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Registros recuperados : 315 | |
141. | | SILVA, S. A. T.; ORNELAS, L. T. C.; SILVA, D. C.; SACRAMENTO, J. P.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R. Efeito da divergência na produção, rendimento e intensidade de metano no metabolismo de novilhas leiteiras. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 24., 2019, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2019. 4 p. Editor Técnico: Leônidas Paixão Passos, Embrapa Gado de Leite. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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142. | | NASCIMENTO, K. B.; SACRAMENTO, J. P.; MARTINS, R. M; FERREIRA, A. L.; LIMA, J. A. M.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R. Efeito da contagem de células somáticas sobre a composição de leite de vacas Girolando In: SIMPÓSIO DE QUALIDADE DO LEITE, 3., 2016, Jaboticabal. Resumos. Jaboticabal: Universidade Estadual Paulista, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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143. | | NASCIMENTO, K. B.; SACRAMENTO, J. P.; FERREIRA, A.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; MARTINS. R. M. Efeito da ordem de lactação e do nível de alimentação sobre a produção e composição do leite em vacas Girolando. In: SIMPÓSIO DE QUALIDADE DO LEITE, 3., 2016, Jaboticabal. Resumos. Jaboticabal: Universidade Estadual Paulista, 2016. p. 63. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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144. | | LUIZ, M. T.; REIS, L. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; SILVA FILHO, A. A.; FERREIRA, A. L.; PEREIRA, L. G. R. Efeitos de compostos bioativos de plantas sobre a fermentação ruminal e a produção de metano in vitro. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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146. | | MACHADO, F. S.; OSS, D.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; CAMPOS, M. M.; FREITAS, L. N.; MARCONDES, M. I. Enteric methane emission by crossbred (Holstein x Gyr) steers under different feeding levels. In: BIENNIAL CONFERENCE OF THE AUSTRALIAN SOCIETY OF ANIMAL PRODUCTION, 30., 2014, Canberra. Proceedings... Toowong: The Australian Society of Animal Production, 2014. p. 242 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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147. | | PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; GUIMARAES JUNIOR, R.; TOMICH, T. R.; REIS, L. G.; COOMBS, C. Enteric methane mitigation strategies in ruminants: a review. Revista Colombiana de Ciencias Pecuarias, v. 28, n. 2, p. 124-143, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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148. | | PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; GUIMARAES JUNIOR, R.; TOMICH, T. R.; REIS, L. G.; COOMBS, C. Enteric methane mitigation strategies in ruminants: a review. Revista Colombiana de Ciências Pecuarias, v. 28, p. 124-143, 2015. p. 124-143 Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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149. | | CUNHA, C. S.; LOPES, N. L.; VELOSO, C. M.; JACOVINE, L. A. G.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; MARCONDES, M. I. Greenhouse gases inventory and carbon balance of two dairy systems obtained from two methane-estimation methods. Science of The Total Environment, v. 571, p. 744-754, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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150. | | ÍTAVO, C. C. B. F.; MORAIS, M. da G.; RAMOS, C. L.; ÍTAVO, L. C. V.; TOMICH, T. R.; SILVA, J. A. da. Green propolis extract as additive in the diet for lambs in feedlot. Revista Brasileira de Zootecnia, v.40, n.9, p.1991-1996, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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151. | | SILVESTRE, T.; FERNANDES, P. B.; POSSAS, F. P.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R.; RODRIGUES, P. H. M. Consumo de matéria seca por novilhas leiteiras Holandês, Gir e F1 Holandês-Gir sob diferentes planos nutricionais. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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152. | | NASCIMENTO, K.; SACRAMENTO, J. P.; FERREIRA, A. I.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; MARTINS, R. M. Consumo de nutrientes e produção de sólidos de vacas Girolando no terço médio da lactação. In: SIMPÓSIO DE QUALIDADE DO LEITE, 3., 2016, Jaboticabal. Resumos. Jaboticabal: Universidade Estadual Paulista, 2016. p. 63. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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153. | | PIRES NETO, O. DE S.; CRUZ, D. S. G.; TEIXEIRA, A. DE M.; TOMICH, T. R.; JAYME, D. G.; GONÇALVES, L. C. Cana-de-açucar na alimentação de bovinos: revisão de literatura. In: Conferência Universitária de Referência Rural e Acadêmica do Leite, 1., 2012, Montes Claros. Artigos técnicos... Montes Claros: UFMG, 2012. p. 45-51. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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154. | | MARTINS, P. do C.; CAMPOS, M. M.; LIMA, J. A.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; FERREIRA, A. L.; COELHO, S. G. O desempenho do crescimento em mestiças (Holandês x Gir) novilhas leteiras diferentes no consumo alimentar residual fenotipica. In: INTERNATIONAL MEETING OF ADVANCES IN ANIMAL SCIENCE, 1., 2016, Jaboticabal. Anais ... Jaboticabal: [s.n.], 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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156. | | CUNHA, C. S.; MARCONDES MI; VELOSO, C. M.; MANTOVANI, H. C.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; DILL-MCFARLAND, K. A.; SUEN, G. Compositional and structural dynamics of the ruminal microbiota in dairy heifers and its relationship to methane production. Journal of the Science of Food and Agriculture, n. 99, p. 210-218, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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157. | | SOUZA, G. M.; TEIXEIRA, V. A.; RODRIGUES, J. P. P.