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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
04/12/2018 |
Data da última atualização: |
07/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ROGERIO, M. C. P.; MARTINS, E. C.; SHIOTSUKI, L.; POMPEU, R. C. F. F.; MUIR, J. P.; ARAÚJO, A. R.; OLIVEIRA, D. de S.; MAGALHÃES, J. L. L.; CAMPOS, W. E.; FACO, O.; ALVES, A. A. |
Afiliação: |
MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; ESPEDITO CEZARIO MARTINS, CNPC; LUCIANA SHIOTSUKI, CNPASA; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; JAMES PIERRE MUIR, TEXAS A&M AgriLife Research; ALEXANDRE RIBEIRO ARAÚJO, State University Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brazil; DELANO DE SOUSA OLIVEIRA, Federal University of Piaui (UFPI) - Teresina, PI, Brazil; JOSE LOCHAIDER LIMA MAGALHAES, State University Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brazil; WARLEY ÉFREM CAMPOS, Ministry of Agriculture, Livestock and Supply (MAPA) - Distrito Federal, DF, Brazil; OLIVARDO FACO, CNPC; ARNAUD AZEVEDO ALVES, Federal University of Piaui (UFPI) - Teresina, PI, Brazil. |
Título: |
Economic viability of finishing lambs in the feedlot using bovine cheese whey as a dietary ingredient. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, v. 170, p. 131-136, Jan. 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2018.11.018 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The aim of this study was to evaluate the economic viability of finishing Morada Nova in two feedlot systems: with and without inclusion of bovine cheese whey in the diet. Extrapolation was performed to a module of 240 lambs per year based on a three-cycle production system (each cycle with 100 days). The use of bovine cheese whey resulted in better economic viability. Reduction of labor costs and improvement of the lambs? sale price at the end of the finishing phase were major factors. |
Palavras-Chave: |
Economic viability. |
Thesagro: |
Confinamento; Cordeiro; Custo de Produção; Feno; Ovino; Soro de Leite; Terminação. |
Thesaurus Nal: |
Animal feeding; Brazil; Cheese whey; Economics; Feedlots; Finishing; Hay; Industrial byproducts; Lambs; Production costs; Semiarid zones; Sheep. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
23/06/1998 |
Data da última atualização: |
17/02/2016 |
Autoria: |
VALERIO, J. R. |
Afiliação: |
JOSE RAUL VALERIO, CNPGC. |
Título: |
Lagartas das pastagens. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Campo Grande, MS : EMBRAPA-CNPGC, 1997. |
Páginas: |
3 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CNPGC. Gado de Corte Divulga, 26). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Controle; Nocis lotipes. |
Thesagro: |
Curuquerê; Entomologia; Lagarta Militar; Pastagem; Praga; Spodoptera Frugiperda. |
Thesaurus NAL: |
pastures; pest control. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105112/1/Gado-de-Corte-Divulga26.pdf
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Marc: |
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Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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