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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  05/10/2011
Data da última atualização:  05/10/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; PEREIRA, L. F. P.; SERA, T.; SILVA, J. B. G. D.; BENASSI, M. T.
Afiliação:  Instituto Agronômico do Paraná; Instituto Agronômico do Paraná; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; Instituto Agronômico do Paraná; Centro Tecnológico Cocari; Universidade Estadual de Londrina.
Título:  Analysis of Diterpens in Green and Roasted Coffee of Coffea arabica Cultivars Growing in the Same Edapho-Climatic Conditions.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF COFFEE SCIENCE, 23., 2010, Bali. Proceedings...
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Lipids are important components of coffee beverage flavor and aroma. Coffee oil is rich in diterpens of the kaurane family, mainly cafestol (C20H28O3) and kahweol (C20H26O3), which have increasingly received attention in recent years due to their physiological effects in human health. However, few studies have been conducted on the effects of the genetic variability for those lipids in Coffea arabica. In this work we initiate the characterization of cafestol and kahweol in different cultivars of Coffea arabica, growing in the same edaphoclimatic conditions. Mature coffee fruits from cultivars Catuaí, Icatu and three Catucaí derived the cultivars IPR 100, IPR 102 and IPR 106. They were harvested at the Agricultural Field Station of the Coop COCARI, Mandaguari, Paraná, Brazil, from May to July 2009. Although the time of harvesting was according to the maturation of each cultivar, harvesting and post-harvesting conditions were the same for all cultivars. The five samples were subjected to medium roasting for 8 to 11 minutes at 200-210 °C, until the degree of roasting light/media (L* around 28). The extraction of diterpens was carried out in green or roasted coffee by direct saponification with KOH, extraction with terc-butyl methyl ether, and clean up with water. A reverse-phase HPLC column with isocratic elution with acetonitrile/water (55/45 v/v) was used for detection and quantification of kahweol at 290 nm and cafestol at 220 nm. In green beans, the level of kahweol was hig... Mostrar Tudo
Thesagro:  Coffea Arábica.
Thesaurus Nal:  Cultivars.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42900/1/Analysis-of-diterpens-in-green.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC226 - 1UPCAA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  14/08/2003
Data da última atualização:  08/05/2023
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  CARNEIRO, J. da C.; VAZ, F. A.; VALENTIM, J. F.; VALLE, L. A. R. do; WENDLING, I. J.; FEITOZA, J. E.
Afiliação:  JAILTON DA COSTA CARNEIRO, CNPGL; FELIPE ALEXANDRE VAZ, BOLSISTA DCR/CNPq/EMBRAPA; JUDSON FERREIRA VALENTIM, CPAF-AC; LUÍS AUGUSTO RIBEIRO DO VALLE, AGROPECUÁRIA GUAXUPÉ; IVAN JANNOTTI WENDLING, UNIVERSIDADE VALE DO RIO DOCE; JOSÉ ÉLCIO FEITOZA, AGROPECUÁRIA IRACEMA.
Título:  Utilização de suplementos para a manutenção de novilhos em pastagens durante o período seco no Acre.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2001.
Páginas:  5 p.
Série:  (Embrapa Acre. Comunicado técnico, 124).
ISSN:  0100-8668
Idioma:  Português
Conteúdo:  A pecuária no Acre tem como característica o uso de pastagens formadas com gramíneas, principalmente as espécies do gênero Brachiaria. A partir de 1998, a Embrapa Acre, em parceria com a iniciativa privada, iniciou uma série de estudos com o objetivo de avaliar o desempenho animal e o retorno econômico do uso de diferentes suplementos na fase de crescimento de novilhos, mantidos em pastagem de Brachiaria humidicula e B. decumbens. Este trabalho apresenta os resultados e as recomendações técnicas para que os produtores decidam se é conveniente ou não, utilizar esta tecnologia visando aumentar a eficiência e a rentabilidade de seus empreendimentos.
Palavras-Chave:  Acre; Alimentación de animales; Amazônia Ocidental; Amzonia Occidental; Control funcional del rendimiento; Estación seca; Fazenda Guaxupé (AC); Novillos; Nutrición animal; Pastizales; Pastos forrajeros; Rio Branco (AC); Suplementos dietéticos; Western Amazon.
Thesagro:  Alimentação Na Seca; Brachiaria Decumbens; Brachiaria Humidicola; Capim Brachiaria; Capim Quicuio; Gramínea Forrageira; Novilho; Nutrição Animal; Pastagem; Rendimento; Suplemento Alimentar.
Thesaurus NAL:  Animal feeding; Animal nutrition; Bullocks; Dietary supplements; Dry season; Forage grasses; Pastures; Urochloa decumbens; Urochloa humidicola; Yield monitoring.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAF-AC/3718/1/comunicado124.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AC3718 - 1UMTFL - DD
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