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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  01/12/2017
Data da última atualização:  01/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREIRE, J. M.; SOUSA, T. J. S. e; ATAIDE, G. da M.; BREIER, T. B.; ROUWS, J. R. C.
Afiliação:  JULIANA MULLER FREIRE, CNPAB; THASSO JOSÉ SILVA E SOUSA, UFRRJ; GLAUCIANA DA MATA ATAÍDE, UNIVERSIDAE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL REY; TIAGO BÖER BREIER, UFRRJ; JANAINA RIBEIRO COSTA ROUWS, CNPAB.
Título:  Influence of pre-germination treatments on germination seed in Melanoxylon brauna Schott.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 12, n. 43, p. 3149-3153, 2017.
ISSN:  1991-637X
DOI:  10.5897/AJAR2017.12609
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the presence of integument dormancy in Melanoxylon brauna seeds by testing the influence of nine pre-germination treatments on seed germination compared to a control (no pre-germination) treatment. Pre-germination treatments include; immersion in sulfuric acid for 5 min, 10 min, 15 min and 30 min, hot water at 80°C without soaking, hot water at 80°C with soaking for 30 min, 90 min, 24 h, and mechanical scarification. The experiment consisted of a completely randomized design, with four replicates and 25 seeds per experimental unit. Percentage germination, germination speed, number of normal and abnormal seedlings, and mortality rate were evaluated. Seeds began to germinate at four days, and germination varied from 33 to 89%, with the highest percentage found in hot water with or without soaking for 30 min, which not differed statiscally from control. Immersion in sulfuric acid for longer than 10 min reduced seed germination and increased mortality rate. We conclude that M. brauna seeds do not undergo seed dormancy, and there is no need to apply pre-germinating treatments to its seeds.
Palavras-Chave:  Seed technology.
Thesagro:  Leguminosae.
Thesaurus Nal:  dormancy.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB40639 - 1UPCAP - DD2017.001452017.00145
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1.Imagem marcado/desmarcadoVARZAKAS, T.; FEDDERN, V. Poultry manufacturing technologies. In: VARZAKAS, T.; TZIA, C. (Ed.). Handbook of food processing: food safety, quality, and manufacturing processes. Boca Raton: Taylor & Francis Group, 2016. p. 487-514.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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