Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  05/05/2022
Data da última atualização:  04/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NETTO, A. J.; GAMA, M. A. S. da; GUIDO, S. I.; BESSA, R. J. B.; INACIO, J. G.; MONTEIRO, C. C. F.; MELO, G. C. S.; RIBEIRO, E. F.; FERREIRA, M. A.
Afiliação:  Universidade Federal Rural de Pernambuco; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; Instituto Agronômico de Pernambuco; Universidade de Lisboa; Universidade Federal Rural de Pernambuco; Universidade Estadual de Alagoas; Universidade Federal Rural de Pernambuco; Universidade Federal Rural de Pernambuco; Universidade Federal Rural de Pernambuco.
Título:  Replacing corn with full-fat corn germ in a basal diet containing cactus (Opuntia stricta) cladodes and sugarcane as forage sources induces milk fat depression associated with the trans-10 shift in dairy cows.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 288, 115289, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2022.115289
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Recent evidence indicates that associating cactus Opuntia cladodes with plant oils represents a promising strategy to increase the nutritional value of milk fat. This study aimed to investigate the effects of full-fat corn germ (FFCG), as an alternative to plant oils, on production variables, blood metabolites, and milk fatty acid (FA) composition of dairy cows fed a basal diet containing cactus (Opuntia stricta) cladodes and sugarcane as forages. Ten multiparous Holstein cows with 90 ± 10 d of lactation and yielding 24.2 ± 3.5 kg milk/d were assigned to dietary treatments consisting of 0, 4 (low level; LL), 8 (moderate level; ML), 12 (high level; HL), and 16% (very high level; VHL) of FFCG (DM basis) in a replicated 5 × 5 Latin square design with 21-d periods. DM intake decreased linearly from 18.9 to 16.4 kg/d, whereas a quadratic response was observed for milk yield, which increased 1.7 kg/d from control to ML, and decreased to a similar extent as FFCG further increased in the diet, resulting in a quadratic increase in gross feed efficiency (GFE). Milk protein and lactose contents were unaltered, but milk fat content gradually dropped from 3.49% to 2.23%, which was accompanied by a progressive decrease in milk fat yield and fatcorrected milk yield. Serum cholesterol levels markedly increased from 756 to 1480 mg/L, but other blood metabolites were unaltered. Except for trans-16:1 isomers, proportions of short and medium-chain FA in milk fat decreased in a linear or quadrat... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Gordura do leite; Lipid supplement; Suplemento lipídico.
Thesagro:  Alimentação Suplementar; Cana de Açúcar; Gordura Láctea; Milho; Planta Forrageira; Saúde.
Thesaurus Nal:  Human health; Milk fat.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25631 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  30/10/2008
Data da última atualização:  02/07/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, G. A. da; POLETTO, C. M.; POLI, J. S.; BALBINOTTE, J.; CARBONERA, A. de S.; SOUZA, E. de; LOCATELLI, C.; VALENTE, P.
Afiliação:  GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; Carolina Madalozzo Poletto, UFRGS; Jandora Severo Poli, UFRGS; Juliana Balbinotte, Unisinos; Aline de Souza Carbonera, CEFET-BG; Elisabete de Souza, UFRJ; Catiuscia Locatelli, UnC-Concórdia; Patrícia Valente, UFRGS.
Título:  Comportamento de diferentes linhagens de Saccharomyces cerevisiae na presença da levedura Brattanomyces custersianus durante a fermentação tumultuosa da vinificação em tinto.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008.
Páginas:  p. 157.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Levedura.
Thesagro:  Contaminação; Enologia; Fermentação; Vinho.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/50462/1/SILVA.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV10235 - 1UMTRA - DD634.86632C749a
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional