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Registros recuperados : 9 | |
2. | | BRUNO, L. M.; QUEIROZ, A. A. M.; CARVALHO, A. K. F. de; BORGES, M. F; FIGUEIREDO, E. A. T. Aplicação de PCR para identificação de (lactococcus) isolados de leite e queijos de coalho artesanais do Ceará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: SBCTA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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3. | | CARVALHO, A. K. F. de; BRUNO, L. M.; QUEIROZ, A. A. M.; BORDALLO, P. N.; FIGUEIREDO, E. A. T. Identificação de (Lactobacillus) isolados de queijos de Coalho artesanais do Ceará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: SBCTA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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7. | | LIMA, C. P de; BRUNO, L. M.; FIGUEIREDO, E. A. T. de; QUIBERONI, A. del L.; CARVALHO, J. D. G.; CARVALHO, A. K. F. de. Resistência de bactérias ácido-láticas a bacteriófagos provenientes de unidades de processamento de queijo Coalho. Ciência Rural, Santa Maria, v. 42, n. 6, p. 1117-1122, jun. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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8. | | MACHADO, T. F.; BRITO, J. R. F; BORGES, M. F.; SOUZA NETO, M. A. de; SILVA, A. B. da; MARIANO, B. C. da C.; SILVA, R. S. da; LIMA, C. P.; CARVALHO, A. K. F. de; CHINELATE, G. C. B.; BARROS, L. D.; LIMA, E. C.; PINHEIRO, T. F. Incidência de patógenos e caracterização físico-química do queijo de coalho artesanal e industrial. In: SYMPOSIUM ON FOOD SAFETY LATIN AMERICA, 1., 2008, Campinas. Inocuidade de alimentos: da produção primária ao consumo: resimos. Campinas: IAFP: ABRAPA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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9. | | FEITOSA, T.; BORGES, M. de F.; PORTO, B. C.; SOUSA, C. T. de; BENTO, G. T.; MOTA, N. C.; CARVALHO, A. K. F. de; LIMA, E. C.; SANTOS, J. G. dos; BARROS, L. D.; SOBRAL, A. R. A.; NASCIMENTO, E. S. do. Estudo da relação entre patógenos e microbiota autóctone de queijo coalho. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: SBCTA, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registros recuperados : 9 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
04/07/2011 |
Data da última atualização: |
26/01/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RAMOS, N.; BUSCHINELLI, C. C. de A.; TOMM, G. O.; FERREIRA, P. E. P.; VIEIRA, H. B.; FONTES, L. P.; RODRIGUES, I. A.; RODRIGUES, G. S. |
Afiliação: |
NILZA PATRICIA RAMOS, CNPMA; CLAUDIO CESAR DE A BUSCHINELLI, CNPMA; GILBERTO OMAR TOMM, CNPT; PAULO ERNANI PERES FERREIRA, CNPT; HENRIQUE BARROS VIEIRA, CNPMA; CNPMA; CNPMA; GERALDO STACHETTI RODRIGUES, CNPMA. |
Título: |
Assessment of social and environmental impacts of canola on the biodiesel production chain in Southern Brazil. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL RAPESEED CONGRESS, 13., 2011, Prague, Czech Republic. Abstract book... Prague: International Consultative Research Group on Rapeseed, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Oral presentations, p. 92. |
Conteúdo: |
This research aimed to assess the social and environmental impacts of canola on the biodiesel production chain, as well as to analyze sustainability indicators in a reference term were canola is produced in the Passo Fundo region, state of Rio Grande do Sul, Brazil. Methodology included extensive literature review and application of two impact assessment tools: a) an Eco·certification system for rural activities (Eco·certRural) with 24 criteria for evaluating production chain impacts, based on the input of 15 experts knowledgeable on the diverse segments of the biodiesel chain in the region of the study, and b) a System for weighted environmental impact assessment of rural activities (APOIA-NovoRural) with 62 indicators based on detailed interview and field analyses with a canola- producing farmer. The assessment led to the conclusion that in the Passo Fundo region the biodiesel production chain based on canola brings mostly positive impacts on the environment and for the livelihood of people involved in its production. Since it increases the use of farming inputs and off-farm resources, the aspects related to input and resources demands were less favorable. Canola production brought important contributions for the sustainability of the reference farm, with a general index of 0.77 (in a 0 to 1.0 utility scale). |
Palavras-Chave: |
Brasil. |
Thesagro: |
Colza. |
Thesaurus NAL: |
biodiesel. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/36988/1/Assessment....pdf
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Marc: |
LEADER 02143nam a2200241 a 4500 001 1895035 005 2017-01-26 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRAMOS, N. 245 $aAssessment of social and environmental impacts of canola on the biodiesel production chain in Southern Brazil. 260 $aIn: INTERNATIONAL RAPESEED CONGRESS, 13., 2011, Prague, Czech Republic. Abstract book... Prague: International Consultative Research Group on Rapeseed$c2011 500 $aOral presentations, p. 92. 520 $aThis research aimed to assess the social and environmental impacts of canola on the biodiesel production chain, as well as to analyze sustainability indicators in a reference term were canola is produced in the Passo Fundo region, state of Rio Grande do Sul, Brazil. Methodology included extensive literature review and application of two impact assessment tools: a) an Eco·certification system for rural activities (Eco·certRural) with 24 criteria for evaluating production chain impacts, based on the input of 15 experts knowledgeable on the diverse segments of the biodiesel chain in the region of the study, and b) a System for weighted environmental impact assessment of rural activities (APOIA-NovoRural) with 62 indicators based on detailed interview and field analyses with a canola- producing farmer. The assessment led to the conclusion that in the Passo Fundo region the biodiesel production chain based on canola brings mostly positive impacts on the environment and for the livelihood of people involved in its production. Since it increases the use of farming inputs and off-farm resources, the aspects related to input and resources demands were less favorable. Canola production brought important contributions for the sustainability of the reference farm, with a general index of 0.77 (in a 0 to 1.0 utility scale). 650 $abiodiesel 650 $aColza 653 $aBrasil 700 1 $aBUSCHINELLI, C. C. de A. 700 1 $aTOMM, G. O. 700 1 $aFERREIRA, P. E. P. 700 1 $aVIEIRA, H. B. 700 1 $aFONTES, L. P. 700 1 $aRODRIGUES, I. A. 700 1 $aRODRIGUES, G. S.
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