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Registros recuperados : 240 | |
87. | | VASCONCELOS, L. F. L.; ARAUJO, E. C. E.; COSTA, J. C. L. da; SOUZA, M. O.; NOGUEIRA, C. C. P. Avaliação de clones de cajazeira no Município de Água Branca, Piauí. In: CONGRESSO TÉCNICO CIENTÍFICO DA ENGENHARIA E DA AGRONOMIA; SEMANA OFICIAL DA ENGENHARIA E DA AGRONOMIA, 78., 2023, Gramado. Anais...Gramado, RS: CONFEA: CREA-RS, 2023. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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93. | | FERREIRA, A. P. S.; LIMA, P. S. da C.; RIBEIRO, L. S.; SANTOS, C. M.; VASCONCELOS, L. F. L. Avaliação da eficiência germinativa em sementes de Mimosa tenuiflora submetidas a diferentes métodos de escarificação. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 5., 2019,Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2022. 96 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 285). p. 30. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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94. | | MESSIAS, U.; VIEIRA, P. de A.; LIMA, R. K. A.; VASCONCELOS, L. F. L.; VELOSO, M. E. da C. Avaliações fisiologicas e eficiência do uso da água em palma de óleo, no município de Parnaíba, Piauí. In: CONGRESSO TÉCNICO CIENTÍFICO DA ENGENHARIA E AGRONOMIA, 2014, Teresina. Anais... Teresina: CONFEA, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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95. | | COELHO, E. F.; OLIVEIRA, F. das C.; NASCIMENTO, C. J. A. do; VASCONCELOS, L. F. L.; ARAÚJO, E. C. E. A cultura da manga sob diferentes regimes de profundidades do lençol freático em condições subúmidas. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 24, n. 1, p. 96-100, abr. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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97. | | SILVA, E. M. P. da; ARAÚJO, E. C. E.; VIVIAN, R.; VASCONCELOS, L. F. L.; VELOSO, M. E. da C. Doses de Etephon sobre o desenvolvimento de pinhão-manso no Município de Teresina, Piauí. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 2 p. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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100. | | COELHO, E. F.; OLIVEIRA, F. das C.; ARAUJO, E. C. E.; VASCONCELOS, L. F. L.; LIMA, D. M. Distribuicao do sistema radicular da mangueira sob irrigacao localizada em solo arenoso de Tabuleiros Costeiros1 Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, SP, v.23, n.2, p.250-256, 2001 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 240 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
11/12/2018 |
Data da última atualização: |
11/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DEMOLINER, F.; POLICARPI, P. de B.; VASCONCELOS, L. F. L.; VITALI, L.; MICKE, G. A.; BLOCK, J. M. |
Afiliação: |
FERNANDA DEMOLINER, Federal University of Santa Catarina, Florianópolis, SC, Brazil; PRISCILA DE BRITTO POLICARPI, Federal University of Santa Catarina, Florianópolis, SC, Brazil; LUCIO FLAVO LOPES VASCONCELOS, CPAMN; LUCIANO VITALI, Federal University of Santa Catarina, Florianópolis, SC, Brazil; GUSTAVO AMADEU MICKE, Federal University of Santa Catarina, Florianópolis, SC, Brazil; JANE MARA BLOCK, Federal University of Santa Catarina, Florianópolis, SC, Brazil. |
Título: |
Sapucaia nut (Lecythis pisonis Cambess) and its by-products: a promising and underutilized source of bioactive compounds. Part II: phenolic compounds profile. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 112, p. 434-442, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, the profile of the bioactive compounds of sapucaia nut (Lecythis pisonis Cambess) and its byproducts have been investigated. The phenolic profile by LC-ESI-MS/MS, the total phenolic content, the condensed tannins and the antioxidant activity of the sapucaia nut and shell were determined. 14 phenolic compounds were identified in the sapucaia nut extract, primarily phenolic acids and flavonoids. Catechin, epicatechin, myricetin, ellagic acid and ferulic acid presented significant correlation to the antioxidant activity. The sapucaia shell contained 22 phenolic compounds, 13 of which were quantified. The sapucaia shell extract showed a high content of total phenolic compounds, a high condensed tannins content, and high antioxidant activity. The higher antioxidant activity of the shell can be associated with a higher content of phenolics. Overall, it can be concluded that the sapucaia nut is a raw material rich in phenolic compounds that present high antioxidant activity. The nuts and the cake may be used as a promising raw material for the food industry, while the shells could be an alternative source of natural antioxidants. Further use in the cosmetics and pharmaceutical industry may also be envisaged. 1. Introduction Lecythis pisonis . |
Palavras-Chave: |
ABTS; DPPH; FRAP; Noz sapucaia. |
Thesagro: |
Antioxidante. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188190/1/SAPUCAIA-NUT.-PART-II-v.-112-2018-.pdf
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Marc: |
LEADER 02009naa a2200241 a 4500 001 2101212 005 2018-12-11 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDEMOLINER, F. 245 $aSapucaia nut (Lecythis pisonis Cambess) and its by-products$ba promising and underutilized source of bioactive compounds. Part II: phenolic compounds profile.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aIn this study, the profile of the bioactive compounds of sapucaia nut (Lecythis pisonis Cambess) and its byproducts have been investigated. The phenolic profile by LC-ESI-MS/MS, the total phenolic content, the condensed tannins and the antioxidant activity of the sapucaia nut and shell were determined. 14 phenolic compounds were identified in the sapucaia nut extract, primarily phenolic acids and flavonoids. Catechin, epicatechin, myricetin, ellagic acid and ferulic acid presented significant correlation to the antioxidant activity. The sapucaia shell contained 22 phenolic compounds, 13 of which were quantified. The sapucaia shell extract showed a high content of total phenolic compounds, a high condensed tannins content, and high antioxidant activity. The higher antioxidant activity of the shell can be associated with a higher content of phenolics. Overall, it can be concluded that the sapucaia nut is a raw material rich in phenolic compounds that present high antioxidant activity. The nuts and the cake may be used as a promising raw material for the food industry, while the shells could be an alternative source of natural antioxidants. Further use in the cosmetics and pharmaceutical industry may also be envisaged. 1. Introduction Lecythis pisonis . 650 $aAntioxidante 653 $aABTS 653 $aDPPH 653 $aFRAP 653 $aNoz sapucaia 700 1 $aPOLICARPI, P. de B. 700 1 $aVASCONCELOS, L. F. L. 700 1 $aVITALI, L. 700 1 $aMICKE, G. A. 700 1 $aBLOCK, J. M. 773 $tFood Research International$gv. 112, p. 434-442, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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