Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/11/2017
Data da última atualização:  28/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  REGIS, S. A.; TALMA, S. V.; WILHELM, A. E.; ANTONIASSI, R.; RESENDE, E. D.
Afiliação:  Suelen A. Regis, UENF; Simone V. Talma, UENF; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; Eder D. Resende, UENF.
Título:  Yellow passion fruit pulp residue: seed, oil and airl flour yields.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Trends in Chemical Engineering, v. 16, p. 75-83, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The industrial processing of passion fruit generates a large amount of seeds, which are rich in oil and fiber, but generally wasted after processing. This study evaluated the yields of co-products (seeds, oil and arils) of yellow passinon fruit at different riperning stages as well as the color pattern of these products afert processing the pulp residue by stirring in water. The mass balance of each complonent, i.e. decanted seeds in suspension, was determined. Decanted seeds accounted for 80.19% of the pulp residue dry matter for all the ripening stages. The proportion of arils decreased form 7.11% in immature fruits to 4.93% in ripe fruits. Oil yield was similar acorss all the ripening stages, with a mean of 272.6 g kg-1 (on dry basis). Uellow passion fruit pulp residue can yield 4.06% of dried seeds or 1.11% of oil and 0,25% of airil flour, in telation to the total fruit weight.
Palavras-Chave:  Balance of mass; Industrial waste; Pulp components.
Thesagro:  Passiflora Edulis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13900 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  01/12/2000
Data da última atualização:  19/06/2024
Autoria:  TORRES, R. de A.; RESENDE, H.
Afiliação:  Embrapa Gado de Leite.
Título:  Dicas para formação de canavial.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Coronel Pacheco: Embrapa-CNPGL, 1998.
Série:  (Embrapa Gado de Leite. Orientações Técnicas para o Produtor de Leite, 28).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Formacao de canavial; Pasta do Produtor de leite.
Thesagro:  Solo.
Thesaurus NAL:  area.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/594128/1/Dicas-para-formacao-de-canavial.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL13403 - 1UMTFL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional