapping ? OVER, modified atmosphere ? MAP, vacuum skin packaging ? VSP and a combination of modified atmosphere and vacuum skin packaging ? MAPVSP) and antioxidants (vitamin E enriched beef). Retail attributes (appearance, lean colour, % surface discolouration), as well as colour space analysis of images for red, green and blue parameters were measured over 18 days. MAPVSP provided the most desirable retail appearance during the first 4 days of retail display, while VSP-HB had the best colour stability. Overall, packaging type was more influential than a-tocopherol levels on meat colour stability, although a-tocopherol levels (>4 lg g1 meat) had a protective effect when using high oxygen packaging methods. |
Palavras-Chave: |
A Tocopherol; Beef colour; MAP; Meat Retail; VSP. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
23/07/2015 |
Data da última atualização: |
19/05/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, D. I. de; VENTURA, M. U.; FAGOTTI, D. S. L.; CEREZINI, P.; STELMACHUK, P. K.; HUNGRIA, M.; NOGUEIRA, M. A. |
Afiliação: |
DEBORAH INGRID DE SOUZA, UEL; MAURÍCIO URSI VENTURA, UEL; DÁFILA SANTOS LIMA FAGOTTI, UEL; PAULA CEREZINI, UEL; PEDRO KIYOTA, UEL; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO; MARCO ANTONIO NOGUEIRA, CNPSO. |
Título: |
Componentes de produção do feijoeiro comum inoculado com Rhizobium spp. em sistema agroecológico. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 11., Londrina, 2014. Anais Web... IAPAR: Londrina, 2014. |
Páginas: |
4 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo desse trabalho foi avaliar a eficiência da FBN por Rhizobium tropici em três variedades de feijoeiro comum, visando identificar qual melhor se adapta ao sistema agroecológico de produção, com suprimento de N baseado na FBN. |
Palavras-Chave: |
Rhizobium spp. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/126859/1/COMUM-INOCULADO-COM-Rhizobium-tropici-EM-SISTEMA-AGROECOLOGICO.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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