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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
19/12/2016 |
Data da última atualização: |
19/12/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GENRO, T. C. M.; FARIA, B. M.; SILVEIRA, M. C. T. da; ROSSETO, J.; SANTOS, A. S.; BERNDT, A.; BAYER, C.; SAVIAN, J.; CARVALHO, P. C. F. |
Afiliação: |
TERESA CRISTINA MORAES GENRO, CPPSUL; Bruna M. Faria, BOLSISTA CPPSUL; MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; Jusiane Rosseto, UFRGS; Amanda S. Santos, IFSUL; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; Cimélio Bayer, UFRGS; Jean Savian, UFRGS; Paulo C. F. Carvalho, UFRGS. |
Título: |
Dry matter intake from beef cattle grazing natural grassland with different intensification levels. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 53., 2016, Gramado. Produção animal para as novas gerações: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Estimating dry matter intake from grazing animals remains a challenge. Among the indicators currently used, n-alkanes have been shown to be a good alternative, especially in heterogeneous environments such as natural grasslands. |
Thesagro: |
Gado de corte; Pastagem natural. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152015/1/TCMGenro-DMI.pdf
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Marc: |
LEADER 01038nam a2200229 a 4500 001 2058906 005 2016-12-19 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGENRO, T. C. M. 245 $aDry matter intake from beef cattle grazing natural grassland with different intensification levels.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 53., 2016, Gramado. Produção animal para as novas gerações: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia$c2016 520 $aEstimating dry matter intake from grazing animals remains a challenge. Among the indicators currently used, n-alkanes have been shown to be a good alternative, especially in heterogeneous environments such as natural grasslands. 650 $aGado de corte 650 $aPastagem natural 700 1 $aFARIA, B. M. 700 1 $aSILVEIRA, M. C. T. da 700 1 $aROSSETO, J. 700 1 $aSANTOS, A. S. 700 1 $aBERNDT, A. 700 1 $aBAYER, C. 700 1 $aSAVIAN, J. 700 1 $aCARVALHO, P. C. F.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
13/05/2022 |
Data da última atualização: |
13/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
TURETTA, A. P. D.; FIDALGO, E. C. C.; PEDREIRA, B. da C. C. G.; GARCIA, E.; BONATTI, M.; MELLONI, G.; LÖHR, K.; MONTEIRO, J. M. G.; PRADO, R. B.; MOSTER, C.; MARTINS, A. L. da S.; MALHEIROS, T. F.; SIEBER, S. |
Afiliação: |
ANA PAULA DIAS TURETTA, CNPS; ELAINE CRISTINA CARDOSO FIDALGO, CNPS; BERNADETE DA CONCEICAO C G PEDREIRA, CNPS; EDENISE GARCIA, THE NATURE CONSERVANCY BRAZIL; MICHELLE BONATTI, LEIBNIZ CENTRE FOR AGRICULTURAL LANDSCAPE RESEARCH (ZALF); GIACOMO MELLONI, UNIVERSITY OF FLORENCE; KATHARINA LÖHR, LEIBNIZ CENTRE FOR AGRICULTURAL LANDSCAPE RESEARCH (ZALF); JOYCE MARIA GUIMARAES MONTEIRO, CNPS; RACHEL BARDY PRADO, CNPS; CLAUDIA MOSTER, UFRRJ; ALBA LEONOR DA SILVA MARTINS, CNPS; TADEU FABRÍCIO MALHEIROS, USP; STEFAN SIEBER, LEIBNIZ CENTRE FOR AGRICULTURAL LANDSCAPE RESEARCH (ZALF). |
Título: |
A methodology framework to access the impact of rural practices in the food-water-energy security nexus. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: MOREIRA, F. de A.; DALLA FONTANA, M.; MALHEIROS, T. F.; DI GIULIO, G. M. (ed.). The water-energy-food nexus: what the Brazilian research has to say. São Paulo: Faculdade de Saúde Pública da USP, 2022. cap. 13, p. 228-241. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Considering all the scenarios about population growth and the increasing demand for food, water and energy, we highlight the potential of MFA to provide a range of benefits - beyond its primary function that is to produce food - through the promotion of conservationist practices in rural landscapes. We presented a feasible methodology framework to evaluate the impact of rural practices on the FWE security nexus in the Atlantic Forest biome. The basis of this methodology is the use of secondary data and a participatory approach. Thus, we ensure a bottom-up approach, promoting the stakeholder engagement and a low cost, promoting its applicability. |
Palavras-Chave: |
Impact; Impacto; Práticas rurais; Rural practices; Sustainability; Sustentabilidade. |
Thesagro: |
Agricultura; Água; Alimento; Desenvolvimento Sustentável; Energia; Recurso Energético; Recurso Hídrico; Recurso Natural; Segurança Alimentar. |
Thesaurus NAL: |
Agriculture; Energy; Energy resources; Food security; Foods; Natural resources; Sustainable development; Water; Water resources. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142926/1/A-methodology-framework-to-access-the-impact-of-rural-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 02330naa a2200553 a 4500 001 2142926 005 2022-05-13 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aTURETTA, A. P. D. 245 $aA methodology framework to access the impact of rural practices in the food-water-energy security nexus.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aConsidering all the scenarios about population growth and the increasing demand for food, water and energy, we highlight the potential of MFA to provide a range of benefits - beyond its primary function that is to produce food - through the promotion of conservationist practices in rural landscapes. We presented a feasible methodology framework to evaluate the impact of rural practices on the FWE security nexus in the Atlantic Forest biome. The basis of this methodology is the use of secondary data and a participatory approach. Thus, we ensure a bottom-up approach, promoting the stakeholder engagement and a low cost, promoting its applicability. 650 $aAgriculture 650 $aEnergy 650 $aEnergy resources 650 $aFood security 650 $aFoods 650 $aNatural resources 650 $aSustainable development 650 $aWater 650 $aWater resources 650 $aAgricultura 650 $aÁgua 650 $aAlimento 650 $aDesenvolvimento Sustentável 650 $aEnergia 650 $aRecurso Energético 650 $aRecurso Hídrico 650 $aRecurso Natural 650 $aSegurança Alimentar 653 $aImpact 653 $aImpacto 653 $aPráticas rurais 653 $aRural practices 653 $aSustainability 653 $aSustentabilidade 700 1 $aFIDALGO, E. C. C. 700 1 $aPEDREIRA, B. da C. C. G. 700 1 $aGARCIA, E. 700 1 $aBONATTI, M. 700 1 $aMELLONI, G. 700 1 $aLÖHR, K. 700 1 $aMONTEIRO, J. M. G. 700 1 $aPRADO, R. B. 700 1 $aMOSTER, C. 700 1 $aMARTINS, A. L. da S. 700 1 $aMALHEIROS, T. F. 700 1 $aSIEBER, S. 773 $tIn: MOREIRA, F. de A.; DALLA FONTANA, M.; MALHEIROS, T. F.; DI GIULIO, G. M. (ed.). The water-energy-food nexus: what the Brazilian research has to say. São Paulo: Faculdade de Saúde Pública da USP, 2022. cap. 13, p. 228-241.
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Embrapa Solos (CNPS) |
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