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Registros recuperados : 17 | |
2. | | RECH, I.; HERRERA, W. B.; PAVINATO, P. S.; POLIDORO, J. C. Evaluation of N loss by volatilization from urea enriched with additives. In: ASA, CSSA & SSSA INTERNATIONAL ANNUAL MEETINGS, 2013, Tampa. Water, food, energy & inovation for a sustainable world. Madison: ASA: CSSA: SSSA, 2013. Poster number 2125. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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3. | | SOUZA, A. M. de; RECH, I.; CAMPOS, D. V. B. de; POLIDORO, J. C.; POPPI, R. J. Análise exploratória multivariada de diferentes argilominerais com base nos teores de metais determinados por ICP-OES. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 35., 2012, Águas de Lindóia. Responsabilidade, ética e progresso social: trabalhos. [São Paulo]: Sociedade Brasileira de Química, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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4. | | NOVOTNY, E. H.; OLIVEIRA-SILVA, R. de; RECH, I.; POLIDORO, J. C.; TEIXEIRA, P. C.; BONAGAMBA, T. J. Avaliação da higroscopicidade de ureia em misturas com um antiumectante utilizando relaxometria via RMN. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 35., 2015, Natal. O solo e suas múltiplas funções: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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6. | | SOUZA, A. M. de; RECH, I.; SIMON, P. L.; CAMPOS, D. V. B. de; BENITES, V. de M.; POLIDORO, J. C.; SALDANHA, M. F. C.; POPPI, R. J. Análise multivariada de fertilizantes por espectroscopia no infravermelho próximo. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. 1 CD-ROM. Fertbio 2012. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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7. | | RECH, I.; PIRES, C. de A.; SILVA, R. M. O.; POLIDORO, J. C.; CAMPOS, D. V. B. de; BALIEIRO, F. de C.; BENITES, V. de M. Avaliação da utilização de zeólitas e soluções alcalinas na granulação de fertilizantes organominerais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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8. | | CTVRTNICKOVA, A.; KUCERIK, J.; BENITES, V. de M.; RECH, I.; SILVA, M. R. da; POLIDORO, J. C.; CAMPOS, D. V. B. de. Granulated organomineral fertilizer produced from South Moravian lignite. In: WORLD FERTILIZER CONGRESS OF THE INTERNATIONAL SCIENTIFIC CENTRE FOR FERTILIZERS (CIEC), 15., 2010, Bucharest. Meeting the fertilizer demand on a changing globe: biofuels, climate change and contaminants: proceedings. Bucharest: Romanian Academy Press, 2010. p. 157. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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9. | | NOVOTNY, E. H.; MATTOS, B. B.; CARVALHO, C. M. de; OLIVEIRA-SILVA, R. de; RECH, I.; POLIDORO, J. C.; TEIXEIRA, P. C.; BONAGAMBA, T. J. NMR relaxometry for hygroscopicity evaluation in fertilizers. In: NMR USERS MEETING, 17., 2019, Búzios. Abstracts book and scientific program. Rio de Janeiro: Associação de Usuários de Ressonância Magnética Nuclear, 2019. p. 69. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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10. | | WERNECK, C. G.; BREDA, F. A. da F.; RECH, I.; TONIÊTO, T. A. P.; ZONTA, E.; LIMA, E.; POLIDORO, J. C. Efeito residual de uréia adicionada de zeolita natural. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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11. | | RECH, I.; MENDES, R. C.; SOUZA, A. M. de; POLIDORO, J. C.; BALIEIRO, F. de C.; CAMPOS, D. V. B. de. Determinação do teor de nitrogênio em fertilizantes nitrogenados utilizando 2 metódos. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. 1 CD-ROM. Fertbio 2012. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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13. | | RECH, I.; OLIVEIRA, R. B. de; LACERDA, T.; BALIEIRO, F. de C.; POLIDORO, J. C.; BENITES, V. de M.; DONAGEMMA, G. K. Crescimento e nutrição do sorgo submetido a diferentes fontes alternativas e comerciais de magnésio. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 29.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 13.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 11.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 8., 2010, Guarapari. Fontes de nutrientes e produção agrícola: modelando o futuro: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2010. 1 CD-ROM. FERTBIO 2010. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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14. | | RECH, I.; PIRES, C. de A.; SILVA, R. M. O.; POLIDORO, J. C.; BALIEIRO, F. de C.; CAMPOS, D. V. B. de. Perdas de nitrogênio (NH3) por volatilização de excretas de galinhas poedeiras controladas por zeolitas naturais. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 29.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 13.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 11.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 8., 2010, Guarapari. Fontes de nutrientes e produção agrícola: modelando o futuro: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2010. 1 CD-ROM. FERTBIO 2010. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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15. | | INACIO, C. de T.; MORAES, A. da S. de; CAMPOS, D. V. B. de; VENEU, D. M.; RECH, I.; LEAL, M. A. de A. Precipitação de estruvita em lixiviado de compostagem para uso como fertilizante. Revista Virtual de Química, v. 14, n. 5, p. 870-876, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Solos. |
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16. | | BAPTISTA-FILHO, M.; RITER, H. G.; SILVA, M. G. da; LUNA, F. J.; WERNECK, C. G.; RECH, I.; POLIDORO, J. C.; MONTE, M. B. M.; SOUZA-BARROS, F.; MIKLOS, A.; VARGAS, H. Ammonia traces detection based on photoacoustic spectroscopy for evaluating ammonia volatization from natural zeolites at typical crop field temperature. Sensors and Actuators B: chemical, v. 158, n. 1, p. 241-245, Nov. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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17. | | SILVA, R. M. de O.; RECH, I.; FRANÇA, A. A. de; SCHIAVINI, J. de A.; PIRES, C. de A.; BALIEIRO, F. de C.; POLIDORO, J. C.; CAMPOS, D. V. B. de. Liberação de fósforo de fertilizantes organominerais e sua influência na fertilidade do solo. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 29., 2010, Guarapari, ES. Anais... Guarapari, ES: FertBio, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 17 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
