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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amapá; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
03/02/1994 |
Data da última atualização: |
06/10/2022 |
Autoria: |
CAVALCANTE, E. da S.; FIGUEIREDO, F. J. C.; FARIAS NETO, J. T. de; MONTEIRO FILHO, E. dos S. |
Afiliação: |
EMANUEL DA SILVA CAVALCANTE, CPAF-AP; FRANCISCO JOSE CAMARA FIGUEIREDO, CPAF-AP; JOAO TOME DE FARIAS NETO, CPAF-AP; EDGAR DOS SANTOS MONTEIRO FILHO, CPAF-AP. |
Título: |
Competição de feijão caupi de habito ramador no Territorio Federal do Amapá. |
Ano de publicação: |
1982 |
Fonte/Imprenta: |
Macapá: EMBRAPA-UEPAT de Macapá, 1982. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(EMBRAPA-UEPAT de Macapá. Pesquisa em andamento, 10). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A Unidade de Execução de Pesquisa de Ambito Territorial -UEPAT-Macapá, unidade descentralizada da EMBRAPA, conduziu em 1982, no campo Experimental de Mazagão, um experimento de competição de cultivares de feijão caupi (Vigna unguiculata (L.) Walp.) de habito ramador, com vistas a seleção de tipos com boa capacidade produtiva, resistentes a pragas e doenças e com potencial de adaptação as condições edafo-climaticas doTerritorio Federal do Amapá. |
Palavras-Chave: |
Amapá; Brasil; Caupi; Competição; Cultivar; Feijão-caupi; Feijoeiro; Ramador. |
Thesagro: |
Competição de Variedade; Feijão; Feijão de Corda; Vigna Unguiculata. |
Thesaurus Nal: |
beans; Brazil; cowpeas. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/64988/1/AP-1982-competicao-feijao-caupi-habito-ramador.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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Biblioteca |
ID |
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Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
06/05/2021 |
Data da última atualização: |
06/05/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FONTOURA, D. de C. N. da; CAMARGO, S. da S.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; CARVALHO, H. G. de; CARDOSO, F. F. |
Afiliação: |
D. DE CARVALHO NEVES DA FONTOURA, UNIPAMPA; S. DA SILVA CAMARGO, UNIPAMPA; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC; HENRY GOMES DE CARVALHO, CPPSUL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL. |
Título: |
Optimizing mate selection: a genetic algorithm approach. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: ICAR CONFERENCE, 43., 2019, Prague. Proceedings... Rome: ICAR, 2019. |
Páginas: |
p. 54-62. |
Série: |
(ICAR. Technical series n. 24) |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editors: J. Kucera, P. Bucek, D. Lipovsky, X. Bourrigan and M. Burke. |
Conteúdo: |
Background: Genetic Improvement Programs (GIP) aim to enhance productionefficiency of beef cattle. The main way to guide this enhancement is by choosing thebest mates among sires and cows, in order to maximize the offspring GeneticQualification Index (QGI), which is measured by an index defined by the GIP andcomputed for each animal of the herd. This paper describes a genetic algorithm, whichcan recommend an optimal set of matings among sires and cows, in order to maximizethe QGI of the herd. Breeders can define constraints regarding level of problems,which must be avoided, and they also can alter the traits relative importance consideredin QGI, according their particular interests. This algorithm was applied to a herd of aBrazilian breeder, which participates of a GIP, and it found optimal matings in order toincrease QGI value. We have simulated different scenarios considering variations onfitness functions, which combine QGI and level of problems, in order to find the optimalmatings. Proposed approach was successfully used to recommend optimal matingdecisions by Brazilian Hereford and Braford cattle breeders Association leading to animprovement of offspring QGI.Keywords: Genetic Improvement, Beef Cattle, Artificial Intelligence, EvolutionaryComputing. |
Thesagro: |
Acasalamento Controlado; Análise; Bovino; Gado de Corte; Performance. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223096/1/Fontoura-et-al.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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