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; DANES, M. A. C. Correlations between rectal and tail base temperature obtained by thermal sensor in dairy calves. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 56., 2021, Florianópolis. Animal science: challenges in production and sustainability: proceedings... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2021. p. 399. Evento virtual. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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158. | | TOMICH, T. R.; JAYME, C. G.; JAYME, D. G.; FERREIRA, D. A.; GONCALVES, L. C.; PINTO, R. G.; RIBEIRO, C. G. M.; RODRIGUES, J. A. S. Composição química de vinte e cinco híbridos de sorgo com capim-sudão (Sorghum bicolor x Sorghum sudanense) utilizados para produção de forragem. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. A produção animal e a sociedade brasileira: anais. Recife: UFRPE: SBZ, 2002. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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159. | | MARÇAL-PEDROZA, M. G.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; COSTA, M. J. R. P. DA C.; SANT'ANNA, A. C. Consistency of temperament traits and their relationships with milk yield inlactating primiparous F1 Holstein - Gyr cows. Applied Animal Behaviour Science, v. 222, article 104881, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 315 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
14/02/2022 |
Data da última atualização: |
14/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LOMBARDI, M. C.; DINIZ NETO, H. do C.; COELHO, S. G.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M. |
Afiliação: |
MAYARA CAMPOS LOMBARDI, Universidade Federal de Minas Gerais; HILTON DO CARMO DINIZ NETO, Universidade Federal de Minas Gerais; SANDRA GESTEIRA COELHO, Universidade Federal de Minas Gerais; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL. |
Título: |
Evaluation of ingestive behavior, ruminal and blood parameters, performance, and thermography as a phenotypic divergence markers of residual feed intake in rearing dairy heifers. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Animals, v. 12, n. 3, article 331, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/ani12030331 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objectives of this study were: (1) to identify and rank phenotypically divergent animals for residual feed intake (RFI) regarding their efficiency (high: HE or low: LE); (2) to evaluate their relationships with ingestive behavior, ruminal and blood parameters, performance, and infrared thermography; and (3) to determine if such measurements can be used as feed efficiency markers in rearing dairy heifers. Thirty-eight heifers, 143 d ± 4 (Mean ± SD) of age and 108.7 kg ± 17.9 of body weight were used. The animals were fed with a total mixed ration during the 91 d of the trial. A phenotypic divergence of DMI for RFI was observed between ?0.358 and 0.337 kg/d for HE and LE, respectively. Dry matter intake (DMI) was lower in the HE (2.5 kg DMI/d vs. 3.1 kg DMI/d), as was the number of visits to the feed bin with consumption (59 vs. 71). Feed intake was the best predictor of said divergence. Water intake and number of visits to the feed bin were presented moderate correlations with RFI. The ruminal fermentation variables, blood metabolites, blood hormones (such as the other ingestive behavior variables), and infrared thermography were not able to accurately predict HE or LE animals. |
Palavras-Chave: |
Base biológica; Biological basis; Eficiência alimentar; Feed efficiency; Ingestão de água; Sustainability; Sustentabilidade; Water intake. |
Thesagro: |
Bovino; Produção Animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal production. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02272naa a2200337 a 4500 001 2139993 005 2022-02-14 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/ani12030331$2DOI 100 1 $aLOMBARDI, M. C. 245 $aEvaluation of ingestive behavior, ruminal and blood parameters, performance, and thermography as a phenotypic divergence markers of residual feed intake in rearing dairy heifers.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe objectives of this study were: (1) to identify and rank phenotypically divergent animals for residual feed intake (RFI) regarding their efficiency (high: HE or low: LE); (2) to evaluate their relationships with ingestive behavior, ruminal and blood parameters, performance, and infrared thermography; and (3) to determine if such measurements can be used as feed efficiency markers in rearing dairy heifers. Thirty-eight heifers, 143 d ± 4 (Mean ± SD) of age and 108.7 kg ± 17.9 of body weight were used. The animals were fed with a total mixed ration during the 91 d of the trial. A phenotypic divergence of DMI for RFI was observed between ?0.358 and 0.337 kg/d for HE and LE, respectively. Dry matter intake (DMI) was lower in the HE (2.5 kg DMI/d vs. 3.1 kg DMI/d), as was the number of visits to the feed bin with consumption (59 vs. 71). Feed intake was the best predictor of said divergence. Water intake and number of visits to the feed bin were presented moderate correlations with RFI. The ruminal fermentation variables, blood metabolites, blood hormones (such as the other ingestive behavior variables), and infrared thermography were not able to accurately predict HE or LE animals. 650 $aAnimal production 650 $aBovino 650 $aProdução Animal 653 $aBase biológica 653 $aBiological basis 653 $aEficiência alimentar 653 $aFeed efficiency 653 $aIngestão de água 653 $aSustainability 653 $aSustentabilidade 653 $aWater intake 700 1 $aDINIZ NETO, H. do C. 700 1 $aCOELHO, S. G. 700 1 $aMACHADO, F. S. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aTOMICH, T. R. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 773 $tAnimals$gv. 12, n. 3, article 331, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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