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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  10/01/2000
Data da última atualização:  24/01/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BARROS, N. N.; MESQUITA, R. C. M.; ARAUJO, M. R. A. de; CARVALHO, R. B. de.
Afiliação:  NELSON NOGUEIRA BARROS, CNPC; ROBERTO CÉSAR MAGALHÃES MESQUITA, CNPC; MARCELO RENATO ALVES DE ARAÚJO, CNPC; RUBÊNIO BORGES DE CARVALHO, CNPC.
Título:  Suplementação alimentar de cabras Anglo-Nubianas na época chuvosa, na região semi-árida do Nordeste brasileiro.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 11, p. 2151-56, nov. 1999.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Resumo: Foi realizado um experimento para avaliar a influencia da suplementacao alimentar na producao de leite de cabras da raca Anglo-nubiana, durante a epoca chuvosa, na regiao semi-arida do Nordeste brasileiro. Vinte e quatro cabras foram mantidas em pastagem nativa rebaixada, distribuidas ao acaso, por tipo de parto e producao de leite, em tres niveis de suplementacao: N0 - sem suplementacao, N1 - 150 g de concentrado/animal/dia e N2 - 300 g de concentrado/animal/dia. Nao houve diferenca significativa (p>0,05) entre os niveis de suplementacao. A producao de leite foi descrita por uma regressao multipla em funcao do periodo de lactacao em semana. A interacao semana x niveis de suplementacao foi significativa (p<0,01). Os resultados revelam que a suplementacao com concentrado, na dose de 300 g/animal/dia, foi a melhor opcao para se produzir leite com cabras Anglo-nubians, durante a epoca chuvosa. [Food supplementation of anglo-nubian goats in rainy season in semi-arid region of Northeast Brazil]. Abstract: This experiment was carried out to evaluate the influence of food supplementation on milk production of Anglo-nubian goats, during the rainy season, in semi-arid region of Northeast Brazil. Twenty four goats were maintained in lowered "caatinga", distributed randomly according to the parturition order and milk production in three supplementation levels: N0 - no supplementation, N1 - 150 g of concentrate/animal/day and N2 - 300 g of concentrate/animal/day. There was no s... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Caating nativa melhorada; Goat; Lowered caatinga; Producao de leite; Raça Anglo-Nubiana.
Thesagro:  Cabra leiteira; Caprino; Produção leiteira.
Thesaurus Nal:  Goats; milk production.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/16622/1/PAB373_96.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE16622 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPC25011 - 1UPCAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  13/08/2014
Data da última atualização:  05/01/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LIMA, A. B.; CANNAVAN, F. S.; NAVARRETE, A. A.; TEIXEIRA, W. G.; KURAMAE, E. E.; TSAI, S. M.
Afiliação:  Amanda Barbosa Lima, Laboratory of Cellular and Molecular Biology, Center for Nuclear Energy in Agriculture, University of São Paulo.; Fabiana Souza Cannavan, Laboratory of Cellular and Molecular Biology, Center for Nuclear Energy in Agriculture, University of São Paulo.; Acacio Aparecido Navarrete, Laboratory of Cellular and Molecular Biology, Center for Nuclear Energy in Agriculture, University of São Paulo.; WENCESLAU GERALDES TEIXEIRA, CNPS; Eiko Eurya Kuramae, Department of Microbial Ecology, Netherlands Institute of Ecology (NIOO-KNAW).; Siu Mui Tsai, Laboratory of Cellular and Molecular Biology, Center for Nuclear Energy in Agriculture.
Título:  Amazonian dark earth and plant species from the Amazon region contribute to shape rhizosphere bacterial communities.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Microbial Ecology, v. 69, n. 4, p. 855-866, May 2015.
DOI:  10.1007/s00248-014-0472-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Amazonian Dark Earths (ADE) or Terra Preta de Índio formed in the past by pre-Columbian populations are highly sustained fertile soils supported by microbial communities that differ from those extant in adjacent soils. These soils are found in the Amazon region and are considered as a model soil when compared to the surrounding and background soils. The aim of this study was to assess the effects of ADE and its surrounding soil on the rhizosphere bacterial communities of two leguminous plant species that frequently occur in the Amazon region in forest sites (Mimosa debilis) and open areas (Senna alata). Bacterial community structure was evaluated using terminal restriction fragment length polymorphism (TRFLP) and bacterial community composition by V4 16S rRNA gene region pyrosequencing. T-RFLP analysis showed effect of soil types and plant species on rhizosphere bacterial community structure. Differential abundance of bacterial phyla, such as Acidobacteria, Actinobacteria, Verrucomicrobia, and Firmicutes, revealed that soil type contributes to shape the bacterial communities. Furthermore, bacterial phyla such as Firmicutes and Nitrospira were mostly influenced by plant species. Plant roots influenced several soil chemical properties, especially when plants were grown in ADE. These results showed that differences observed in rhizosphere bacterial community structure and composition can be influenced by plant species and soil fertility due to variation in soil attributes.
Palavras-Chave:  Comunidade de bactéria de rizosfera; Terra preta de índio.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS18401 - 1UPCAP - DD2014.00542
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