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Registros recuperados : 95 | |
48. | | SCIVITTARO, W. B.; MURAOKA, T.; BOARETTO, A. E.; TRIVELIN, P. C. O. Transformações do nitrogênio proveniente de mucuna-preta e uréia utilizados como adubo na cultura do milho. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 38, n. 12, p. 1427-1433, dez. 2003 Título em inglês: Transformations of nitrogen from velvet bean and urea used as fertilizers in corn crop. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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50. | | SCIVITTARO, W. B.; MURAOKA, T.; BOARETTO, A. E.; TRIVELIN, P. C. O. Utilizacao de nitrogenio de adubos verde e mineral pelo milho. Revista Brasileira de Ciencia do Solo, Vicosa, MG, v.24, n.4, p.917-926, out./dez. 2000. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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51. | | SILVA, E. C. da; MURAOKA, T.; BUZETTI, S.; ESPINAL, F. S. C.; TRIVELIN, P. C. O. Utilização do nitrogênio da palha de milho e de adubos verdes pela cultura do milho. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 32, número especial, p. 2853-2861, nov./dez., 2008. Separata de Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 32, número especial, nov./dez., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Solos / UEP-Recife. |
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52. | | SANTOS, J. A. G.; TRIVELIN, P. C.; GOMES, J. C.; SANTOS, D. B. dos. Utilização do N uréia pela mandioca Manihot esculenta Crantz como revelado pela técnica do 15N. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.2, p. 690-691. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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53. | | GAVA, G. J. de C.; TRIVELIN, P. C. O.; VITTI, A. C.; OLIVEIRA, M. W. de. Urea and sugarcane straw nitrogen balance in a soil-sugarcane crop system. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 7, p. 689-695, jul. 2005 Título em português: Balanço do nitrogênio da uréia e da palha de cana no sistema solo-cana-de-açúcar. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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54. | | AMBROSANO, E. J.; ROSSI, F.; GUIRADO, N.; SCHAMMASS, E. A.; MURAOKA, T.; TRIVELIN, P. C. O.; AMBROSANO, G. M. B. Adubação verde na agricultura orgânica. In: LIMA FILHO, O. F. de; AMBROSANO, E. J.; ROSSI, F.; CARLOS, J. A. D. (Ed.). Adubação verde e plantas de cobertura no Brasil: fundamentos e prática. Brasília, DF: Embrapa, 2014. v. 2 p. 47-80 Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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55. | | AMBROSANO, E. J.; TRIVELIN, P. C. O.; CANTARELLA, H.; AMBROSANO, G. M. B.; SCHAMMASS, E. A.; MURAOKA, T.; GUIRADO, N. Fornecimento de nitrogênio ao milho pelos adubos verdes crotalária júncea e mucuna preta. Scientia Agrícola, Piracicaba, v. 66, n. 3, p. 386-394, mai./jun. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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56. | | MEGDA, M. X. V.; TRIVELIN, P. C. O.; FRANCO, H. C. J.; OTTO, R.; VITTI, A. C. Eficiência agronômica de adubos nitrogenados em soqueira de cana-de-açúcar colhida sem queima. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 12, p. 1681-1690, dez. 2012. Título em inglês: Agronomic efficiency of nitrogen fertilizers on green harvesting sugarcane ratoon. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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57. | | FORTES, C.; TRIVELIN, P. C. O.; VITTI, A. C.; OTTO, R.; FRANCO, H. C. J.; FARONI, C. E. Stalk and sucrose yield in response to nitrogen fertilization of sugarcane under reduced tillage. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 1, p. 88-96, jan. 2013. Título em português: Produtividade de colmo e sacarose em resposta à adubação nitrogenada da cana-de-açúcar, sob preparo reduzido. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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58. | | TRIVELIN, P. C. O.; OLIVEIRA, M. W. de; VITTI, A. C.; GAVA, G. J. de C.; BENDASSOLLI, J. A. Perdas do nitrogênio da uréia no sistema solo-planta em dois ciclos de cana-de-açúcar. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 37, n. 2, p. 193-201, fev. 2002 Título em inglês: Nitrogen losses of applied urea in the soil-plant system during two sugar cane cycles. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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59. | | CABEZAS, W. A. R. L.; ARRUDA, M. R. de; CANTARELLA, H.; PAULETTI, V.; TRIVELIN, P. C. O.; BENDASSOLLI, J. A. Imobilização de nitrogênio da uréia e do sulfato de amônio aplicado em pré-semeadura ou cobertura na cultura de milho, no sistema plantio direto. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, v. 29, n. 2, p. 215-226, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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Registros recuperados : 95 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
