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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  08/08/1997
Data da última atualização:  18/03/2014
Autoria:  SILVA, J. N. M.; CARVALHO, J. O. P. de; LOPES, J. do C. A.; ALMEIDA, B. F. de; COSTA, D. H. M.; OLIVEIRA, L. C. de; VANCLAY, J. K.; SKOVSGAARD, J. P.
Afiliação:  JOSÉ NATALINO MACEDO SILVA, CPATU; JOÃO OLEGÁRIO PEREIRA DE CARVALHO, CPATU; JOSE DO CARMO ALVES LOPES, CPATU; CPATU; CPATU; FCAP; ROYAL VETERINARY AND AGRICULTURAL UNIVERSITY; DANISH FOREST AND LANDSCAPE RESEARCH INSTITUTE.
Título:  Growth and yield of a tropical rain forest in the Brazilian Amazon 13 years after logging.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Forest Ecology and Management, v. 71, n. 3, p. 267-274, Feb. 1995.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/0378-1127(94)06106-S
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Successive inventories of a silvicultural experiment in terra firme rain forest within the Tapajós National Forest in the Brazilian Amazon are examined to provide guidelines for operational forest management on a sustainable basis. The experiment was logged in 1979 without additional silvicultural treatment, but included protection from further logging and encroachment ("log and leave"). Thirty-six permanent plots established in 1981 were remeasured in 1987 and 1992. Logging changed the canopy structure and altered the composition of the stand, reducing the number of shade tolerant species and stimulating light demanding species. There was a net increase in stem number and stand basal area during the 11 year observation period, and this trend also holds for most of the individual species. The stand basal area 13 years after logging was about 75% of that in a comparable unlogged forest. Logging stimulated growth, but this effect was short-lived, lasting only about 3 years, and current growth rates are similar to those in the unlogged forest. Between the first and second remeasures, average diameter increment decreased from 0.4 to 0.2 cm year;1, mortality remained relatively constant at 2.5% year;1, while recruitment (at 5 cm diameter at breast height) decreased from 5 to 2%. Total volume production declined from approximately 6 to 4 m3 ha;1 year;1, while commercial production remained about 0.8 m3 ha;1 year;1. New commercial species increased the commercial volume in 1992 fro... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Floresta chuvosa; Floresta de terra firme; Manejo florestal sustentável; Sustainability.
Thesagro:  Extração da Madeira; Silvicultura.
Thesaurus Nal:  Amazonia; logging; rain forests; silviculture.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU26570 - 1UPCAP - PP574.5264205F716
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/08/2016
Data da última atualização:  08/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  TONIETTO, J.; ZANUS, M. C.
Afiliação:  JORGE TONIETTO, CNPUV; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV.
Título:  Indicações geográficas de vinhos finos do Brasil: leis e normativas para reconhecimento.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Bon Vivant, Flores da Cunha, v. 9, n. 100, p. 28-29, jan. 2007.
Idioma:  Português
Notas:  Artigo publicado na antiga página da Embrapa.
Conteúdo:  Marco Legal das Indicações Geográficas no Brasil. A Lei de Propriedade Industrial (LPI nº 9.279), de 14 de maio de 1996, é o marco legaldas indicações geográficas no Brasil. Segundo ela, constitui Indicação Geográfica a Indicação de Procedência ou a Denominação de Origem, com as seguintes definições: Considera-se Indicação de Procedência o nome geográfico de país, cidade, região oulocalidade de seu território, que se tenha tornado conhecido como centro de extração,produção ou fabricação de determinado produto ou de prestação de determinado serviço. Considera-se Denominação de Origem o nome geográfico de país, cidade, região oulocalidade de seu território, que designe produto ou serviço cujas qualidades ou características se devam exclusiva ou essencialmente ao meio geográfico, incluídos fatores naturais e humanos.
Palavras-Chave:  Brasil; Denominação de origem (DO); Indicação de procedência (IP); Indicações geográficas (IG); Lei da propriedade intelectual; Leis; Normas; Vinho fino.
Categoria do assunto:  D Governo, Leis e Regulamentações
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/146616/1/Tonietto-BonVivant-v9-n100-p28-29-2007.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV16675 - 1UMTAM - DD16.02039
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