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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  15/01/2020
Data da última atualização:  13/02/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LIMA, S. L. S. de; GOMES, M. J. C.; SILVA, B. P. da; ALVES, N. E. G.; TOLEDO, R. C. L.; THEODORO, J. M. V.; MOREIRA, M. E. de C.; BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; MATTA, S. L. P. da; GONZALEZ DE MEJÍA, E.; MARTINO, H. S. D.
Afiliação:  SAMARA LETICIA SILVA DE LIMA, UFV; MARIANA JUSTE CONTIN GOMES, UFV; BARBARA PEREIRA DA SILVA, UFV; NATALIA ELIZABETH GALDINO ALVES, UFV; RENATA CELI LOPES TOLEDO, UFV; JAQUELINE MACIEL VIEIRA THEODORO, UFV; MARIA ELIZA DE CASTRO MOREIRA, UFV; JULIANA APARECIDA CORREIO BENTO; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; SERGIO LUIS PINTO DA MATTA, UFV; ELVIRA GONZALEZ DE MEJIA, UNIVERSITY OF ILLINOIS, Urbana; HERCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, UFV.
Título:  Whole flour and protein hydrolysate from common beans reduce the inflammation in BALB/c mice fed with high fat high cholesterol diet.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 122, p. 330-339, Aug. 2019.
ISSN:  0963-9969
DOI:  10.1016/j.foodres.2019.04.013
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Common bean (Phaseolus vulgaris L.) is a source of bioactive peptides, but little is known about its effects on hypercholesterolemia, oxidative stress, and the inflammatory process. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of whole flour and bean protein hydrolysate of common bean variety Carioca on inflammation and oxidative stress in BALB/c mice. Four experimental groups were included in the study: standard diet (SD), high fat high cholesterol diet (HFC), high fat high cholesterol diet and whole bean flour (HFC-F); and high fat high cholesterol diet and bean protein hydrolysate (HFC-PH). Animals fed with bean protein hydrolysate showed lower weight gain and food intake. Animals fed with whole bean flour showed lower alanine aminotransferase and low-density lipoprotein cholesterol levels than animals fed with bean protein hydrolysate. SOD mRNA was lower in HFC, HFC-F and HFC-PH groups whereas SOD concentration was higher in HFC-F and HFC-PH groups. HSP72 mRNA expression was lower in the HFC-F group in relation to HFC-PH. IL-10 and PPARcxmRNA expression was lower in HFC-F and HFC-PH groups in comparison with SD. The whole bean flour and bean protein hydrolysate reduced inflammation and the risk factors for cardiovascular diseases in BALB/c mice.
Thesagro:  Composto Fenólico; Feijão; Peptídeo; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  Beans; Bioactive compounds; Malondialdehyde; Peptides; Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF35708 - 1UPCAP - DD20192019
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Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  13/06/2022
Data da última atualização:  13/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  CAIXETA, J. P. S.; OLIVEIRA, M. K. B. de; CARVALHO, G. M. C.; COELHO, H. E.; IGARASI, M. S.; VASCONCELOS, A. B. de.
Afiliação:  JOÃO PAULO SILVEIRA CAIXETA, UNIUBE; Bolsista CAPES; MONALYSE KEVELYN BORGES DE OLIVEIRA, UNIUBE; Bolsista CAPES; GERALDO MAGELA CORTES CARVALHO, CPAMN; HUMBERTO EUSTÁQUIO COELHO, UNIUBE; MAURICIO SCOTON IGARASI, UNIUBE; ANDRÉ BELICO DE VASCONCELOS, UNIUBE.
Título:  Prevalência das alterações histopatológicas testiculares encontradas nas raças Curraleiro Pé-Duro, Nelore e seus cruzamentos, criados na região semi-árida.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Reprodução Animal, v. 46, n. 1, p. 60-66, jan./mar. 2022.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Curraleiro Pé-Duro (CPD) é uma raça nacional, que sofreu um longo processo de seleção natural nas condições do cerrado e semiárido brasileiro. Existem diferenças entre o comportamento reprodutivo das raças naturalizadas brasileiras quando comparadas às raças Zebuínas e Taurinas. O objetivo deste trabalho foi descrever as alterações histopatológicas testiculares encontradas na raça CPD;...
Palavras-Chave:  Curraleiro Pé-Duro; Degeneração testicular.
Thesagro:  Edema; Hipoplasia; Histopatologia.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143973/1/PrevalenciaAlteracoesHistopatologicasTesticularesRBRP46.2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN33376 - 1UPCAP - DD
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