17/11/2008 |
Data da última atualização: |
29/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
YOKOMIZO, G. K.-I.; VELLO, N. A. |
Afiliação: |
GILBERTO KEN ITI YOKOMIZO, CPAF-AP. |
Título: |
Scott-Knott classification in two cultivation epochs from topcrosses among food type and grain type soybean. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Soybean Genetics Newsletter, v. 32, 2005. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Exist a soybean (Glycine max (L.) Merrill) classification in two groups in agreement with yours principal uses: the first group, denominated grain type is employed manly in the bran and oil production, with medium grain size (one hundred seed weight (HSW) varying among 10 at 19 g), however have undesirable flavor; the second group is denominated food type, with flavor taste, constituted by two subgroups, the first with HSW smaller than 10 g, consumed in the sprouts form and natto (fermented) and the second with HSW presenting 20 g or more, being consumed directly by human principally in the immature pod form (R6 stage from the Fehr & Caviness scale (1977)) how snack, being enominated vegetable soybean, green soybean or edamame; presenting also the subgroups denominated sweet soybean (kuromame) and salad soybean (Vello, 1992). The main characteristics presented by the vegetable soybean are big seeds; sweetened flavor (similar to the nuts); carbohydrate content high; without or smaller undesirable smell (Rackis et al., 1979; Carrao-Panizzi, 1989; Orf, 1989; Vello, 1992) and smaller anti-nutritional factors content, principally the Bowmann Birk and Kunitz anti proteases (Orf, 1989), characters existent in Japanese and Chinese genotypes principally; such genotypes have been introduced in Brazil for the improvement of the soy being sought the human feeding, because the soybean cultivate in Brazil is from the type grain with medium size seeds (PCS between 10 and 19 g) and flavor bitter, astringent, besides of the high lipoxigenases tenor and anti nutritional substances presence. MenosExist a soybean (Glycine max (L.) Merrill) classification in two groups in agreement with yours principal uses: the first group, denominated grain type is employed manly in the bran and oil production, with medium grain size (one hundred seed weight (HSW) varying among 10 at 19 g), however have undesirable flavor; the second group is denominated food type, with flavor taste, constituted by two subgroups, the first with HSW smaller than 10 g, consumed in the sprouts form and natto (fermented) and the second with HSW presenting 20 g or more, being consumed directly by human principally in the immature pod form (R6 stage from the Fehr & Caviness scale (1977)) how snack, being enominated vegetable soybean, green soybean or edamame; presenting also the subgroups denominated sweet soybean (kuromame) and salad soybean (Vello, 1992). The main characteristics presented by the vegetable soybean are big seeds; sweetened flavor (similar to the nuts); carbohydrate content high; without or smaller undesirable smell (Rackis et al., 1979; Carrao-Panizzi, 1989; Orf, 1989; Vello, 1992) and smaller anti-nutritional factors content, principally the Bowmann Birk and Kunitz anti proteases (Orf, 1989), characters existent in Japanese and Chinese genotypes principally; such genotypes have been introduced in Brazil for the improvement of the soy being sought the human feeding, because the soybean cultivate in Brazil is from the type grain with medium size seeds (PCS between 10 and 19 g) and flavor b... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Scott-knott classification. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160292/1/43scottGilberto.pdf
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Marc: |
LEADER 02027nam a2200133 a 4500 001 1353031 005 2017-05-29 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aYOKOMIZO, G. K.-I. 245 $aScott-Knott classification in two cultivation epochs from topcrosses among food type and grain type soybean. 260 $aSoybean Genetics Newsletter, v. 32$c2005 520 $aExist a soybean (Glycine max (L.) Merrill) classification in two groups in agreement with yours principal uses: the first group, denominated grain type is employed manly in the bran and oil production, with medium grain size (one hundred seed weight (HSW) varying among 10 at 19 g), however have undesirable flavor; the second group is denominated food type, with flavor taste, constituted by two subgroups, the first with HSW smaller than 10 g, consumed in the sprouts form and natto (fermented) and the second with HSW presenting 20 g or more, being consumed directly by human principally in the immature pod form (R6 stage from the Fehr & Caviness scale (1977)) how snack, being enominated vegetable soybean, green soybean or edamame; presenting also the subgroups denominated sweet soybean (kuromame) and salad soybean (Vello, 1992). The main characteristics presented by the vegetable soybean are big seeds; sweetened flavor (similar to the nuts); carbohydrate content high; without or smaller undesirable smell (Rackis et al., 1979; Carrao-Panizzi, 1989; Orf, 1989; Vello, 1992) and smaller anti-nutritional factors content, principally the Bowmann Birk and Kunitz anti proteases (Orf, 1989), characters existent in Japanese and Chinese genotypes principally; such genotypes have been introduced in Brazil for the improvement of the soy being sought the human feeding, because the soybean cultivate in Brazil is from the type grain with medium size seeds (PCS between 10 and 19 g) and flavor bitter, astringent, besides of the high lipoxigenases tenor and anti nutritional substances presence. 653 $aScott-knott classification 700 1 $aVELLO, N. A.
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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