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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  07/03/2016
Data da última atualização:  07/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, F. C.; ROSA, S. D. V. F. da; VON PINHO, E. V. de R.; CIRILLO, M. A.; CLEMENTE, A. da C. S.
Afiliação:  FLÁVIA CARVALHO SANTOS, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; ÉDILA VILELA DE REZENDE VON PINHO, UFLA; MARCELO ANGELO CIRILLO, UFLA; ALINE DA CONSOLAÇÃO SAMPAIO CLEMENTE, UFLA.
Título:  Desication sensitivity from different coffee seed phenological stages.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Journal of Seed Science, v. 36, n.1, p.000-000, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Maturity stage and drying method are the factors that most influence coffee seed quality. The objective of this study was to assess the physiological quality and investigate the electrophoretic patterns of catalase and endo-ß-mannanaseenzymes and heat resistant proteins in coffee seeds harvested at different phenological stages and dried under different conditions. Physiological quality was assessed when the seeds had developed the green, greenish-yellow, cherry, overripe and dry stages after three treatments: no drying, conventional drying and fast drying. After each treatment, the physiological quality of the seeds was assessed using the germination test and electrophoretic patterns of heat resistant proteins and the activity of catalase and endo-ß-mannanase enzymes. Seeds harvested at the cherry phenological stage had the best physiological quality, and the drying process reduced quality at the cherry, overripe and dry stages. This reduction was greater under the faster drying process, but at the greenish-yellow stage, seeds had better physiological quality after slow drying. Regarding the results from electrophoretic analysis, endo-ß-mannanase and catalase activities increase as the ripeness stages advance; the activity of endo-ß-mannanase is directly associated with the deterioration process; the expression of heat resistant proteins increases with maturation process and is associated with seed physiological quality. .
Palavras-Chave:  Pefil proteico; Physiological quality; Protein profile; Qualidade fisiológica; Seed drying.
Thesagro:  Coffea Arábica; Secagem.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140700/1/Desiccation-sensitivity.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC903 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  25/03/2009
Data da última atualização:  26/02/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  ALVES, L. W. R.; VELOSO, C. A. C.; SILVEIRA FILHO, A.; MASCARENHAS, R. E. B.
Afiliação:  LUIS WAGNER RODRIGUES ALVES, CPATU; CARLOS ALBERTO COSTA VELOSO, CPATU; AUSTRELINO SILVEIRA FILHO, CPATU; Raimundo Evandro Barbosa Mascarenhas, CPATU.
Título:  Manejo das plantas daninhas no cultivo do cafeeiro.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: VELOSO, C. A. C.; VIÉGAS, I. de J. M.; CARVALHO, E. J. M. (Ed.). A cultura do cafeeiro no Pará. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2008.
Páginas:  p. 85-109.
ISBN:  978-85-87690-77-7
Idioma:  Português
Thesagro:  Café; Cafeicultura; Erva Daninha; Manejo; Planta Estimulante; Sistema de Cultivo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU40885 - 1UMTPL - PP633.73098115V437c
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