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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  16/02/2017
Data da última atualização:  23/02/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RINALDI, M. M.; VIEIRA, E. A.; FIALHO, J. de F.; MALAQUIAS, J. V.
Afiliação:  MARIA MADALENA RINALDI, CPAC; EDUARDO ALANO VIEIRA, CPAC; JOSEFINO DE FREITAS FIALHO, CPAC; JUACI VITORIA MALAQUIAS, CPAC.
Título:  Shelf life of minimally processed cassava roots submitted to different conservation methods.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Científica, v. 45, n. 1, p. 9-17, 2017.
Páginas:  p. 9-17
Série:  1984-5529
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The useful life of minimally processed cassava roots submitted to different conservation methods was evalu­ated. Cassava roots in natura were physically characterized, minimally processed and stored after submission to treatments in different packaging types. During storage period, the product was submitted to physicochemi­cal, sensorial and microbiological analyzes. Storage time and treatment influenced on minimally processed cassava roots quality. When only the sensorial analysis is considered, the useful life of minimally processed cassava roots was of 28 days for all treatments, except for the roots submitted to the CONTROL and CA treat­ments, which had a 24-day shelf life. However, at 14 days of storage, CONTROL, VAC, CA, and H2O treat­ments showed high psychotrophic count. Mold and yeast counts were also high for CONTROL and VAC treat­ments at 14 days of storage. At 28 days of storage, psychrotrophs, molds and yeasts count was high for all treatments. In general, the most recommended treatments, due to having a longer shelf life, were CA and H2O reaching a maximum period of 14 days of storage. Considering the cooking time and the other physicochemical analyzes, the 2.5% H2O+CA treatment is not recommended for the commercialization of minimally processed cassava roots.
Thesagro:  Conservação; Embalagem; Mandioca; Manihot esculenta; Pós-colheita; Processamento mínimo; Temperatura.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173048/1/975-6684-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC35783 - 1UPCAP - PPS2225S2225
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  22/08/2007
Data da última atualização:  24/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  BORGES, M. de F.; NASSU, R. T.; BRUNO, L. M.; VASCONCELOS, N. M. de; KUAYE, A. Y.
Afiliação:  MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; LAURA MARIA BRUNO, CNPAT; NÁTALIA MOURA VASCONCELOS, UFC; ARNALDO YOSHITERU KUAYE, UNICAMP.
Título:  Contaminação ambiental por Staphylococcus spp. em uma linha de produção de queijo de coalho.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO LATINO AMÉRICA DE ANALISTA DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza. Anais... Fortaleza: LACEN, 2007.
Páginas:  4 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O queijo de coalho, produzido em todos os estados do Nordeste, é um dos produtos lácteos mais difundidos no estado do Ceará.No entanto, por ser elaborado,na maioria das vezes, a partir de leite cru e sem adoção dos requisitos das Boas Práticas de Fabricação (BPFs), não apresenta segurança microbiológica e padronização da qualidade.
Palavras-Chave:  Medidas instrumentais; Queijo coalho.
Thesagro:  Cor; Textura.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPPSE-2009/17128/1/PROCIRTN2007.00125.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE17128 - 1UPCAA - DDPROCI-2007.00125AND2007.00125
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