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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  12/08/2004
Data da última atualização:  11/09/2007
Autoria:  BARRIQUELLO M. F.; MILORI, D. M. B. P.; NEVES, E. A.; MARTIN-NETO, L.
Título:  Fluorescence spectroscopy comparison of soil humic acids and model humic acid-type polymers.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: MARTIN-NETO, L.; MILORI, D.M.B.P.; SILVA, W.T.L. (Ed.). Humic substances and soil and water environment: International Meeting of IHSS, 12. São Carlos : Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2004. p. 358-360.
Idioma:  Inglês
Notas:  CLASSIFICAÇÃO CDD: 630
Conteúdo:  I. INTRODUCTION Humic Substances (HS) have been object of numerous studies, but the basic che and lhe reactivity 01 them are still not well understood. A consensus exists that lhe Iraction of soil organic matter receives an important contribution from polymerizatio involving both phenolic compounds and thedegradation products of proteinaceous mate et al.,1990, Zech et al., 1997). Recognition of this pathway to humus formation has number of investigations in which humic acid-type polymers have been synthesized and th properties compared to those of natural humic acid These studies have been useful to the identification of significant processes leading to humification and to lhe elucidation of molecular structure of soil organic matter. Fluorescence spectroscopy has been recentl powerful means for the evaluation of humification and molecular size of humic substan et al., 1999; Kalbitz et. al., 1999, Milori et al., 2002). Although lhe fluorescent structures substances depends on their properties of several molecular and environment paramete molecular weight, concentration and pH, render their investigation particularly useful to obtain unique information, not only about lhe fluorescence behavior but algo about lhe general nature a of humic materiais (Senesi et al., 1991). In this work, lhe fluorescence spectra of lhe mo are studied in comparison with the spectra of natural HA.
Palavras-Chave:  fluorescence spectroscopy; Soil humic acids; synthetic humic acids.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA8327 - 1UMTSP - --PROCI-04.000062004.00006
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  03/01/2018
Data da última atualização:  03/01/2018
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  MARTORANO, L. G.; TOURNE, D. C. M.; LISBOA, L. S.; SOUSA, V. G. de; SANTOS, L. S. dos; BRIENZA JUNIOR, S.
Afiliação:  LUCIETA GUERREIRO MARTORANO, CPATU; Daiana C. M. Tourne, DOUTORANDA ESALQ/CENA; Leila Sheila Lisboa, Pós-doutoranda Capes/Embrapa/UFPA; Vanessa Gomes de Sousa, Engenheira Florestal; Leonardo S. dos Santos, Geógrafo; SILVIO BRIENZA JUNIOR, CPATU.
Título:  Zoneamento topoclimático do taxi-branco (Tachigali vulgaris L.F.) na Amazônia Legal: estratégias de planejamento com metas de desenvolvimento sustentável.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2018.
Páginas:  70 p.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Documentos, 435).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Os objetivos nesse trabalho são: apresentar os procedimentos metodológicos realizados para as avaliações topoclimáticas do taxi-branco (Tachigali vulgaris L.F.); elaborar o zoneamento de áreas potenciais para a espécie no Estado do Pará; estabelecer diretrizes de planejamento para a inclusão dessa espécie em sistemas produtivos sustentáveis.
Palavras-Chave:  Tachigali vulgaris; Zoneamento topoclimático.
Thesagro:  Desenvolvimento Sustentável; Taxi branco; Zoneamento climático.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/170212/1/DOCUMENTOS-435-OnLine.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU54507 - 1UMTLV - DD
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