02/04/2014 |
Data da última atualização: |
16/08/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BRUNETTO, G.; CERETTA, C. A.; MELO, G. W. B. de; KAMINASKI, J.; TRENTIN, G.; GIROTTO, E.; FERREIRA, P. A. A.; MIOTTO, A.; TRIVELIN, P. C. O. |
Afiliação: |
Gustavo Brunetto, UFSM; Carlos Alberto Ceretta, UFSM; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; João Kaminski, UFSM; GUSTAVO TRENTIN, CPPSUL; Eduardo Girotto, IFRS; Paulo Ademar Avelar Ferreira, UFSM; Alcione Miotto, UFSM; Paulo Cesar Ocheuze Trivelin, USP. |
Título: |
Contribution of nitrogen from agricultural residues of rye to 'Niagara Rosada' grape nutrition. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Horticulturae, Amsterdam, v. 169, p. 66-70, Apr. 2014. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.scienta.2014.02.019 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nitrogen from cover crop residues decomposing on the soil surface may contribute to ‘Niagara Rosada’ grape nutrition. This study estimated the recovery of N from the decomposition of rye (Secale cereale) residues deposited on the soil surface in vineyards. Rye litter labeled with 15N was applied in July 2008 on the soil surface of a ‘Niagara Rosada’ grape (Vitis labrusca) vineyard in Bento Gonçalves in the southern region of Brazil. In January 2009 and 2010, ‘Niagara Rosada’ grape plant organs were sampled, and in January 2010, soil samples were collected in different depths. Total N and 15N were analyzed in the plant tissue and soil samples. The N derived from the rye litter added to the soil surface was mostly accumulated in the annual and perennial organs of the ‘Niagara Rosada’ grape at a similar percentage. Most of the N contained in ‘Niagara Rosada’ grape organs was derived from different N sources rather than rye litter. Thus, the N derived from rye litter apparently contributed little to ‘Niagara Rosada’ grape nutrition in the short time period. |
Thesagro: |
Agricultura; Nutrição; Resíduo; Solo; Uva. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200995/1/1-s2.0-S0304423814000922-main.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/100506/1/1-s2.0-S0304423814000922-main.pdf
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Marc: |
LEADER 01936naa a2200289 a 4500 001 2002572 005 2019-08-16 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.scienta.2014.02.019$2DOI 100 1 $aBRUNETTO, G. 245 $aContribution of nitrogen from agricultural residues of rye to 'Niagara Rosada' grape nutrition.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aNitrogen from cover crop residues decomposing on the soil surface may contribute to ‘Niagara Rosada’ grape nutrition. This study estimated the recovery of N from the decomposition of rye (Secale cereale) residues deposited on the soil surface in vineyards. Rye litter labeled with 15N was applied in July 2008 on the soil surface of a ‘Niagara Rosada’ grape (Vitis labrusca) vineyard in Bento Gonçalves in the southern region of Brazil. In January 2009 and 2010, ‘Niagara Rosada’ grape plant organs were sampled, and in January 2010, soil samples were collected in different depths. Total N and 15N were analyzed in the plant tissue and soil samples. The N derived from the rye litter added to the soil surface was mostly accumulated in the annual and perennial organs of the ‘Niagara Rosada’ grape at a similar percentage. Most of the N contained in ‘Niagara Rosada’ grape organs was derived from different N sources rather than rye litter. Thus, the N derived from rye litter apparently contributed little to ‘Niagara Rosada’ grape nutrition in the short time period. 650 $aAgricultura 650 $aNutrição 650 $aResíduo 650 $aSolo 650 $aUva 700 1 $aCERETTA, C. A. 700 1 $aMELO, G. W. B. de 700 1 $aKAMINASKI, J. 700 1 $aTRENTIN, G. 700 1 $aGIROTTO, E. 700 1 $aFERREIRA, P. A. A. 700 1 $aMIOTTO, A. 700 1 $aTRIVELIN, P. C. O. 773 $tScientia Horticulturae, Amsterdam$gv. 169, p. 66-70, Apr. 2014.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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