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Registros recuperados : 13 | |
7. | | AVILA, L. A.; ANDREOTE, F. D.; SANTOS, S. N.; KAVAMURA, V.; VALENTE, A. M. M. P.; MELO, I. S. de. Antimicrobial activity of strains of Pseudomonas sp. of Brazilian mangrove. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON EXTREMOPHILES, 8., 2010, Ponta Delgada. Book of Abstracts... Ponta Delgada, 2010. 1 CD- ROM. P 145. p. 246 Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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8. | | MELO, I. S. de; VALENTE, A. M. M. P.; KAVAMURA, V. N.; VILELA, E. S. D.; FAULL, J. L. Mycoparasitic nature of Bionectria sp. strain 6.21. Journal of Plant Protection Research, Varsóvia, v. 54, n. 4, p. 327-333, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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9. | | PIRES, G. T.; GERALDO, R. H.; ZECHINATTI, V. H.; GONÇALVES, R. R. V.; GOMES, M. A. F.; VALENTE, A. M. M. P. Adição de lodo de esgoto da E.T.E. do município de Jaguariúna em tijolos cerâmicos: estudo de viabilidade. Revista Intellectus, Jaguariúna, ano 8, n. 22, p. 143-158, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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10. | | VALENTE, A. M. M. P.; FERREIRA, A. G.; DAOLIO, C.; RODRIGUES FILHO, E.; BOFFO, E. F.; SOUZA, A. A. de; SEBASTIANES, F. L. S; MELO, I. S. de. Production of 5-hydroxy-7-methoxy-4-methylphthalide in a culture of Penicillium crustosum. Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 85, n. 2, p. 487-496, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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11. | | VALENTE, A. M. M. P.; SILVA, L. J.; VILELA, E. S. D.; FERREIRA JUNIOR, O. L.; GAMBARRA, F.; FERREIRA, A. G.; BOFFO, E. F.; MORAES, L. A. B. de; PELLIZARI, V. H.; MELO, I. S. de. Atividade antibacteriana do ácido fenazina-1-carboxílico por Pseudomonas sp.(Mono49) isolada de Monostroma da Antártica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 26., 2011, Foz do Iguaçu. Anais... Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2011. Resumo 1883-1. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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12. | | PAULO, E. M.; BOFFO, E. F.; BRANCO, A.; VALENTE, A. M. M. P.; MELO, I. S. de; FERREIRA, A. G.; ROQUE, M. R. de A.; ASSIS, S. A. de. Production, extraction and characterization of exopolysaccharides produced by the native Leuconostoc pseudomesenteroides R2 strain. Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 84, n. 2, p. 495-507, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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13. | | LIMA, H. C. de; SOUZA, E. R.; TOZII, A. M. G. A.; PEREZ, A. P.; FLORES, A. S.; SARTORI, A. L. B.; VAZ, A. M. S. da F.; FILARDI, F.; FERNANDES, F. M.; GARCIA, F. C. P.; IGANCI, J. R. V.; FERNANDES, J. M.; VALLS, J. F. M.; LIMA, L. C. P.; COSTA, L. C. da; QUEIROZ, L. P. de; MORIM, M. P.; NUNES, N. L. de A.; QUEIROZ, R. T. de; MIOTTO, S. T. S.; DUTRA, V. F.; MANSANO, V. de F.; SOUZA, V. C.; MESSINA, T.; KUTSCHENKO, D. C.; PENEDO, T. S. de A.; VALENTE, A. M. Fabaceae/Leguminosae. In: MARTINELLI, G.; MORAES, M. A. (Org.). Livro vermelho da flora do Brasil. Rio de Janeiro: Centro Nacional de Conservação da Flora, 2013. p. 517-548 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 13 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
17/11/2014 |
Data da última atualização: |
17/11/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VALENTE, A. M. M. P.; BOFFO, E. F.; MELO, I. S. de; FERREIRA, A. G. |
Afiliação: |
ANGELA MARIA MONTES PERAL VALENTE, UFSCar; ELISANGELA FABIANA BOFFO, UFBA; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; ANTONIO G FERREIRA, IFSCar. |
Título: |
Quantification of mycophenolic acid and citrinin produced by Penicillium sp. using 1H NMR. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Applied Magnetic Resonance, Wien, v. 45, n. 3, p. 207-215, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: This study proposes a simple methodology to construct the production curves of mycophenolic acid by Penicillium sp. (CASP5) and citrinin by Penicillium sp. (CATL1.1) in the crude extract, without any purification. The quantification of the compounds was done by 1H nuclear magnetic resonance (NMR) using the signal integration and an internal standard, N,N-dimethylformamide. Fungi were cultivated for a period of 20 days and quantification of the metabolites in the extracts was done starting from time zero, 2 days and after this period in an interval of 4 days. The maximum production of mycophenolic acid and citrinin was obtained at 12 and 8 days of fermentation, respectively. These results show that the 1H NMR technique was efficient to define the production curves of mycophenolic acid and citrinin directly in the crude extracts. In addition, the technique made it possible to evaluate the purity degree of the substances obtained in the extraction process. Furthermore, this is the first study that uses the 1H NMR technique to determine the production curves of secondary metabolites. |
Palavras-Chave: |
Mycophenolic acid; NMR; Penicillium sp. |
Thesagro: |
Análise de laboratório; Fungo. |
Thesaurus NAL: |
Citrinin; Nuclear magnetic resonance spectroscopy. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111791/1/2014AP014.pdf
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Marc: |
LEADER 01835naa a2200241 a 4500 001 2000338 005 2014-11-17 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVALENTE, A. M. M. P. 245 $aQuantification of mycophenolic acid and citrinin produced by Penicillium sp. using 1H NMR.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAbstract: This study proposes a simple methodology to construct the production curves of mycophenolic acid by Penicillium sp. (CASP5) and citrinin by Penicillium sp. (CATL1.1) in the crude extract, without any purification. The quantification of the compounds was done by 1H nuclear magnetic resonance (NMR) using the signal integration and an internal standard, N,N-dimethylformamide. Fungi were cultivated for a period of 20 days and quantification of the metabolites in the extracts was done starting from time zero, 2 days and after this period in an interval of 4 days. The maximum production of mycophenolic acid and citrinin was obtained at 12 and 8 days of fermentation, respectively. These results show that the 1H NMR technique was efficient to define the production curves of mycophenolic acid and citrinin directly in the crude extracts. In addition, the technique made it possible to evaluate the purity degree of the substances obtained in the extraction process. Furthermore, this is the first study that uses the 1H NMR technique to determine the production curves of secondary metabolites. 650 $aCitrinin 650 $aNuclear magnetic resonance spectroscopy 650 $aAnálise de laboratório 650 $aFungo 653 $aMycophenolic acid 653 $aNMR 653 $aPenicillium sp 700 1 $aBOFFO, E. F. 700 1 $aMELO, I. S. de 700 1 $aFERREIRA, A. G. 773 $tApplied Magnetic Resonance, Wien$gv. 45, n. 3, p. 207-215, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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